Korpinportti

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Korpinportti
Raven's Gate
Alkuperäisteos
Kirjailija Anthony Horowitz
Kieli englanti
Genre seikkailu, nuortenkirjat
Kustantaja Walker Books
Julkaistu 2005
Suomennos
Suomentaja Satu Hlinovsky
Kustantaja Karisto Oy
Julkaistu 2007
Sivumäärä 325
ISBN 978-951-23-4865-7
Seuraava Kylmä tähti
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Korpinportti (Raven’s Gate) on Anthony Horowitzin kirjoittaman Viisi vartijaa -fantasiakirjasarjan ensimmäinen osa, toinen osa on nimeltään Kylmä tähti. Korpinportti perustuu Anthony Horowitzin omaan aiempaan teokseen The Devil’s Doorbell.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjan päähenkilö on 14-vuotias Matthew Freeman. Matt joutuu vaikeuksiin kun hänen ”ystävänsä” suostuttelee hänet mukaan varastamaan DVD-levyjä varastorakennuksesta. He jäävät kiinni, ja varastorakennuksen vartija haavoittuu pahasti.

Alaikäisyydestään johtuen hän ei joudu vankilaan, vaan hänet lähetetään kasvattiperheeseen Englannin maaseudun pikkukylään. Pian selviää että vankila olisi ehkä ollutkin paljon parempi paikka kuin tuo pikkukylä, sillä siellä vaikuttaa olevan jotain pahasti pielessä. Kaikki pakoyritykset epäonnistuvat. Kun sitten eräissä yhteyksissä tulee esiin sana Korpinportti, alkaa Matt kinnostua. Matt aikoo selvittää mitä Korpinportti tarkoittaa ja samalla hän yrittää edelleen päästä karkuun vaaralliseksi muuttuneesta kylästä. Kumpikin tehtävä vaikuttaa lähes mahdottomalta, sillä kehenkään ei voi luottaa.

Entä kuka on se salaperäinen henkilö netissä jonka viesti ilmaantui koneen näytölle Mattin ollessa tekemässä internetissä hakua Korpinportista?

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vesa Sisättö: Korpinportti. Helsingin sanomat 12.4.2007.