Adobe Creative Cloud

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adobe Creative Cloud
Kuvakaappaus etusivusta.
Kuvakaappaus etusivusta.
Kehittäjä Adobe Systems
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Ohjelmistopaketti
Alusta Windows, macOS
Lisenssi Software as a Service
Aiheesta muualla
Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud on Adobe Systemsin kehittämä palvelu, joka antaa käyttäjien käyttää yrityksen ohjelmistoja graafiseen suunnitteluun, videonmuokkaamiseen, websuunnitteluun sekä pilvilaskentaan. Creative Cloudia isännöi Amazon Web Services.

Se toimii Software as a Service -tyyppisenä mallina, jossa asiakkaat eivät osta lisenssiä ohjelman kopioon, vaan vuokraavat sen kestotilauksena. Kun sopimus loppuu ja sitä ei uusita, käyttäjä menettää pääsyn sovelluksiin sekä palvelun käyttämiin tiedostomuotoihin talletetut työt, joita ei voi käyttää kilpailevissa sovelluksissa.

Adobe esitteli Creative Cloudin ensimmäistä kertaa lokakuussa 2011.[1] Tästä huolimatta Adobe julkaisi seuraavana vuonna vielä uuden version Adobe Creative Suitesta (CS). 6. toukokuuta 2013 Adobe kuitenkin ilmoitti, että he eivät ole julkaisemassa enää uutta versiota Creative Suitesta ja lisäsi että tulevaisuudessa kaikki versiot heidän ohjelmistaan olisi saatavilla vain Creative Cloudin kautta. Ensimmäiset vain Creative Cloudin kautta saatavat ohjelmat julkaistiin 17. kesäkuuta 2013.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Adobe Creative Cloud
Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.