Alex Rider & arkkienkeli

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alex Rider & arkkienkeli
Ark Angel
Ark Angel.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija Anthony Horowitz
Kieli englanti
Genre seikkailu, vakoilu
Kustantaja Walker Books
Julkaistu 1. huhtikuuta 2005
Sivumäärä 326
ISBN 0-7445-8324-1
Suomennos
Kustantaja Karisto Oy
Julkaistu 2005
Sivumäärä 358
ISBN 951-23-4751-2
Sarja: Alex Rider
Edeltävä Scorpia
Seuraava Käärmeenpää
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Alex Rider & arkkienkeli (engl. Ark Angel) on Anthony Horowitzin kirjoittama nuortenkirja. Kirja kuuluu Alex Rider -kirjasarjaan. Kirjan alkuteos julkaistiin 2005. Kirjan suomennos on painettu Karisto Oy:n kirjapainossa Hämeenlinnassa 2006. Kirja sai British Book Awards -palkinnon 2006.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alex on sairaalassa tervehtymässä salamurhayrityksestä, jolla Scorpia-niminen rikollisjärjestö tavoittelee revanssiaan. Luoti melkein koitui hänen kohtalokseen. Ekoterroristijärjestö Kolmas Voima koettaa kidnapata sairaalassa, naapurihuoneessa olevan miljonäärin pojan, Paul Drevinin. Alex onnistuu huiputtamaan kaappaajia, mutta joutuu samalla itse hengenvaaraan. Pako terroristien käsistä pistää Alexin taidot kokeelle, mikä näkyy myös kirjan lopussa olevasta Horowitzin varoituksesta "En ota vastuuta käsivarsien, jalkojen enkä niskojen katkeamisesta".

Palkkioksi Paulin isä Nikolai Drevin kutsuu Alexin lomailemaan Drevinien kanssa Flamingolahdella sijaitsevalle paratiisisaarelle. Nikolai on yksi maailman rikkaimmista miehistä. Myöhemmin ilmenee, että Nikolai on yhdessä Britannian hallituksen kanssa mukana projekti Arkkienkelissä, jossa on pyrkimys avata maailman ensimmäinen avaruushotelli. Nikolain tarkoitusperät ovat kuitenkin erilaiset. Alex hyväksyy lomatarjouksen tietämättään tästä ja pian hän on korviaan myöten mukana juonittelussa. Rikollisia tuntuu olevan kaikkialla ja kun MI6 ottaa häneen yhteyttä työasioissa, ei Alex ole enää lainkaan yllättynyt. Alexin on taas aika muuttua vakoojaksi ja pian hän huomaa, että ekoterroristien käsistä selviytyminen oli tähän verrattuna mitätön juttu. Saarella paljastuu, ettei kaikki olekaan sitä, miltä se näyttää. Löytääkö Alex ratkaisun ennen kuin Washington tuhoutuu?[1]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anthony Horowitz: Alex Rider & Arkkienkeli. (Ark Angel). Karisto, 2005. 951-23-4751-2.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.