Årsta holmar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Årsta holmar on kolmen saaren muodostama alue Tukholmassa, Ruotsin pääkaupungissa. Saaret sijaitsevat Årstavikenin lahdessa, Årstan kaupunginosassa, Södermalmin kaupunginosa-alueella. Saaret muodostivat oman kaupunginosansa vuosina 19261934.

Bergsholmen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bergsholmen on saarista keskimmäinen. Se sijaitsee 208 metrin päässä Årstan rannasta, ja sen korkein kohta sijaitsee 19 metrin korkeudella. Saarta on myös kutsuttu nimellä Tallholmen. Kooltaan Bergsholmen on 260 × 170 metriä.

Alholmen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alholmen on saarista läntisin. Se sijaitsee 184 metrin päässä Södermalmista, ja 195 metrin päässä Årstan rannasta. Saaren korkein kohta kohoaa noin seitsemän metriä yli merenpinnan. Alholmenista on myös aikaisemmin käytetty nimiä Ladholmen ja Gräsholmen. Kooltaan Alholmen on noin 260 × 170 metriä.

Lillholmen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lillholmen on Årsta holmarin saarista kaikista itäisin. Se sijaitsee 93 metrin päässä Södermalmista, ja sen korkein kohta yltää noin neljän metrin korkeuteen. Lillholmenista on myös aikaisemmin käytetty nimiä Betesholmen, Ängsholmen ja Lilla skäret. Saari on kooltaan noin 200 × 120 metriä.

Tämä Ruotsiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.