Aldo Giuffrè

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aldo Giuffrè elokuvassa Hyvät, pahat ja rumat.

Aldo Giuffrè (10. elokuuta 192426. kesäkuuta 2010) oli italialainen näyttelijä ja koomikko, joka esiintyi yli 90 elokuvassa vuosien 1948–2001 aikana. Hän oli kotoisin Napolista ja kuoli Roomassa peritoniittiin eli vatsakalvon tulehdukseen 86-vuotiaana.

Giuffrè esiintyi lähinnä italialaisissa tuotannoissa. Hänen tunnetuimmat esiintymisensä olivat elokuvissa Napolin neljä päivää (Quattro giornate di Napoli), joka käsitteli liittoutuneiden Napolin-valloitusta toisen maailmansodan lopussa, ja Yhdysvaltain sisällissotaan sijoittuvassa Sergio Leonen spagettiwesternissä Hyvät, pahat ja rumat.

Elokuvassa Hyvät, pahat ja rumat Giuffrè esittää Yhdysvaltojen Pohjoisvaltioiden armeijan alkoholisoitunutta kapteenia, joka ystävystyy elokuvassa seikkailevien Blondien (Clint Eastwood) ja Tucon (Eli Wallach) kanssa. Kapteeni on lopen kyllästynyt turhalta tuntuvaan sisällissotaan ja toivoo Blondielta ja Tucolta apua sillan räjäyttämiseen. Silta on kapteenin joukkojen miehiä haaskaavan taistelun syy. Kuolettavasti haavoittunut kapteeni hymyilee viimeisillä hetkillään kuullessaan sillan räjähtävän.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.