Atlantic Rally for Cruisers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Atlantic Rally for Cruisers (ARC) on vuosittain järjestettävä Atlantin ylittävä matkaveneiden leikkimielinen purjehduskilpailu, jossa on myös erillinen IRC-kilpailuluokka[1]. Kilpailu alkaa Kanariansaarten Gran Canarialta ja loppuu Rodney Bayn satamaan Saint Lucian saarella Karibialla. Kilpailun pituus on noin 2 700 merimailia ja veneet käyttävät ylitykseen aikaa 11–24 vuorokautta. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986.

Kilpailun perusti ja ensimmäisenä vuonna 1986 järjesti purjehduslehti Cruising World nimellä Atlantic R a c e for Cruisers (ARC). Kilpailun ideoineen Jimmy Cornell:n tavoitteena oli luoda amatööritapahtuma, joka vahvistaisi matkapurjehtijoiden siteitä ja tarjoaisi hauskan ja turvallisen tavan ylittää Atlantti matkaveneellä. Sääntöjen mukaan sponsorointi oli kielletty ja osallistujan tuli itse omistaa kilpailuun osallistuva veneensä. Perhemiehistö huomioitiin tasoituskertoimessa[2]. Ensimmäisenä vuonna kilpailureitti alkoi Las Palmasista ja päättyi Barbados:n saaren Bridgetown:iin. Kisaan osallistui kaikkiaan 204 venettä. Nopein yksirunkovene ylitti maalilinjan 14 päivää ja 3 tuntia lähdön jälkeen. Ensimmäinen suomalainen maalissa oli D-luokan (alle 30 jalkaa) ja Adlard Coles Trophy -palkinnon voittanut 26-jalkainen "Alfa" ajalla 18 päivää. Tasoitus huomioiden koko kisan ja Jimmy Cornell Trophy for best overall performance on handicap -palkinnon voitti valaaseen osumisestaan huolimatta kahden aikuisen ja yhden alaikäisen lapsen perhemiehistöllä purjehtinut suomalainen 31-jalkainen "Molla III" (Senorita Helmsman). Molla III voitti myös E-luokan (30-35 jalkaa) ja palkittiin Die Yacht Magazine Trophy -palkinnolla[3].

Kilpailu alkaa marraskuun lopulla pasaatituulen alkaessa puhaltaa ja hurrikaanikauden päättyessä Karibialla. Kilpailussa on useita veneluokkia, ja nimensä mukaisesti kilpailu on tarkoitettu harrastelijoille, jotka haluavat ylittää Atlantin. Kilpailun järjestäjä ylläpitää kilpailun aikana sääpalvelua ja tulospalvelua sekä koordinoi hätätilanteita. Veneide sijainti ilmoitetaan automaattisesti neljän tunnin välein Yellow Brick Trackerin avulla.

Osallistujien määrä on noin 250 venekuntaa. Suomesta kilpailuun osallistuu vuosittain neljästä kuuteen venettä. Ennen kilpailua veneet katsastetaan ja ne saavat järjestäjiltä tasoituskertoimen LYS-luvun tapaan, jotta erilaisten veneiden lopputulokset olisivat vertailukelpoisia. Normaaleista purjehduskilpailuista poiketen kilpailussa saa käyttää apuna myös moottoria, mikä on huomioitu säännöissä lisäämällä moottorilla ajetut tunnit toiseen kertaan loppuaikaan. Moottorin käyttö on sallittu veneiden rajallisten vesi- ruokamäärien vuoksi, koska pasaatituulten ajallinen alkaminen ei ole aina etukäteen ennakoitavissa ja kilpailijat ovat suurelta osin harrastelijoita. Reitin valinta on vapaa, pohjoisempaa reittiä ajavat yleensä racing-luokan veneet, koska tuulet ovat nopeampia syysmyrskyjen vuoksi, mutta purjehdus on epämukavampaa ja sivu- ja vastatuulta. Eteläisintä reittiä ajavat pyrkivät mahdollisimman nopeasti pasaativyöhykkeelle saadakseen myötätuulen, jossa on miellyttävämpää purjehtia. Kilpailua edeltävällä viikolla järjetetään tapahtumia ja ilmaisia luentoja, joissa osallistujille annetaan lisätietoja pitkään avomeripurjehdukseen liittyvistä asioista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://www.worldcruising.com/arc/Rallygeneral.aspx
  2. Cruising World -lehti, lokakuu 1986, sivut 104-105
  3. Cruising World -lehti, maaliskuu 1987, sivut 53-56

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]