Alimentation Couche-Tard

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alimentation Couche-Tard
Yritysmuoto TSX
Perustettu 1980
Toimitusjohtaja Alain Bouchard, Réal Plourde
Kotipaikka Laval, Quebec, Kanada
Toimiala lähikaupat
Tuotteet Couche-Tard
Mac's
Circle K
On the Run
Statoil Fuel & Retail
Liikevaihto 23 miljoonaa dollaria (2012)[1]
Henkilökuntaa 53 000 (2011)
Kotisivu couche-tard.com

Alimentation Couche-Tard tai Couche-Tard on yksi maailman laajimmista jonkun yhtiön omistamista lähikauppayhtiöistä. Couche-Tard lähikauppaketjulla on myymälöitä yhteensä 6 000, ja ne sijoittuvat Kanadaan, Yhdysvaltoihin, Eurooppaan, Meksikoon, Japaniin, Kiinaan ja Indonesiaan.

Yhtiö pyörittää myymälöitään Couche-Tard, Mac's, Circle K, On the Run nimillä, se on sidoksissa myös 7-joursin, Dairy Martin, Daisy Martin ja Winksin kanssa.

Couche-Tardin ja Mac´sin lippulaivamyymälöitä sekä joitakin Winksin vanhempia myymälöitä mainostetaan tunnuksella, jossa on erottuva, kiertyvänivelinen silmää iskevä punainen pöllö. Tämä "yöpöllön" (ranskaksi couche-tardin) maskotti perittiin Provi-Soirin/Winksin ketjusta, kun se yhdistettiin Alimentation Couche-Tardiin.

Yleiskatsaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanadan Quebecissä yhtiöllä on yhteensä 581 myymälää Couche-Tard, Provi-Soir ja Dépanneur 7 joursin nimien alla, sekä 298 myymälää, jotka ovat sidoksissa yhtiöön, kuten Tabatoun myymälät. Ontariossa yhtiöllä on 605 yrityksen myymälää ja 214 sidoksissa olevaa myymälää. Läntisessä Kanadassa on yhteensä 295 yrityksen myymälää ja 71 kumppanien myymälää Mac'sin, Mike's Martin, Becker'sin, Daisy Martin ja Winksin nimen alaisena.

Alimentation Couche-Tard Montrealissa, Quebecissä.

Statoil[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18. huhtikuuta 2012 tuli tietoon, että Alimentation Couche-Tard oli sopinut ostavansa norjalaisen Statoil Fuel & Retailin (tunnettiin ennen Statoilina) 2,8 miljardilla dollarilla,[2][3] tehden Couche-Tardista laajimman huoltoasemaketjun koko Pohjoismaissa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]