Weeds

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Weeds
Kausien 1-3 alkutunnus
Kausien 1-3 alkutunnus
Tyyli komedia, draama
Kestoaika 30 min
Luoja(t) Jenji Kohan
Pääosissa Mary-Louise Parker
Justin Kirk
Elizabeth Perkins
Hunter Parrish
Alexander Gould
Allie Grant
Kevin Nealon
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Showtime
Suomi Nelonen
Esitetty 7. elokuuta 2005 – 16. syyskuuta 2012
Tuotantokausia 8
Jaksoja 102
Aiheesta muualla
IMDb

Weeds on yhdysvaltalainen komedia-draamasarja, joka alkoi Yhdysvalloissa Showtime-kanavalla 7. elokuuta 2005 ja päättyi 16. syyskuuta 2012. Sarjaa tehtiin kahdeksan tuotantokautta. Suomessa Nelonen on esittänyt viisi kautta. Weeds on herättänyt kohua kyseenalaisen sisältönsä takia.

Weeds kertoo Nancy Botwinista (Mary-Louise Parker), joka elää kuvitteellisessa Kalifornian lähiössä Agresticissa, ja kärsii taloudellisista vaikeuksista miehensä kuoltua. Elättääkseen kaksi teini-ikäistä poikaansa hän alkaa kasvattaa ja myydä kannabista pikkukaupunkinsa asukkaille. Koska hänen toimensa ovat laittomia, hänellä on usein ongelmia niin virkavallan kuin rikollistenkin kanssa.

Näyttelijät ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) jää leskeksi miehensä kuoltua sydänkohtaukseen. Jotta hän ja hänen perheensä eivät jäisi varattomiksi, hän päättää ryhtyä naapuruston huumediileriksi. Hän yrittää epätoivoisesti elättää perhettään ajautuen aina vain suurempiin ongelmiin.
  • Andy Botwin (Justin Kirk) on Nancyn lanko. Hän tulee käymään ensimmäisellä kaudella, mutta jää pysyvästi asumaan Nancyn luokse ja saa tietää totuuden Nancyn puuhista. Armeijaa pakoileva, elämän kevyesti ottava Andy liittyy mukaan Nancyn bisneksiin antaen apua niin ruohon kasvatuksessa kuin sen testaamisessa.
  • Douglas Wilson (Kevin Nealon) on Nancyn kirjanpitäjä. Doug työskenteli kaupunginvaltuustossa, kunnes Celia Hodes vei hänen paikkansa. Doug on Andyn ystävä ja mukana Nancyn kannabistoiminnassa. Dougilla on rento ja huoleton asenne elämään ja hän pitää ruohon polttelusta ja naisista.
  • Celia Hodes (Elizabeth Perkins, kaudet 1–5) on Nancyn ystävä, mutta ei tiedä tämän laittomista toimista. Celia on melko vihattu ja hän yrittää säilyttää arvokkuutensa, vaikka kokeekin paljon vastoinkäymisiä.
  • Silas Botwin (Hunter Parrish) on Nancyn teini-ikäinen poika. Sarjan aikana hänellä on ollut muutamia tyttöystäviä. Silas on kokeilunhaluinen nuorukainen, joka alkaa epäillä äitinsä toimia.
  • Shane Botwin (Alexander Gould) on Nancyn nuorempi poika. Häneen isänsä kuolema on vaikuttanut enemmän kuin veljeensä. Monet pitävät häntä outona. Shane on kuitenkin fiksu ikäisekseen ja osaa pitää puolensa.
  • Heylia James (Tonye Patano, kaudet 1–3, 7) toimittaa Nancylle marihuanaa myytäväksi.
  • Conrad Shepard (Romany Malco, kaudet 1–3, 8) kuuluu Heylian bisnestoimiin. Nancy ystävystyy Conradin kanssa ja Conrad antaa Nancylle vinkkejä huumediilerinä toimimisesta.
  • Dean Hodes (Andy Milder, kaudet 1–5, 7-8) on lakimies ja Celian aviomies. Kauden alussa hänellä on suhde tennisopettajansa kanssa ja Celia saa tietää tästä. Myöhemmin Dean liittyy Nancyn biseksiin. Deanilla ja Celialla on kaksi tytärtä, jotka molemmat suosivat enemmän isäänsä kuin äitiään.
  • Isabelle Hodes (Allie Grant, kaudet 1–5) on Celian ja Deanin nuorempi tytär. Hän tulee paremmin toimeen isänsä kanssa, koska hänen äitinsä yrittää saada hänet laihtumaan eikä oikein arvosta häntä sellaisena kuin on. Isabelle huomaa pitävänsä enemmän tytöistä kuin pojista.

Tuotantokaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tuotantokausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nancy Botwinin aviomies Judah on kuollut sydänkohtaukseen juuri ennen sarjan alkua. Tienatakseen rahaa itsensä ja kahden teini-ikäisen poikansa elättämiseen, Nancy päättää ryhtyä naapuruston huumediileriksi. Heylia James toimittaa hänelle marihuanaa ja Nancy ystävystyy tämän työntekijän Conrad Shepardin kanssa. Vähitellen hän alkaa oppia huumediilerinä olon niksejä ja perustaa myöhemmin kulissileipomon, jossa myydään erilaisia marihuana-leivoksia. Kaudella Nancy alkaa seurustella Peterin kanssa, mutta kauden päätösjaksossa hän saa tietää tämän olevan huumepoliisi.

Kaudella seurataan myös Nancyn perhe-elämää sekä hänen ystävänsä Celia Hodesin elämää. Celian elämä on tullut karikkoiseen vaiheeseen, kun hänellä on pettävä aviomies, kapinoivat lapset sekä rintasyöpä.

Tuotantokausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisella kaudella Nancy perustaa pienen bisneksen Doug Wilsonin, Conradin ja lankonsa Andy Botwinin kanssa. Celia pyrkii kaupunginvaltuustoon. Hän saa paikan ja päättää tehdä kaupungista päihteettömän alueen. Myöhemmin Peter kertoo Nancylle, että hän tietää tämän olevan huumediileri. Turvatakseen bisneksensä, Nancy menee Peterin kanssa naimisiin, jotta tämä ei pidättäisi häntä. Kauden lopussa Peter päättää pettää Nancyn ja käskee tämän tekemään kaupan tunnetun ostajan kanssa, mutta kauppa menee monien petoksien saattamana pahasti pieleen.

Tuotantokausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella kaudella Nancy on suurissa veloissa eräälle huumejengille ja yrittää epätoivoisesti pitää elämänsä kasassa. Celia saa tietää Nancyn olevan huumediileri, mutta liittyy myöhemmin mukaan tämän toimintaan. Silas alkaa myydä kannabista uuden tyttöystävänsä Taran kanssa. Shane ja Isabelle ystävystyvät. Andy ryhtyy erikoiseksi pornotähdeksi. Kristillinen naapurikunta aikoo levittäytyä Agresticiin, ja hankkeen kehittelijällä on juttua niin Celian kuin Nancynkin kanssa. Doug on kateellinen ja yrittää sabotoida hankkeen toteutumista. Nancya aletaan uhkailla monesta suunnasta liiketoimintansa takia, mikä johtaa lopulta valtavaan tulipaloon, joka leviää koko lähiöön.

Tuotantokausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännellä kaudella Nancy joutuu jättämään naapurustonsa ja jatkaa San Diegon ja Tijuanan rajalla entistä suuremmaksi käyviä bisneksiään. Hän aloittaa suhteen Tijuanan pormestari Esteban Reyesin kanssa, joka on itsekin mukana huumebisneksissä. Doug ja Andy ryhtyvät siirtolaisten salakuljettajiksi. Silas ryhtyy kehittelemään omaa ruohobisnestään. Shane alkaa kaveerata kahden tytön kanssa. Celiasta tulee huumeaddikti. Nancy työskentelee äitiyskaupassa, joka on kulissi huumeiden laittomalle kaupalle. Kaupan alla on Tijuanaan vievä tunneli, jonka välityksellä toimitetaan huumeiden lisäksi myös aseita ja prostituoituja. Nancy päättää kertoa tunnelista DEA:lle, mikä myöhemmin paljastuu Estebanille. Ennen kuin Esteban ehtii tehdä mitään kostaakseen Nancylle, tämä kertoo olevansa raskaana.

Tuotantokausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viidennellä kaudella Nancy odottaa lasta Estebanille, joka on yhä katkera Nancyn petturuudesta. Hän käskee työntekijöidensä vahtia Nancya. Sillä välin Silas ja Doug perustavat oman huumeyrityksensä, Shane viettää aikaa yhden Nancyn henkivartijan kanssa, Celia yrittää sinnitellä piloille menneen elämänsä kanssa ja Andy kiinnostuu Nancyn lääkäristä Audrasta. Nancy synnyttää pojan, Stevien, ja menee naimisiin Estebanin kanssa. Myöhemmin Estebanin kampanjaan kuuluva Pilar Zuazo yrittää manipuloida Estabania jättämään Nancyn, jotta tämä ei vaikuttaisi heidän poliittiseen uraansa. Pilar lähettää salamurhaajan tappamaan Nancyn, mutta Shane saakin ampumahaavan käteensä. Saatuaan tietää Pilarin olleen tapahtuneen takana, Nancy pyytää entistä bisneskumppaniaan Guillermoa tapattamaan Pilarin. Sillä välin Andy alkaa suunnitella tulevaisuutta Audran kanssa, Silas ja Shane tekevät tuttavuutta Estebanin tyttären kanssa ja Celia kokoaa omaa huumetiimiänsä, kuten Nancy aiemmilla kausilla. Kauden lopulla Pilar kertoo Nancylle, että Guillermo työskentelee hänelle, ja hän uhkaa tappaa Shanen ja Silasin. Kesken keskustelun, Shane iskee Pilarin mailalla kuoliaaksi.

Tuotantokausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shanen tapettua Pilarin, Nancy pakenee jälleen perheensä kanssa Esteban ja FBI kannoillaan. He ottavat uudet henkilöllisyydet ja majoittuvat Seattleen aloittaakseen uuden elämän. Perhe alkaa valmistaa hasista tienatakseen rahaa. Myöhemmin Estebanin kätyrit jäljittävät heidät Dougin avulla ja sieppaavat Shanen. Nancy onnistuu kuitenkin pelastamaan poikansa ja pakenee perheensä sekä Dougin kanssa. He hankkivat suuren asuntoauton, jolla he kiertävät maata pohtien samalla tulevaisuuttaan. Heidän tiensä johtaa Nancyn kotikunnille. Silas tapaa Nancyn vanhan koulututun, joka lopulta paljastuu hänen oikeaksi isäkseen. Nancy kohtaa journalistin, joka tekee juttua hänestä ja hänen rikollisesta menneisyydestään. Hän antaa tälle tietoja rahaa vasten saadakseen väärennetyt passit ja päästäkseen perheensä kanssa Kööpenhaminaan, mutta Esteban ja Guillermo löytävät hänet. Esteban vaatii saada poikansa itselleen ja Shanen vastuuseen Pilarin murhasta sekä aikoo murhata Nancyn. Kun muu perhe nousee lentokoneeseen, Nancy päättää jäädä Stevien kanssa Estebanin luo. Astuessaan ulos lentokentältä, FBI on heitä vastassa ja Nancy tunnustaa heille tappaneensa Pilarin.

Tuotantokausi 7[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nancy on viettänyt kolme vuotta vankilassa, kunnes hänet vapautetaan ja asutetaan tarkasti valvottavaksi "puolimatkan krouviin" (halfway house) New York Cityyn, missä hänen tulee viettää loput tuomiostaan. Kun muu perhe saa kuulla Nancyn vapautuksesta, he muuttavat Kööpenhaminasta New Yorkiin. Silas on yhä katkera saatuaan tietää totuuden biologisesta isästään. Doug saa työpaikan vanhan koulututtunsa yhtiöstä, josta myös Nancy joutuu ottamaan avustajan pestin. Stevie on asunut viimeiset kolme vuotta Nancyn Jill-siskon luona, joka kertoo haluavansa pojan huoltajuuden. Epätoivoinen Nancy ajautuu jälleen myymään marihuanaa ja ottamaan yhteyttä Heylia Jamesiin, jonka kanssa hän aloittaa jälleen bisneksen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]