A. J. McLean

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta A.J. McLean)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alexander James McLean
A. J. McLean Malibussa helmikuussa 2008.
A. J. McLean Malibussa helmikuussa 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt9. tammikuuta 1978 (ikä 46)
West Palm Beach, Florida, Yhdysvallat
Ammatti muusikko
sanoittaja
näyttelijä
Muusikko
Taiteilijanimi A. J. McLean, A.J., Alex, Bone
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1986–
Tyylilajit pop, R&B, poprock
Soittimet laulu
basso
akustinen kitara
piano
saksofoni
Yhtyeet Backstreet Boys
Levy-yhtiöt Jive Recrds
Avex Group
Podman
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
ajmclean.com

Alexander James "A. J." McLean (s. 9. tammikuuta 1978[1] West Palm Beach, Florida) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Backstreet Boys -yhtyeestä. Hän on vierailevana artistina suomalaisen rap-artisti Redraman vuonna 2013 julkaistulla "Clouds" -kappaleella.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

A.J. syntyi West Palm Beachilla, Floridassa, Denise Fernandezille ja Bob McLeanille. McLeanin vanhemmat erosivat ja hänen isänsä jätti perheen tämän ollessa vasta 4-vuotias. McLeanin äiti Denise ja hänen isovanhempansa Adolph ja Ursula Fernandez kasvattivat tämän.[1] Vuonna 1990 hän muutti äitinsä kanssa Orlandoon, Floridaan keskittyäkseen näyttelemiseen ja laulamiseen. Monien Nickelodeonin ja Disneyn koe-esiintymisten jälkeen hän sai roolin Nickelodeonin Welcome Freshmen -ohjelmasta ja komediasta Hi Honey, I'm Home!, missä hän esitti hahmoa nimeltä "Skunk".

Päihdeongelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noustessaan kuuluisuuteen, A.J. tuli tunnetuksi Backstreet Boys-poikabändin tuhmana poikana ja kapinallisena. Vuonna 2001, muut bändin pojat ahdistuivat A.J.:n itsetuhoisesta käytöksestä. Seuratessaan ystäviensä neuvoja A.J. kirjoittautui vieroitukseen alkoholismin ja kokaiinin käytön takia heinäkuussa 2001 Black & Blue kiertueen aikana, mikä keskeytettiin väliaikaisesti. Oltuaan raitis melkein 2 vuotta, hän sortui jälleen. Nyt hän on ollut raittiina vuoden 2002 lokakuun 23:sta päivästä lähtien. Hänen äitinsä Denise kirjoitti kirjan Backstreet Mom vuosina 2003-2004, ja se kuvaili A.J.:n elämää ennen, jälkeen ja vieroituksen aikana.[2]

10. joulukuuta, 2003, A.J. ja Denise olivat The Oprah Winfrey Showssa puhumassa A.J.:n toipumisesta kliinisestä depressiosta, alkoholismista ja huumeiden käytöstä. Kevin Richardson, Brian Littrell, Howie Dorough ja Nick Carter yllättivät A.J.:n ilmestymällä ohjelmaan puhumaan heidän kokemuksistaan hänen addiktiossaan ja tarjoamaan tukensa hänen toipumiseensa. Tämä oli ensimmäinen kerta melkein kahteen vuoteen, kun kaikki viisi Backstreet Boys -jäsentä esiintyivät yhdessä.

27. tammikuuta 2009, kerrottiin McLeanin sortuneen alkoholin käyttöön. TMZ kuvasi hänet ilmeisessä humalatilassa. Kyseisen videon takia A.J.:n silloinen tyttöystävä Wendy Rice erosi miehestä.[3]

Alter Ego[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McLean loi itselleen "toisen minän", nimeltä Johnny No Name. Hän käytti nimeä silloin, kun ei esiintynyt muiden Backstreet Boys -jäsenien kanssa.[4] Hahmossa on yhtäläisyyksiä McLeanin kanssa, esimerkiksi molemmilla on yksinhuoltajaäiti ja he ovat eläneet isovanhempiensa kanssa pieninä. Mutta on myös eroja - Johnny on ollut vankilassa,[5] A.J. ei ole.

A.J. on esiintynyt silloin tällöin rock- ja metalliklubeilla ympäri New Yorkia käyttäen nimeä Johnny No Name. Hän perusti yhdistyksen, jota kutsutaan JNN Foundationiksi, joka kerää varoja diabeteksen tutkintaan. A.J. teki myös yhdeksän kaupungin kiertueen Johnny No Name:ina tukeakseen VH1 Save the Music -kampanjaa.

McLeanin alter ego oli alun perin nimetty Johnny Suede'ksi, mutta se oli sama kuin Brad Pittin hahmolla. Kun studio uhkasi haastaa McLeanin oikeuteen, hän muutti nimen Johnny No Name'ksi.

Have It All[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa 2008 McLean esitti ensimmäiset kaksi sooloshow'taan (omana itsenään) Anaheim House of Bluesissa ja The Roxyssa Los Angelesissa. Show’hun sisältyi hänen omaa soolomateriaaliaa sekä sooloversion Backstreet Boys-hitistä "Incomplete". Soolokiertue jatkui läpi Euroopan touko- ja kesäkuussa, jatkeena Backstreet Boys'ien Unbreakable Tour -kiertueelle. Luodessaan sooloprojektiaan mcLean työskenteli OneRepublic-yhtyeen vokalistin Ryan Tedderin kanssa tuottajinaan Dan Muckala ja Kristian Lundin sekä entinen 'N Syncin jäsen JC Chasez.

20. tammikuuta 2010 McLeanin ensimmäinen sooloalbumi, Have It All julkaistiin Japanissa.[6][7] Yhdysvalloissa albumi ilmestyi loppukeväällä 2010.

TV esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huhtikuussa 2002 A.J. vieraili Static Shock -piirretyn toisella tuotantokaudella. Myöhemmin hän esiintyi yhdessä Brian Littrellin ja tämän vaimon kanssa Hollywood Squares -ohjelmassa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McLean on tapaillut muun muassa kuuden vuoden ajan Marisa Jacksonia, Backstreet Boysin entisen managerin Donna Wrightin tytärtä; Innosense-yhtyeen jäsentä Amanda Latonaa (1998-2000); ja Kaci Brownia (2005). Vuonna 2002 McLean oli kihloissa ex-lapsitähti Sarah Jo Martinin kanssa. Pari oli seurustellut vuodesta 2000 ja heidän oli määrä mennä naimisiin ystävänpäivänä 2003, mutta pari kuitenkin purki kihlauksen samana vuonna.

McLean myi Kalifornian Malibussa sijainneen talonsa joulukuussa 2006 ja tällä hetkellä hänellä on koti Los Angelesissa ja Floridan Orlandossa.

9. tammikuuta 2010 viettäessään 32-vuotispäiväänsä Las Vegasissa McLean kosi pitkäaikaista tyttöystäväänsä, Rochelle Deanna Karidista Hard Rock Hotelin Wasted Space -yökerhon lavalla. Huhun mukaan McLean osti sormuksen vain tunteja ennen julkista kosintaansa Hard Rock Hotelin koruliikkeestä.[8] Parin hääpäivää ei ole vielä virallistettu.

Sooloalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]