Ajo Motorsport

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Ajo Motosport)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ajo Motorsport
Tallipäällikkö Aki Ajo
Nykyiset sarjat Moto2, Moto3
Tuloksia
Kuljettajien
maailmanmestaruuksia
  • Moto2: 2015: Johann Zarco
  • Moto2: 2016: Johann Zarco
  • Moto3: 2012: Sandro Cortese
  • Moto3: 2016: Brad Binder
  • 125cc: 2008: Mike Di Meglio
  • 125cc: 2010: Marc Márquez

Ajo Motorsport on suomalainen ratamoottoripyöräilytalli MM-sarjan Moto2- ja Moto3-luokissa. Tallin johtaja on entinen kilpa-ajaja Aki Ajo.

Tallin historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

125 cc / Moto3 -aikakausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tallin ensimmäinen kilpailu MM-sarjassa oli kaudella 2001 Sachsenringilla, jossa Mika Kallio osallistui kilpailuun villillä kortilla. Talli osallistui Kallion kanssa myös Valencian päätöskilpailuun myöhemmin samana vuonna. Tallin pyörien nimi oli Honda, vaikka niissä oli tallin omat moottorit.

Vuonna 2002 Ajo Motorsport ajoi täyden kauden Kallio yhä heidän kuljettajanaan. Viides tila Jerezissä oli kauden paras sijoitus. Kallio valittiin vuoden tulokkaaksi, päihittäen muun muassa Jorge Lorenzon ja Andrea Dovizioson.

Vuonna 2003 talli tuli mukaan kahdella pyörällä, Mazao Azuman ajaessa toista pyörää Kallion ohella. Kallio jätti tallin kesken kauden saatuaan KTM:ltä tarjouksen. Kallion täytyi maksaa entiselle Ajo Motorsportille sopimusrikon takia merkittävät korvaukset. Andrea Ballerini otti Kallion paikan ja Australiassa he ottivat Ballerinin johdolla sadekelillä kaksoisvoiton. Voitto oli pitkälti sadesään ja niissä olosuhteissa hyvin toimivien Bridgestonen renkaiden ansiota.

Tallin kuljettajakaksikko vaihtui kaudelle 2004, kun talli kiinnitti tšekkiläisen Lukas Pesekin ja tanskalaisen Robbie Harmsin. Kausi muodostui pettymykseksi Pesekin lukuisten kaatumisten ja Harmsin loukkaantumisten takia. Pesek siirtyi kauden jälkeen Derbille.

Talli vaihtoi kaudelle 2005 kuljettajikseen japanilaisen Tomoyoshi Komayan ja ranskalaisen Alexis Masboun. Koyama voitti tallin toisen vuoden tulokas -palkinnon, ja hänen parhaat sijoituksensa olivat toinen Australiassa ja kolmas Turkissa. Loppupisteissä hän oli kahdeksas.

Kaudelle 2006 talli ei vaihtanut kuljettajiaan, mutta vaihtoi Malagutin pyöriin. Molemmat kuljettajat kärsivät loukkaantumisista, jotka hankaloittivat heidän kauttaan. Masbou pystyi ajamaan vain kahdeksan kilpailua, eikä saanut lainkaan MM-pisteitä. Koyaman paras sijoitus oli kuudes Estorilissa, ja hän oli loppupisteissä 15. sijalla.

Malaguti-ajanjakso jäi vain yhden kauden mittaiseksi, ja kaudelle 2007 talli vaihtoi Derbin pyöriin. Myös molemmat kuljettajat vaihtuvat, tällä kertaa itävaltalaiseen Michael Ransaderiin ja romanialaiseen Robert Muresaniin. Viimeksi mainittu ei saavuttanut kauden aikana yhtään MM-pistettä, Ransaderin ajaessa tasaisesti sijoituksista kymmenen paikkeilla.

Kuljettajiksi kaudelle 2008 tulivat Mike Di Meglio ja Dominique Aegerter. Di Meglio voitti neljä kilpailua, sekä kauden päätteeksi tallin historian ensimmäisen 125-kuutioisten maailmanmestaruuden.

Maailmanmestari Di Meglion siirryttyä luokkaa ylemmäs, kaudelle 2009 Aegerterin tallikaveriksi tuli Sandro Cortese. Cortese ajoi kauden aikana kolmesti podiumille, ja sijoittui MM-sarjassa kuudenneksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]