Adobe Photoshop Elements

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adobe Photoshop Elements
Pse15.jpg
Kehittäjä Adobe Systems
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Kuvankäsittelyohjelma
Alusta Windows, macOS[1]
Lisenssi omisteinen lisenssi, EULA
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

Adobe Photoshop Elements on Adoben tekemä kuvankäsittelyohjelma, joka on suunnattu lähinnä harrastelijakäyttöön. Sitä voidaan pitää karsittuna versiona saman valmistajan monipuolisemmasta Photoshop-ohjelmasta, joskin Photoshop Elementsissä on myös muutamia työkaluja, joita Photoshop-ohjelmassa ei ole.[2]

Ohjelmasta on saatavilla sekä Windows- että macOS-versio.[1]

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Photoshop Elementsin ensimmäinen versio julkaistiin Photoshopin 7-version yhteydessä. Photoshop Elements on suunnattu lähinnä valokuvauksen harrastajille, jonka vuoksi siitä puuttuu useita ammattimaiseen kuvankäsittelyyn ja painokelpoisen materiaalin tuotantoon liittyviä ominaisuuksia. Ohjelma ei esimerkiksi tue kirjapainoissa käytettävää CMYK-värijärjestelmää ilman erillistä lisäosaa, vaikka siinä onkin yksinkertainen värinhallintajärjestelmä. Lisäksi Photoshop Elements ei sisällä edistyneempää softproofing-tekniikkaa.

Ohjelmaan ei ole sisällytetty kaikkia tehokkaampia kuvankäsittelyominaisuuksi tai sisältää niistä supistetut versiot. Niiden sijasta ohjelmaan on sisällytetty harrastelijoille suunnattuja työkaluja esimerkiksi punasilmäisyyden poistoon tai ihonvärin säätämiseen. Jotkin ohjelman versiot voivat avata, käsitellä ja tallentaa PDF-tiedostoja.

Photoshop Elementsin Windows-versiossa on kuvankäsittelyn lisäksi kuvakokoelman hallintaan tarkoitettu osa, jossa kuviin voi muun muassa liittää hakusanoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Tech Specs & System Requirements adobe.com. Viitattu 6.8.2019. (englanniksi)
  2. Uusi Photoshop Elements helpottaa kuvankäsittelyä entisestään – digi-kuva.fi digi-kuva.fi. Viitattu 12.7.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.