Annan perhe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Annan perhe
Anna of Ingleside
Alkuperäisteos
Kirjailija L. M. Montgomery
Kieli englanti
Julkaistu 1939
Suomennos
Suomentaja Paula Herranen
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2002
Sivumäärä 301
Sarja: Anna-sarja
Edeltävä Anna omassa kodissaan
Seuraava Sateenkaarinotko
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Annan perhe (engl. Anne of Ingleside) on kanadalaisen L. M. Montgomeryn kahdeksanosaisen Anna-sarjan kuudes osa, jos tarkastellaan teossarjan sisäistä kronologiaa. Se on kuitenkin kirjoitettu Anna-kirjoista viimeisimpänä. Kirja julkaistiin 1939. Sen suomensi Paula Heranen vasta vuonna 2002,[1] kuten myös teoksen Anna opettajana.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna ja Gilbert Blythe perheineen asuvat nyt Kotikunnas-nimisessä talossa kuvitteellisessa Glen St. Maryn kylässä Prinssi Edwardin saarella ja heillä on yhteensä viisi lasta teoksen alkaessa: Jem, Walter, kaksoistytöt Nan ja Di sekä Shirley. Teoksen kuluessa syntyy myös kuudes ja parin viimeiseksi jäävä lapsi Rilla. Ajallisesti teoksessa on hypätty seitsemän vuotta eteenpäin siitä, mihin Anna omassa kodissaan -teoksessa jäätiin.

Tässä kirjassa kirjasarjan päähenkilö Anna itse jää melko sivuosaan, kuten on myös asian laita sarjan seitsemännessä ja kahdeksannessa osassa Sateenkaarinotkossa ja Kotikunnaan Rilla -teoksissa. Sen sijaan kertoja antaa enemmän tilaa Annan lasten edesottamuksille ja seikkailuille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Annan perhe kirjasampo.fi. Viitattu 14.9.2019.