BC Sisu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
BC Sisu
Perustettu 1961
Kotiareena Winnovan liikuntasali
Paikkakunta Suomi Pori, Suomi
Lajit Koripallo

Isojoenrannan Sisu (Basketball Club Sisu) on vuonna 1961 perustettu porilainen koripalloseura. Sen joukkueet pelaavat sarjoissa nimellä BC Sisu.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Porissa koripallon huippukaudet ajoittuvat 50- ja 60-luvuille. Tunnetuimpia porilaislähtöisiä koripallovaikuttajia ovat mm. Pekka Markkanen ja Eero Saarinen. Isojoenrannan kaupunginosassa toimintansa aloittanut Sisu oli urheilun yleisseura aina vuoteen 1992 saakka, jonka jälkeen se keskittyi pelkästään koripalloon. Aikaisemmin seura tunnettiin muun muassa yleisurheilujaostostaan.

Koripallossa seuran edustusjoukkue on esiintynyt parhaimmillaan miesten I-divisioonassa 90-luvun alkupuolella. BC Sisun edeltäjäjoukkue pelasi kauden mestaruussarjassa 50- ja 60-lukujen taitteessa. Kaudella 2015–2016 BC Sisu pelasi miesten alueellisessa II-divisioonassa, josta se selviytyi valtakunnallisen divisioonan karsintaturnaukseen muttei noussut[1].

2010-luvulla BC Sisun harrastajamäärät ovat kasvaneet ja junioritoiminta kehittynyt huomattavasti: seurassa pelasi kaudella 2015–2016 kahdeksan juniorijoukkuetta, kun vielä vuonna 2011 junioritoiminta oli lähes kokonaan hiipunut. Sisun kauden 2012-2013 II-divisioonan miehistöstä Jyrki Nieminen esiintyi Korisliigan UU-Korihaiden edustusjoukkueessa kaudella 2013-2014[2].

Pyörätuolikoripallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyörätuolikoripallon SM-sarjassa BC Sisu pelasi kaudella 2011–2012. Kolmanneksi sijoittuneen joukkueen riveissä esiintyi muun muassa pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.