Andreas Sander

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andreas Sander
Henkilötiedot
Syntynyt13. kesäkuuta 1989 (ikä 34)
Schwelm, Länsi-Saksa
Uran tiedot
Seura Saksa SG Ennepetal
Laji alppihiihtoView and modify data on Wikidata
Maailmancup
Kaudet 2008-
Paras sijoitus 2
Voitot 0
Palkintokorokkeella 2

Tietolaatikko päivitetty 26. maaliskuuta 2023

Aiheesta muualla
www.andreas-sander.com
Mitalit
Maa:  Saksa
Alppihiihto
MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Cortina d'Ampezzo 2021 syöksylasku
Andreas Sander (Bormio 2019).

Andreas Sander (s. 13. kesäkuuta 1989 Schwelm) on saksalainen alppihiihtäjä ja MM-mitalisti. Seuratasolla Sander edustaa SG Ennepetalia. Hän kilpailee syöksylaskussa ja super-G:ssä.

Sander debytoi alppihiihdon maailmancupissa maaliskuussa 2008 Bormion super-G:ssä. Ensimmäiset maailmancupin pisteensä hän saavutti Val Gardenan syöksylaskussa joulukuussa 2010 sijoituttuaan sijalle 28. Kymmenen parhaan joukkoon hän sijoittui ensimmäisen kerran oltuaan kymmenes Santa Caterinan syöksylaskussa joulukuussa 2015. Ensimmäisen palkintosijansa hän saavutti oltuaan toinen Aspenin supersuurpujottelussa maaliskuussa 2023. Puolitoista viikkoa myöhemmin hän sijoittui kolmanneksi Soldeun maailmancupfinaalien syöksylaskussa. Supersuurpujottelucupissa hän oli neljäs.

Sander osallistui vuoden 2011 MM-kilpailuihin Garmisch-Partenkirchenissä. Hän oli tuolloin parhaimmillaan 21. super-G:ssä. Vailin MM-kilpailuissa 2015 hän oli parhaimmillaan syöksylaskussa 17:s. Sankt Moritzin MM-kilpailuissa 2017 hän sijoittui supersuurpujottelussa seitsemänneksi ja syöksylaskussa kahdeksanneksi. Pyeongchangin olympialaisissa 2018 hän oli supersuurpujottelussa kahdeksas ja syöksylaskussa kymmenes. Cortina d’Ampezzon MM-kilpailuissa 2021 hän saavutti syöksylaskussa hopeaa ja sijoittui supersuurpujottelussa yhdeksänneksi. Pekingin olympialaisissa 2022 hän sijoittui supersuurpujottelussa kahdeksanneksi ja syöksylaskussa 17:nneksi. Courchevelin / Méribelin MM-kilpailuissa 2023 hän oli supersuurpujottelussa yhdeksäs.


Nuorten MM-kilpailuihin Sander on osallistunut kolme kertaa saavuttaen kultaa super-G:stä vuodelta 2008 Formigalista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.