Alan Miehet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alan Miehet
Tiedot
Toiminnassa 19792005
Kotipaikka Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Vesa Nuotio
Petri Hohenthal
Hannu Karlsson

Alan Miehet oli yhtye, jossa esiintyivät Vesa Nuotio, Petri Hohenthal ja Hannu Karlsson. Se teki kaksi albumia, joista ensimmäinen, Yhtä soittoa, ilmestyi vuonna 1980. Yhtyeen tyyli oli lähinnä irlantilaisesta ja suomalaisesta kansanmusiikista vaikutteita saanutta folkia.

Alan miehet syntyi, kun Finntrio, jossa Nuotio ja Karlsson olivat jäseninä, hajosi erimielisyyksiin huhtikuussa 1979. Nuotio ja Karlsson pyysivät mukaan sillä hetkellä Cumulus-yhtyeessä vaikuttaneen ja Finntriossakin sijaisena toimineen Petri Hohenthalin. Alan Miesten tunnetuimmaksi levytykseksi muodostui vuonna 1980 tehty Niin gimis on stadi.

Alan Miehet lopetti toimintansa alkuperäisessä kokoonpanossaan 1983. Siihen mennessä yhtye oli esiintynyt noin 230 kertaa, mukaan lukien radio- ja tv-esiintymiset, joista mainittakoon El Canto De Kämäräinen (1980) ja Alan Miehet – Vetonaula (1981), sekä vuonna 1982 esitetty vappuohjelma Vaputtelua.

Alkuperäisen kokoonpanon hajottua Hohenthal ja Nuotio jatkoivat esiintymisiä Alan Miehet -nimellä ja julkaisivat LP:n Murheet pois. Televisioon he tekivät kahdestaan vappuohjelman Kuplia. Yhtye ei koskaan varsinaisesti lopettanut esiintymisiä, vaikkakin toiminta oli huomattavasti satunnaisempaa kuin alkuperäisellä kokoonpanolla.

Yhtye kokoontui jälleen kuudentoista vuoden tauon jälkeen alkuperäisessä kokoonpanossaan vuonna 1998, jolloin myös Hannu Karlsson palasi yhtyeeseen. Uuteen kokoonpanoon liittyi myös Petri Hohenthalin poika Jan Hohenthal, joka toimi satunnaisesti yhtyeen basistina. Hannu Karlsson menehtyi vuonna 2000 ja Alan Miehet jatkoivat esiintymisiä vakituiseksi jäseneksi tulleen Ari Talkamon kanssa. Lopullisesti yhtyeen ura päättyi Petri Hohenthalin kuoltua 23. helmikuuta 2005.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hannu Karlsson – laulu, banjo, kitara, mandoliini (1979–2000)
  • Petri Hohenthal – laulu, kitara, banjo, viulu, mandoliini (1979–2005)
  • Vesa Nuotio – laulu, kitara, banjo, huuliharppu (1979–2005)

Myöhemmät jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.