Winxien maailma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Winxien maailma
World of Winx
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 23 min
Luoja(t) Iginio Straffi
Pääosissa Haven Paschall
Jessica Paquet
Eileen Stevens
Kate Bristol
Alysha Deslorieux
Saskia Maarleveld
(Muut ääninäyttelijät on Luettelo Winx-klubi-hahmoista artikkelissa.)
Alkuperämaa  Italia
Alkuperäiskieli italia
Verkko Italia Rai Yoyo
Italia Rai Gulp
Suomi Netflix
Yhdysvallat Netflix
Ruotsi Netflix
Jaksoja 26 (luettelo jaksoista)
Aiheesta muualla
IMDb

Winxien maailma (eng. World of Winx) on italialainen animaatiosarja ja spin-off -sarja Winx-klubista. Sarjan on luonut Iginio Straffi. Sarja kehitettiin Netflixille ja siitä on tehty kaksi tuotantokautta, joissa molemmissa on 13 jaksoa. Ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin 4. marraskuuta 2016 ja toinen tuotantokausi 16. kesäkuuta 2017 Netflixissä.

Vauhdikkaassa animaatiosarjassa Winx-klubin tytöt ovat lähetetty Maahan etsimään kyvykkäitä nuoria ympäri maailmaa WOW -nimiseen tv-ohjelmaan, mutta salaperäinen varas kidnappaa nuoria kykyjä ja Winx-keijujen on estettävä se. Winxit matkaavat salaisina agentteina salaten heidän keijuidentiteettinsä saadakseen kiinni mystisen kykyvarkaan keinolla millä hyvänsä ja suojellakseen lahjakkaita kykyjä. [1]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden voimamuoto on Dreamix.

Winxit ovat salaisella operaatiolla; heidän on löydettävä kykyvaras joka jahtaa Maapallon nuoria ja anastaa heiltä heidän erityistaitonsa. Keijujen on käytettävä heidän salaisten agenttien kykyjään ratkaistakseen kykyvarkaan identiteetti ja suojellakseen kykyjä itsejään. Samalla he kuvaavat tosi tv-ohjelmaa nimeltään "WOW" jossa etsitään kykyjä ympäri maailmaa. Ohjelmaa juontaa innokas ja huvittava Ace ja ohjelmassa on myös mukana tuomareina nyrppänokkainen Margot ja ylipirteä Cliff. Ensi-istumalta he löytävät Annabelle nimisen upean laulajan työskentelemässä kuppikakkukahvilassa ilman uskoa omiin kykyihinsä. Winxien kannustuksella hän uskaltaa nousta lavalle laulamaan, sillä samalla Winxit varmistavat ettei kykyvaras piileksi yleisön joukossa. Laulettuaan ja toteutettuaan oman unelmansa, Winxit kokevat uuden voiman virtauksen, vaikka se ei vielä aktivoidu. Yhtäkkiä lavan valot sammuvat ja Annabelle katoaa kuin tuhka tuuleen, he löytävät Annabellen hyvän ystävän Louisin näpräämässä lavan valoja mustasukkaisuuden merkeissä ja hänellä ei ole tekemistä Annabellen katoamisen kanssa. Tv-kameroiden sammuessa keijut jatkavat salaisina agentteina etsien Annabellea tai edes johtolankoja hänen olinpaikastaan. Pian he löytävät katoamispaikan ja sieltä löytyvää kultaista jauhetta; kykyvarkaan merkki.

Yhtäkkiä heidän eteensä avautuu maaginen portti joka saa heidän uuden voimansa; Dreamixin, esiin. Silloin he päätyvät pimeälle rantaviivalle, jonka Bloom näki unessaan aikaisemmin. Tovin tutkittuaan tätä mysteeristä paikkaa he löytävät Annabellen. Winxit taistelevat varjohirviöitä vastaan yrittäessään saada Annabellen maagisen portin läpi uudestaan, mutta portti puskee Winxit takaisin oikeaan maailmaa, jättäen Annabellen rantaviivalle. Jatkaen mystisen maailman tutkimista kuin myös tosi tv-ohjelmansa kuvaamista, Winxit matkustavat maailman halki aina löytääkseen uusia kykyjä ja auttavat heitä saavuttamaan unelmansa. Näin Winxien oma keijuenergia kasvaa ja he pystyvät suojelemaan yhä paremmin Maan lahjakkaita nuoria. New Yorkissa he tutustuvat nuoreen tekniikkaneroon Naokiin jota Winxit suojelevat hirmuisen krokotiilimaisen ihmisen kynsiltä. Ja Pariisin muotikoulussa Stella kohtaa lahjakkaan muotisuunnittelijan nimeltään Sophien, jonka kanssa he luovat pukuja pienessä kilpailussa. Krokotiilimainen mies harmiksi ehtii kaapata Sophien ennen kuin Winxit ehtivät väliin. Juontaja Ace tällä välin kyllästyy Winxien yhä kummallisiin käyttäytymisiin ja varsinkin Bloomiin joka menee kuokkimaan pariisilaisia muotijuhlia ja päättyy naurunalaiseksi uutisiin. Tällöin Ace antaa Bloomille potkut kykyjenetsijänä ja hänen tilalleen tulee egosentrinen ja lapsellinen Lorelei.

Krokotiilimiehen pudottama kello on ainoa avain salaperäiselle rannalla, mutta se rikkoutuu pahasti eikä Winxien oma taika pysty korjaamaan sitä. Joten he lähtevät Alpeilta etsimään maailman lahjakkainta kelloseppää auttamaan heitä. Lopulta Winxeille valkenee että salaperäinen ranta, jonne he päätyivät on Unien maa, jota hallitsee paha kuningatar. Nuori mies nimeltään Jim, jota Winxit aluksi luulivat kykyvarkaaksi, auttaa tyttöjä löytämään tien Unien maahan josta hän itse on myös kotoisin.

Kuningattaren käskystä varjohirviöt ja krokotiilimies hyökkäsivät Winxien ja kykyjen kimppuun, heidän oli tarkoitus tuoda nuoret hallitsijattarensa eteen jotta hän voisi ottaa heidän kyvyt ja hän pystyisi valtaamaan jopa oikean maailman itselleen. Winxit löytävät Alpeilta nuoren kellosepän apulaisen, Silken joka auttaa heitä kokoamaan kellon uudelleen ja he saavat viimeinkin avattua portaalin takaisin Unien maahan. Bloom kohtaa pahan kuningattaren kaksinkamppailussa mutta häviää tälle ja kuningatar anastaa tämän tulivoimansa käyttäen sitä muita Winxejä vastaan. Takaisin oikeassa maailmassa Ace on keskellä WOW-sarjan finaalia jossa kaikkien ohjelman kykyjen tulisi kilpailla voitosta, mutta hän ei pysty löytämään kykyjä taikka kykyjenetsijöitä. Hän raivostuu avustajilleen ja lähtee etsimään Winxejä.

Paha kuningatar käyttää varastamiaan kykyjä nujertaakseen Winxit yksi kerrallaan ja lopulta niin sanotusti kiduttaa heitä ikuisesti kaikuvan kellon kanssa, kunnes Jim vapauttaa Bloomin kuningattaren puun kuplasta ja hän tuhoaa kellon. Tyttöjen palattua tajuihinsa, Winxit käyttävät voimiaan yhdessä tuhotakseen kykyjä kantavat kuplat ja kuningatar on voitettu. Winxit sittemmin palaavat Maahan nauttimaan WOW-ohjelman finaalin juhlista.

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden voimamuoto on Onyrix.

Vuoden kestäneen konserttikiertueen jälkeen Winxit päätyvät takaisin Gardeniaan, jossa jälleen tapahtuu kummia. Heidän konserttejaan on pidemmän aikaa sabotoitu mysteerisesti ja musiikkikriitikko Venomya arvostelee heidän konsertteja aina huonoin arvosanoin yrittäen saada Winx-tytöt epäonnistumaan. Yhtäkkiä heidän Dreamix-voimansa kehittyvät Onyrix-muotoon joka ammentaa voimansa Unien maasta ja ihmisten unelmista. Unien maan ja oikean maailman välillä he kohtaavat Unien maan hengen, joka varoittaa Winxejä uudesta vaarallisesta juonesta joka on käynnistymässä jossa vain yksi mystinen sankari voi auttaa. Tällöin Winxit lentävät tapaamaan heidän ystävänsä Jimiä, joka kertoo että Unien maalla on toinenkin nimi, nimittäin Mikä-mikä-maa. Jim kertoo Winxeille kuinka Helinä-keijusta tuli korruptoitunut paha kuningatar ja hän otti valtaansa koko Mikä-mikä-maan saaren ja langetti sen asukkaat hänen komentonsa alle. Kapteeni Koukkuna Jim päätyi vastustamaan Helinää, mutta tämä käytti pimeää magiaa Jimiin, joka muutti hänen kehonsa nuorekkaammaksi ja lähetti hänet samalla Maahan.

Nyt Winxien tehtävänä on löytää Peter Pan, kapteeni Koukun vihollinen ja Helinä-keijun ystävä, mutta tämä on kadonnut. Winxit löytävät Lontoosta Wendy Darlingin, joka tunsi Peterin. Wendy paljastaa heillä olevan yhteinen poika, Matt ja ojentaa tytöille Peterin jäähyväiskirjeen jossa hän kysyy huolehtivan Mattista. Winxit ymmärtävät hänen olevan ainoa, joka pystyisi suojelemaan Unien maata kammottavalta lopulta, joten he sonnustautuvat heidän salaisten agenttien pukuihin vielä kerran.

Korruptoitunut Helinä-keiju, joka karkasi Winxeiltä vuosi sitten, lähettää jokaiselle Winxille kohdistetun vastustajattaren heikentämään näitä ja estämään heitä löytämästä Mikä-mikä-maan pelastajan. Lontoossa Winxit etsivät Mattia tämän vanhalta työpaikalta, pienestä kahvilasta, mutta tyttöjen harmiksi heille selviää että Matt sai potkut sieltä. Kuningattaren lähettämä Vertigo-niminen vastustajatar härnää Bloomia koko etsinnän ajan, joka saa Bloomin hyökkäämään ystäviensä kimppuun hallusinaatioiden ansiosta. Bloom lopulta onnistuu voittamaan Vertigon hyväksymällä pelkonsa ja uskomalla ystäviinsä. Tämän jälkeen Winxit löytävät Mattin kaukoputkesta tähtikartan joka johtaa heidän suoraan Pariisin Notre Dame -kirkolle. Siellä Musa taas kohtaa oman vastustajattarensa, Bansheen joka rakastaa hiljaisuutta ja yrittää langettaa Musankin sen alaiseksi.

Winxit lopulta löytävät Mattin valokuvaajana pariisilaisessa muotikoulussa ja on vastahakoisesti lähdössä tyttöjen mukaan jotka yrittävät kertoa tämän olevan vaarassa. Koulussa Stella kohtaa hänen vastustajattarensa, Obscuran ja voittaa hänet vaikka tämä yrittää turruttaa tämän mielen pahoilla muistoilla. Huppupäinen mies kuitenkin sieppaa Mattin ja keijut jahtaavat häntä pitkin Pariisin kattomeren. He lopulta zombie-merirosvojen avulla onnistuvat pelastamaan Mattin, mutta jälleen Winxien harmiksi Matt katoaa suoraan heidän silmiensä alta tapaamaan kaunista Helinä-keijua, joka luulee tätä vihollisen ansaksi. Kun Matt viimein löytyy, taas, Winxit alkavat etsiä Peter Panin miekkaa jonka avulla Matt pystyisi puolustamaan Mikä-mikä-maata.

Tällä välin Flora ja Layla kohtaavat omat vastustajattarensa, Stoneyn joka muuttaa kaiken elävän kiviseksi ja elottomaksi, ja Sinkan joka taas piruilee Laylalle kuinka helppo tätä on manipuloida ja kuinka lyhyt temperamentti hänellä on. Winxit ja Matt löytävät miekan sijaitsevan yksityisessä kokoelmassa, josta he sitten noutavat tämän salaa ja taistelevat Tecnan vastustajatarta, Virusta, vastaan joka langettaa muut Winxit hänen "viruksensa" alaisiksi taistelemaan Tecnaa vastaan. Tecna kuitenkin onnistuu voittamaan Viruksen Peter Panin miekan kanssa ja ryhmä palaa takaisin Mikä-mikä-maahan treenaamaan Mattia miekalla taiston kanssa. Kuitenkin käy ilmi että Jim, kapteeni Koukku on pelannut likaista peliä ja pettää Winxit saatuaan Mikä-mikä-maan itselleen. Hän muuttaa Mikä-mikä-maan elämänpuun takaisin laivakseen ja yrittää paeta Winx-keijuja ja Mattia Painajaisten maahan jotta Unien maa ja Painajaisten maa katoavat kokonaan ja ihmiset menettäisivät kaikki unelmansa ja Winxit taikavoimansa. Kuitenkin petetty Smee astuu auttamaan ja kääntää laivan viime hetkellä Painajaisten maan portilta pois, mutta Jim katoaa portaaliin.

Takaisin Maassa Winxit jatkavat konserttiaan New Yorkissa joka jäi heiltä kesken kun he lähtivät pelastamaan Unien maata, mutta Venomya huijaa yleisöä ja syyttää Winxejä hologrammeista ja petkuruudesta, ja viimein yleisö kääntyy Winxejä vastaan. Tytöt lopulta tajuavat kuinka Venomya itse on sabotoinut heidän konserttejaan epäillen heitä keijuiksi, ja hän lopulta oli oikeassa ja paljastaa olevansa Baba Yaga -noita-akka ja vannoo tuhoavansa Winxit sillä Maassa ei ole tarpeeksi tilaa keijuille ja noidille. [2]

Hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winxit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloom Lohikäärmetulen keiju on Winx-klubin johtaja ja WOW-tiimin kykyjenetsijä. Bloomin erityiskyky on taiteellisuus. Hänen vastustajatar on pelkoa levittävä ja painajaisia luova hahmo nimeltään Vertigo.

Stella on kykyjenetsijöiden muotiasiantuntija ja -suunnittelija ja hän kantaa sisällään auringonpaisteen voimaa. Stellan vastustajatar on Obscura joka luo pimeyttä ja ahdistusta uhriensa elämään.

Flora on luonnon keiju ja hän on erinomainen kokki. Hän myös on WOW-ohjelman etsivä. Flora kohtaa vastustajattarensa, Stoneyn, joka muuttaa kaiken elävän kiviseksi ja elottomaksi.

Layla (engl. Aisha) on urheilullinen kykyjenetsijä ja aaltojen keiju. Hänen vastustajansa on Sinka, joka kontrolloi tuulen voimaa ja maanittelee Laylalle kuinka helppo häntä on kontrolloida lyhyen temperamenttinsa takia.

Musa on musiikin keiju ja mahtava laulaja joka on muiden Winx-ystäviensä kanssa kykyjä maailmalta. Hänen vastustajansa on Banshee, joka on äänetön ja tukahduttaa kaiken äänen maailmasta.

Tecna on teknologian keiju ja ryhmän aivot. Hänen erityiskykynsä on tekniikkanerous ja tietotekniikka. Virus-niminen vastustaja vainoaa Tecnaa tämän loogisuuden takia.

WOW-tiimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ace on pirteä ohjelmajuontaja, joka tekee kaikkensa että ohjelman teko sujuisi kuin tanssi.

Margot on negatiivinen, nyrppänokkainen tuomari, joka ei välitä uusista kyvyistä hiuskarvaakaan.

Cliff on pirteä ja positiivinen ihminen, joka tuomaroi WOW-ohjelman kykyjä ja antaa aina hyvää palautetta kyvyille.

Lorelei on intoileva ja itsekeskeinen WOW-tiimin uusi kykyjenetsijä, joka korvaa Bloomin kauden puolivälissä. Lorelei on luonteeltaan ärsyttävä, ja tekee kaikkensa löytääkseen kyvyn ohjelmaan.

Ohjelman kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Annabelle

Naoki

Sophie

Nadine

Vincenzo

Yu

Madilyn

Silke

Muut sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roxy

Gómez

Evans

Wendy Darling

Matt Darling

Merenneidot

Venomya

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helinä-keiju

Varjohirviöt

Krokotiilimies

Taistelushamaani

Zombi-merirosvot

Vertigo

Banshee

Obscura

Stoney

Sinka

Virus

Kapteeni Koukku

Smee

Baba Jaga

Eroja Winx-klubiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Roxy tuli Alkuperäisessä sarjassa mukaan 4. kaudella, jonka aikana ihmiset saivat tietää keijuista. Kuitenkaan tässä sarjassa ihmiset eivät tiedä keijuista, vaikka Roxy on sarjassa mukana ja tietää olevansa keiju.
  • Spesialistit eivät esiinny.
  • Trixit eivät esiinny.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2014 syksyllä Netflix tilasi Rainbow Studiolta kaksi tuotantokautta upouudelle spin-off-sarjalle Winx-klubista, jolla heidän palvelunsa laajentaisi lapsille ja nuorille suunnattujen ohjelmien määrää. Molemmat kaudet sisältäisivät 13 jaksoa jotka olisivat noin 23 minuutin pituisia.[3] Rainbow Studios esitteli uutta sarjaa Licensing Expossa Las Vegasissa vuonna 2016 muiden uusien ohjelmien rinnalla, Kuninkaallinen akatemia ja Maggie & Bianca Fashion Friends.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]