Anna palaa

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anna palaa
Bring It on
Ohjaaja Peyton Reed
Käsikirjoittaja Jessica Bendinger
Säveltäjä Christophe Beck
Pääosat Kirsten Dunst,
Eliza Dushku,
Jesse Bradford,
Gabrielle Union
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Beacon Communications
Ensi-ilta 2000
Kesto 98 min.
Alkuperäiskieli Englanti
Budjetti $10,000,000
Seuraaja Anna palaa 2 (Bring It On Again)
Anna palaa 3 (
Bring It On: All or Nothing)
Anna palaa 4 (
Bring It On: In It to Win It)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Anna palaa (Bring It On) on vuoden 2000 elokuva, joka kertoo high schoolin cheerleadereista. Pääosissa ovat Kirsten Dunst, Eliza Dushku ja Gabrielle Union. Elokuvan ohjasi Peyton Reed ja käsikirjoitti Jessica Bendinger.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Torrance Shipman on Rancho Carne Torosin cheerleader. Pian hänet valitaan joukkueen kapteeniksi. Hänen luokalleen on muuttanut poika nimeltä Cliff. Hänen sisarensa Missy pyrkii cheerleader-joukkueeseen ja pääsee sinne. Missy huomaa huutojen olevan tuttuja ja lähtee pois ensimmäisistä harjoituksista. Torrance lähtee perään ja Missy pyytää hänet autoon ja ajaa takaisin Los Angelesiin josta on muuttanut. Siellä ovat parhaillaan paikallisen East Compton Clovers- cheerleaderjoukueen harjoitukset. Torrance huomaa huutojen olevaan täsmälleen samoja kuin heillä. Käy ilmi että joukkueen entinen kapteeni Big Red on varastanut kaikki ohjelmat Cloverseilta.

Samaan aikaan piirimestaruuskisat lähestyvät, mutta he eivät voi mennä kisoihin vanhalla ohjelmallaan jonka Big Red heille "teki". He palkkaavat koreografin auttaamaan. Ohjelma on typerä eikä kovin cheerleadermäinen, mutta joukkue ei voi muuta kuin esittää sen. Piirimestaruuskisoista muodostuu nöyryyttävät kahdesta syystä: koreografia on kehno ja yhdellä muullakin joukkueella on samanlainen ohjelma. Heidän koreografinsa on myynyt ohjelman useille joukkueille.

Toros on hallitseva mestari, joten pääsee mukaan USA:n mestaruuskisoihin. He tekevät töitä yötä päivää, ja saavat kuin saavatkin uuden hienon ohjelman valmiiksi. Piirimestaruuskisoissa he onnistuvat täydellisesti - mutta Cloverskin onnistuu. Lopulta Torosin joukkue sijoittuu toiseksi, Clovers voittaa. Silti Toros on onnellinen. Toorancen ja Cliffin välille puhkeaa romanssi.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kuvattiin San Diegon ympäristössä.

Jatko-osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvasta on tullut neljä jatko-osaa, Anna palaa 2 (Bring It On Again) 2004, Anna palaa 3 (Bring It On: All or Nothing) 2006, Anna palaa 4 (Bring It On: In It To Win It) 2007 ja Anna palaa 5 (Bring it on: Fight to the Finish) 2009.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.