Arathorn II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arathorn II oli henkilö J. R. R. Tolkienin fantasiamaailmassa, Keski-maassa. Hän oli Aragorn Arathornin pojan isä. Hänen koko nimensä oli Arathorn II Aradorin poika. Arathorn ei esiinny Taru sormusten herrasta -kirjassa eikä Peter Jacksonin ohjaamassa elokuvatrilogiassa, mutta mainitaan molemmissa.

Arathorn syntyi noin vuonna 2895–2905 Keski-Maan kolmannella ajalla. Vuonna 2929 Arathorn ottaa puolisokseen Gilraen kauniin. Gilraen oli syntynyt vuonna 2907. Vuonna 2930 Arador Arathornin isä sai surmansa peikkojen käsissä. Vuonna 2931 Aragorn Arathornin poika syntyi.

Gilraenin äiti Iworwen lausui ennustuksen, että hänen tyttärensä poika olisi pelastaja heidän kansallee ja olihan Aragorn pelastaja koko Keski-Maan vapaille kansoille, kun hänestä tuli Gondorin kuningas ja hän toi rauhan kaikkialle Keski-Maahan. Vuonna 2933 Arathorn kuoli, kun hänen poikansa oli vain kahden vanha.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.