Anna palaa!

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Anna palaa)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anna palaa!
Bring It on
Ohjaaja Peyton Reed
Käsikirjoittaja Jessica Bendinger
Säveltäjä Christophe Beck
Pääosat Kirsten Dunst
Eliza Dushku
Jesse Bradford
Gabrielle Union
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Pictures
Beacon Pictures
Ensi-ilta 22. elokuuta 2000
Kesto 98 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti $28,000,000 dollaria
Tuotto $90,449,929 dollaria
Seuraaja Anna palaa 2 (Bring It On Again)
Anna palaa 3 (
Bring It On: All or Nothing)
Anna palaa 4 (
Bring It On: In It to Win It)
Anna palaa 5 (
Bring It On: Fight to the Finish)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Anna palaa! (Bring It On) on vuonna 2000 ilmestynyt yhdysvaltalainen komediaelokuva, joka kertoo high schoolin kilpailuhenkisistä cheerleadereista. Pääosissa näyttelevät Kirsten Dunst, Eliza Dushku ja Gabrielle Union. Elokuvan ohjasi Peyton Reed ja käsikirjoitti Jessica Bendinger. Vauhtikomedia yllätti aikanaan tuoreella otteellaan ja terävillä oivalluksillaan.

Elokuva sai enimmäkseen positiivisia arvosteluja, ja kriitikot kiittivät sen kepeää luonnetta ja humoristista otetta omaperäiseen aiheeseen. Anna palaa! keräsi lipputuloja maailmanlaajuisesti 90 miljoonaa dollaria, mikä teki siitä 2000-luvun alun suuren kassamenestyksen. Myös pääosan esittäjä Kirsten Dunstin suoritusta kehuttiin arvosteluissa. Julkaisunsa myötä elokuva on noussut amerikkalaiseksi kulttiklassikoksi. Siitä on tehty myös teatterimusikaali, jonka ensi-ilta oli Atlantassa vuonna 2011.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Torrance Shipman on Rancho Carne Torosin cheerleader. Pian hänet valitaan joukkueen kapteeniksi. Hänen luokalleen on muuttanut poika nimeltä Cliff. Tämän sisar Missy pyrkii cheerleader-joukkueeseen ja pääsee sinne. Missy huomaa huutojen olevan tuttuja ja lähtee pois ensimmäisistä harjoituksista. Torrance lähtee perään, jolloin Missy pyytää hänet autoon ja ajaa takaisin Los Angelesiin josta on muuttanut. Siellä ovat meneillään paikallisen East Compton Clovers -cheerleaderjoukueen harjoitukset. Torrance tajuaa huutojen olevan täsmälleen samat kuin heillä. Käy ilmi että joukkueen entinen kapteeni "Big Red" oli varastanut kaikki ohjelmat Cloverseilta.

Samaan aikaan piirimestaruuskisat lähestyvät, mutta Toros ei voi mennä kisoihin vanhalla ohjelmallaan jonka "Big Red" heille "teki", joten he palkkaavat koreografin avukseen. Opettaja on yliankara ja vilpillinen huijari ja ohjelma typerä, mutta joukkue ei voi muuta kuin esittää sen. Piirimestaruuskisoista muodostuu nöyryyttävät kahdesta syystä: koreografia on kehno ja yhdellä toisella joukkueella on samanlainen ohjelma. Heidän koreografinsa oli myynyt saman ohjelman useille joukkueille. Torrance on murtunut epäonnistuttuaan joukkueensa johtamisessa ja harkitsee lopettamista.

Toros-joukkue on hallitseva mestari, joten se pääsee mukaan USA:n mestaruuskisoihin. Cliff kannustaa Torrancea jatkamaan, muttei vielä suostu antamaan tälle anteeksi. Torrance tekee joukkueineen töitä yötä päivää, ja he saavat kuin saavatkin uuden hienon ohjelman valmiiksi. Piirimestaruuskisoissa he onnistuvat täydellisesti – mutta Cloverskin onnistuu. Lopulta Torosin joukkue sijoittuu toiseksi, kun Clovers voittaa. He ovat kuitenkin ikionnellisia onnistuneesta näytöksestä. Lopuksi Torrancen ja Cliffin välille syttyy romanssi.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kuvattiin San Diegon ympäristössä.

Jatko-osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvasta on tullut neljä jatko-osaa, Anna palaa 2 (Bring It On Again) 2004, Anna palaa 3 (Bring It On: All or Nothing) 2006, Anna palaa 4 (Bring It On: In It To Win It) 2007 ja Anna palaa 5 (Bring it on: Fight to the Finish) 2009. Jatko-osat eivät juoneltaan ja henkilöiltään liity mitenkään edeltäjiinsä.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kirsten Dunst  … Torrance Shipman  
 Eliza Dushku  … Missy Pantone  
 Jesse Bradford  … Cliff Pantone  
 Gabrielle Union  … Isis  
 Clare Kramer  … Courtney  
 Nicole Bilderback  … Whitney  
 Tsianina Joelson  … Darcy  
 Rini Bell  … Kasey  
 Nathan West  … Jan  
 Huntley Ritter  … Les  
 Shamari Fears  … Lava  
 Natina Reed  … Jenelope  
 Brandi Williams  … LaFred  
 Richard Hillman  … Aaron  
 Lindsay Sloane  … "Big Red"  
 Bianca Kajlich  … Carver  
 Holmes Osborne  … Bruce Shipman  
 Sherry Hursey  … Christine Shipman  
 Cody McMains  … Justin Shipman  
 Ian Roberts  … Sparky Polastri  
 Ryan Drummond  … teatteripoika  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.