Ágios Efstrátios

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ágios Efstrátios
Άγιος Ευστράτιος
Sijainti
Saariryhmä
Korkein kohta
Simádi, 298 m
Pinta-ala
43,3 km²
Väestö
Asukasluku
270
Kieli
Kartta

Ágios Efstrátios (kreik. Άγιος Ευστράτιος) on Kreikan saari, joka kuuluu Pohjoisen Egean saarten saariryhmään. Saaren pinta-ala on 43,3 neliökilometriä ja asukasluku 270 (vuonna 2011). Hallinnollisesti Ágios Efstrátios kuuluu Ágios Efstrátioksen kuntaan, Límnoksen alueyksikköön ja Pohjois-Egean saarten alueeseen. Saaren pääkylä on Ágios Efstrátioksen kylä.[1]

Ágios Efstrátios sijaitsee Välimereen kuuluvan Egeanmeren pohjoisosien keskellä erillään muista saarista. Sen lähin suurempi saari on Límnos pohjoisessa. Etäisyys Límnokselle on noin 17 meripeninkulmaa (noin 31 kilometriä). Pohjoisiin Sporadeihin kuuluva Pipéri sijaitsee länsilounaassa noin 31 meripeninkulman (noin 57 kilometrin) päässä ja Lesbos kaakossa noin 42 meripeninkulman (noin 77 kilometrin) päässä.

Ágios Efstrátioksen kylän satama.

Saaren korkein kohta on Simádi (298 metriä).

Hallinto ja kylät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ágios Efstrátios kuuluu hallinnollisesti Ágios Efstrátioksen kuntaan, johon kuuluu myös pienempiä lähisaaria.[1] Saaren ainoa väestönlaskennassa rekisteröity asutus sekä satama on Ágios Efstrátioksen kylä (270 asukasta).[1] Se sijaitsee saaren länsirannikolla.

Nähtävyydet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saarella on kolme luostaria, Moní Agíou Athanasíou, Moní Karakállou ja Moní Panagías, sekä lukuisia kirkkoja.

  1. a b c Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011. Väestönlaskennan tulokset (XLS) 2011. The Hellenic Statistical Authority (Kreikan tilastokeskus ELSTAT). Arkistoitu 16.10.2015. Viitattu 1.9.2014. (kreikaksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]