Antti Untamala

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Antti Untamala (s. 15. lokakuuta 1975 Kerimäki) on suomalainen viulisti ja laulaja.

Viulisti Antti Untamala

Untamala aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Suzuki-metodilla Terhi Poikolaisen opetuksessa Savonlinnan musiikkiopistossa. Poikolaisen jälkeen Untamalaa opettivat Marja Korpela sekä Mikhail Pitelman. Sibelius-Akatemiassa Untamala opiskeli aluksi Erkki Kantolan ja sittemmin professori Kaija Saariketun johdolla. Viuludiplomin Untamala suoritti 2003 ja valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008.

Mestarikursseilla Untamalaa ovat opettaneet Sylvia Rosenberg, Kaija Saarikettu, Endre Wolf, Jennifer Nuttall-Wolf sekä Mark Lubotsky. Vuonna 1997 Untamala opiskeli Erasmus-vaihdossa Göteborgin Taidekorkeakoulussa Katarina Andreassonin johdolla.

Untamala on lukuisten muiden, Suomessa ja ulkomailla, tehtyjen esiintymisten lisäksi pitänyt kamarikonsertteja mm. Helsingissä, Pieksämäellä, Mikkelissä, Kuopiossa ja Savonlinnassa, jossa on esiintynyt myös orkesterin solistina. Untamala on toiminut myös Aholansaari-Sinfoniettan konserttimestarina.

Untamala on esiintynyt ympäri Suomea sekä Eurooppaa erilaisten pop-, rock-, sekä dance -kokoonpanojen kanssa. Keväällä 2018 Untamala esiintyi Apulannan Älä Usko Lauluihin -konserttisalikiertuella. Muita kokoonpanoja ovat olleet muun muassa Ultra Bra, Pandora, GG Caravan, Irina, Pepe Willberg, YUP, Redux, Playa sekä Wöyh!. Untamala on soittanut monissa studio- ja tv-tuotannoissa, muun muassa Au pairit Lontoossa tv-sarjan sekä Päin Seinää –elokuvan ääniraidoilla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]