Anja Koski-Jännes

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anja Marja-Liisa Koski-Jännes (o.s. Koski; s. 16. joulukuuta 1944 Helsingin mlk) on sosiaalipsykologian professori emerita.[1] Hän oli myös Tampereen yliopiston sosiologian ja sosiaalipsykologian laitoksen johtaja vuoteen 2007 saakka,[2] jolloin johtajana jatkoi professori Matti Alestalo.

Anja Koski-Jännes on paneutunut erityisesti riippuvuuden aihepiiriin. Hän on kirjoittanut artikkeleita kansainvälisiin ja suomalaisiin julkaisuihin ja tehnyt tutkimustyötä vuodesta 1980 lähtien. Koski-Jänneksen tutkimusalat ovat addiktiivinen käyttäytyminen, toipuminen, hoitoprosessit ja tuloksellisuus, sosiaalisen tuen tutkimus sekä narratiivitutkimus.

Tieteelliset ansiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koski-Jännes on toiminut valvojana tai opponenttina seitsemässätoista filosofian tohtorin ja lisensiaatin väitöksessä, vertaisarvioinut alan julkaisuja ja antanut opetusta ja luennoinut tutkimusalallaan sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on myös antanut haastatteluja radio- ja TV-ohjelmissa sekä opetusvideoilla. Hän on myös toiminut Suomen Akatemian asiantuntijatehtävissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anja Koski-Jännes. Tampereen yliopisto.
  2. Ellonen, Leena (toim.): Suomen professorit 1640–2007, s. 325. Helsinki: Professoriliitto, 2008. ISBN 978-952-99281-1-8.
Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.