Täydelliset naiset (3. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Täydellisten naisten 3. tuotantokausi
DVD-julkaisu
DVD-julkaisu
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 12
Esittäminen
Verkko ABC (Yhdysvallat)
Nelonen (Suomi)
Ensimmäinen esitys 2006-09-2424. syyskuuta 2006
Viimeinen esitys 2007-05-2020. toukokuuta 2007
Esitysten määrä 23
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2007-09-044. syyskuuta 2007
 Eurooppa 2007-10-1111. lokakuuta 2007
 Australia 2007-10-1717. lokakuuta 2007
Kaudet
← Edellinen
2. tuotantokausi
Seuraava →
4. tuotantokausi
Luettelo Täydellisten naisten jaksoista

Täydellisten naisten kolmatta tuotantokautta alettiin esittää Yhdysvalloissa 24. syyskuuta 2006 ja se jatkui 20. toukokuuta 2007 saakka. Kausi koostuu 23 jaksosta. Tuotantokauden pääosassa ovat jälleen Wisteria Lanen asukkaat Susan Mayer, Lynette Scavo, Bree Hodge, Gabrielle Solis ja Edie Britt. Mary Alice Young jatkaa sarjan kertojana, paitsi jaksossa ”Pokerinaamat” (My Husband, the Pig), jossa kertojana toimii Rex Van de Kamp. Tämän kauden mysteeri koskee Breen uutta aviomiestä Orson Hodgea.

Täydellisten naisten kolmatta tuotantokautta esitettiin edellisten kausien tapaan ABC:llä sunnuntai-iltaisin kello 21.00. Suomessa Nelosella kauden esittäminen aloitettiin maanantaina 17. syyskuuta 2007 kello 21.00. Tavallisten jaksojen lisäksi Yhdysvalloissa esitettiin kaksi erikoisjaksoa, joissa pohjustettiin kauden tapahtumia. Jaksot esitettiin 3. syyskuuta 2006 ja 1. huhtikuuta 2007.

Sarjan katsojaluvut laskivat huomattavasti kolmannen kauden aikana, sillä lähes neljännes katsojista katosi kauden aikana. Katsojakadosta huolimatta sarja pysyi kymmenen katsotuimman ohjelman joukossa. Tuotantokausi keräsi keskimäärin 17,5 miljoonaa katsojaa jaksoa kohden.[1][2]

Kausi julkaistiin DVD:nä Suomessa 7. maaliskuuta 2008.

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella kaudella Marc Cherry palasi sarjan pyörittäjäksi ja vastaavaksi tuottajaksi. Hän alkoi jälleen myös kirjoittaa jaksoja.[3] Michael Edelstein ja Tom Spezialy – jotka työskentelivät vastaavina tuottajina ensimmäisellä ja toisella kaudella – eivät palanneet enää kolmannelle kaudelle.[4][5][6] Heidät korvasi Kevin Murphy ja Georhe W. Perkins, jotka olivat aikaisemminkin toimineet sarjan tuottajina.[7] Myös John Pardee, Joey Murphy, ja Chris Black jatkoivat myös sarjan tuottamista.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivuhenkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailevia tähtiä:

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös Luettelo televisiosarjan Täydelliset naiset jaksoista
Jakso Nimi (suomenkielinen/alkuperäinen) Ensiesitys Yhdysvalloissa Ensiesitys Suomessa Katsojia (USA; milj.)
3x01 (48) Sade / Listen to the Rain on the Roof Yhdysvallat 24. syyskuuta 2006 Suomi 17. syyskuuta 2007 24,09
Kuusi kuukautta edellisen kauden päättymisestä Orson kosii Breeta, joka epäröiden suostuu. Kihlajaisiin kuitenkin ilmestyy kutsumaton nainen, joka sanoo Orsonin murhanneen entisen vaimonsa. Mike on koomassa ja Susan käy usein onnettomana katsomassa häntä. Sairaalassa oleilee myös Ian Hainsworth, joka käy katsomassa pari vuotta koomassa maannutta vaimoaan. Susan ja Ian ystävystyvät. Gabrielle hoitaa viimeisillä raskaana olevaa kotiapulaistaan, mutta parin välit ovat huomattavasti kiristyneet. Lynette yrittää tulla toimeen lähelle muuttaneen Noran kanssa, mutta hänen on vaikea kestää Noran taitoa manipuloida.
3x02 (49) Täydellinen pari / It Takes Two Yhdysvallat 1. lokakuuta 2006 Suomi 24. syyskuuta 2007 21,42
Susan ja Ian menevät treffeille Ianin aloitteesta. Gabriellen lapsi syntyy, mutta tulos ei ole odotetun kaltainen, koska hedelmöityksessä oli tapahtunut sekaannus. Gabrielle ei ota lasta ja pariskunnan avioero on entistä selkeämpi. Bree ja Orson menevät naimisiin, vaikka Bree suhtautuu epäilyksellä tämän menneisyyteen. Varsinkin, kun pari kutsutaan häistä ruumishuoneelle tunnistamaan naisen ruumista. Orson tunnistaa naisen, mutta tämä nainen ei ole hänen vaimonsa, vaan joku muu. Edien sisarenpoika Austin tulee vierailulle. Lynette on onneton Noran takia, eikä tiedä mitä tehdä.
3x03 (50) Viikonloppu maalla / A Weekend in the Country Yhdysvallat 8. lokakuuta 2006 Suomi 1. lokakuuta 2007 20,96
Naiset lähtevät lomalle kukin tahollaan. Breen häämatka keskeytyy kuitenkin alkuunsa, kun hän näkee televisiosta uutisraportin kadulla viimeisen puoli vuotta asuneesta pojastaan. Mike herää koomasta, mutta Susan on mökillä Ianin kanssa eikä hänen matkapuhelimeensa saada yhteyttä. Edie päättääkin virkistää Miken muistia omalla versiollaan viimeisen kahden vuoden tapahtumista.
3x04 (51) Historiaa / Like It Was Yhdysvallat 15. lokakuuta 2006 Suomi 8. lokakuuta 2007 20,64
Susan jättää Ianin kuultuaan Miken heränneen. Edien kertomusten takia Mike ei kuitenkaan halua olla tekemisissä Susanin kanssa. Andrew palaa muuttuneena parempaan suuntaan ja luo uuden yhteyden äitiinsä. Danielle taas aiheuttaa ongelmia seurustelemalla opettajansa kanssa. Gabriellen ja Carlosin avioero ei ole vielä lopullinen ja pari riitelee, kun Carlos päättää muuttaa takaisin taloon. Carlos kuitenkin kertoo rakastavansa Gabya yhä.
3x05 (52) Sabotaasia / Nice She Ain’t Yhdysvallat 22. lokakuuta 2006 Suomi 15. lokakuuta 2007 19,71
Nora yrittää rikkoa Lynetten ja Tomin välejä puuttumalla Tomin urasuunnitelmiin. Danielle yrittää itsemurhaa heikolla menestyksellä ja eroaa lopulta opettajastaan Breen käytettyä hyvim ovelaa käänteispsykologiaa. Gabrielle ja Carlos yrittävät tehdä toisensa mustasukkaisiksi menemällä treffeille muiden kanssa. Poliisit löytävät kuolleen naisen kädestä Miken puhelinnumeron.
3x06 (53) Tunnustan / Sweetheart, I Have to Confess Yhdysvallat 29. lokakuuta 2006 Suomi 22. lokakuuta 2007 21,24
Mike saa takauman kuolleesta naisesta. Lynette ei hyväksy Tomin ideaa perustaa oma pitseria, joten Nora kokee aikansa olevan otollinen ja suutelee masentunutta Tomia. Saatuaan tietää tästä Lynette varoittaa Noraa pysymään kaukana hänen perheestään. Gabrielle hämmentyy Carlosin luovutettua oikeudessa. Myöhemmin Gaby löytää Carlosin papereita miljoonasta tuottavasta työpaikasta. Hän haluaa osan rahoista itselleen ja viettelee Carlosin, joka paljastaa, että lähetti paperit itse itselleen aikomuksenaan nöyryyttää ja satuttaa Gabya. Susan palaa Ianin luo, koska saa tietää Miken ja Edien orastavsta suhteesta.
3x07 (54) Pamaus / Bang Yhdysvallat 5. marraskuuta 2006 Suomi 29. lokakuuta 2007 22,65
Orsonia murhasta epäilevä Carolyn Bigsby saa kuulla Breelta miehensä pettävän häntä. Hän hermostuu ja menee miehensä työpaikalle paikalliseen supermarkettiin ja yrittää ampua tämän. Yrityksen epäonnistuttua hän ottaa asiakkaat panttivangeiksi. Hän ampuu Noran ja yrittää ampua Lyneten, mutta uusi naapuri Art pelastaa tämän hengen. Ollessaan panttivankeina Julie ja Austin lähentyvät. Oikeus määrää Carlosille kaikki talon tavarat hänen todistettuaan, että Gaby vietteli hänet ja Gaby alkaa tuhota talon sisältöä. Kostoksi Carlos alkaa tuhota taloa, mutta lopulta he sopivat asian.
3x08 (55) Lapset ja vanhemmat / Children & Art Yhdysvallat 12. marraskuuta 2006 Suomi 5. marraskuuta 2007 22,27
Lynette epäilee uutta naapuria, Artia, pedofiiliksi nähtyään kuvia nuorista vähäpukeisista pojista tämän kellarissa. Gabrielle yrittää etsiä elämäänsä sisältöä ja palaa malliksi, mutta yritysen tulos ei ole odotetun kaltainen. Julie ja Austin alkavat seurustella. Bree tahtoo saada yhteyden Orsonin äitiin ja menee vierailulle hoitokotiin. Hän ottaa äiti Glorian kotiinsa ja hämmentyy äidin ja pojan kireistä väleistä.
3x09 (56) Kauniit tytöt / Beautiful Girls Yhdysvallat 19. marraskuuta 2006 Suomi 12. marraskuuta 2007 21,63
Gloria kertoo Breelle, että Orson petti entistä vaimoaan, Almaa, ranskalaisen Moniquen kanssa. Almaa ei ole nähty eron jälkeen. Bree ei tunne kykenevänsä luottaa Orsoniin enää ja pyytää tätä lähtemään talostaan. Gabrielle tekee vanhalle ystävälleen vastahakoisesti palveluksen, ja alkaa valmentaa nuoria tyttöjä kauneuskilpailuihin, josta löytää kuitenkin tarkoitusta elämäänsä. Susan yöpyy Ianin luona ja huomaa, ettei löydä tietään hovimestarin eikä Ianin sydämeen, joissa kummassakin lepää Ianin koomassa oleva vaimo, Jane. Lynette kertoo naapureille epäilyksiään Artista, mistä ihmiset villiintyvät.
3x10 (57) Joulun taika / The Miracle Song Yhdysvallat 26. marraskuuta 2006 Suomi 19. marraskuuta 2007 21,43
Mike pidätetään Moniquen murhasta, koska hänen pihdeistään löydettiin Moniquen verta. Edie jättää Miken, mutta Susan on varma ettei Mike tappanut naista ja haluaa auttaa hankkimalla asianajajan. Ian tekee mustasukkaisena sopimuksen, ettei Susan tapaisi Mikea, jos hän kustantaisi hyvän asianajajan. Breen ja Susanin välille puhkeaa riita, kun Susan Miken syyttömyyttä vannoen soittaa poliisille, ja kertoo, että Orsonilla oli suhde Moniquen kanssa. Bree ottaa Orsonin takaisin kuultuaan, ettei Orson rakastanut Almaa, vaan nai hänet äitinsä painostuksesta. Lynetten epäilykset Artista saavat naapuruston tekemään mielenosoituksen, jonka takia Artin sisko kuolee. Art muuttaa pois ja paljastaa syyllisyydentuntoiselle Lynetelle, hänen olleensa oikeassa valokuvista. Gloria tapaa Alman keskustellakseen suunnitelmistaan.
3x11 (58) Nainen menneisyydestä / No Fits, No Fights, No Feuds Yhdysvallat 7. tammikuuta 2007 Suomi 26. marraskuuta 2007 18,71
Alma menee tapaamaan Breeta ja kertoo tälle piileskelleensä Kanadassa kaiken tämän ajan. Bree päättää järjestää päivälliskutsut todistaakseen, ettei Orson tappanut vaimoaan. Juhlissa tapahtuu kuitenkin käänne, joka tuhoaa Breen ja Susanin ystävyyden ja kenties Ianin rakkaudenkin. Kayla muuttaa Scavoille asumaan, mutta pitää Lynetteä syynä äitinsä kuolemaan. Gaby ymmärtää, ettei ole vielä päässyt yli Carloksesta, ja Julie päättää harrastaa seksiä Austinin kanssa.
3x12 (59) Turvattomuus / Not While I’m Around Yhdysvallat 14. tammikuuta 2007 Suomi 3. joulukuuta 2007 16,76
Susan saa selville, että Julie harrastaa seksiä eikä pidä asiasta. Hän ja Edie saavat selville Austinin ja Daniellen suhteen, minkä jälkeen sydämensä särkenyt Julie ja Austin eroavat. Bree menee Alman luo ja pyytää häntä jättämään Orsonin rauhaan. Hän huolestuu löydettyään vahingossa komerosta pussin, joka sisältää Moniquen hampaat. Lynette puuttuu Tomin ravintola-asioihin huomattuaan ettei kaikki suju suunnitelmien mukaan. Gabriellella on salainen ihailija, joka jättää hänen kotiinsa kalliita lahjoja. Hän on innoissaan asiasta, kunnes menee tapaamaan ihailijaa ja huomaa sen olevan Zach Young.
3x13 (60) Hampaiden kiristystä / Come Play Wiz Me Yhdysvallat 21. tammikuuta 2007 Suomi 10. joulukuuta 2007 17,14
Susan suostuttelee Gabriellen menemään treffeille Zachin kanssa, jotta tämä maksaisi Miken takuut ja asianajajan. Jane kuolee. Alma ja Gloria huijaavat Orsonin Alman luokse ja huumaavat tämän, jotta Alma voisi raiskata Orsonin ja tulla raskaaksi. Bree saa kaiken selville. Lynette eroaa työstään ja päättää ruveta ravintolabisneksessä Tomin kumppaniksi.
3x14 (61) Muisto / I Remember That Yhdysvallat 11. helmikuuta 2007 Suomi 17. joulukuuta 2007 18,10
Orson kertoo Almalle ja Glorialle etteivät he voi estää häntä ja Breeta olemasta yhdessä, vaikka Alma tulisikin raskaaksi. Sen jälkeen Alma hermostuu ja päättää ilmiantaa Orsonin poliisille meneistä teoista. Gloria kuitenkin lukitsee Alman ullakolle. Bree huijataan kiipeämään katolle, josta hän putoaa ja joutuu sairaalaan. Mike muistaa hypnoterapistin avulla Moniquen murhaillan, ja sen, että Orson oli paikalla. He päätyvät tappelemaan sairaalan katolla, josta Orson putoaa. Gabrielle menee treffeille Zachin alaisen kanssa, mutta Zach estää treffien etenemisen Gabriellen tietämättä. Tom ei pidä siitä, että Lynette yrittää puuttua ravintolan toimintaan. Ian kosii Susania, joka vastaa kyllä.
3x15 (62) Yhteinen onni / The Little Things You Do Together Yhdysvallat 18. helmikuuta 2007 Suomi 7. tammikuuta 2008 18,71
Alma onnistuu pakenemaan ullakolta, mutta putoaa katolta ja kuolee. Gloria yrittää murhata Breen ja lavastaa sen itsemurhaksi, mutta Orson onnistuu estämään hänet viime hetkellä. Gloria saa sydänkohtauksen ja halvaantuu täysin. Orson vie hänet makaamaan kuolleen Alman luokse ja tapahtumaketjun selvitessä poliiseille Mike vapautetaan syytteistä. Oikeasti Gloria oli murhannut Moniquen ja Mike sattui tulemaan paikalle murhailtana, mutta ei nähnyt ruumista. Scavojen pizzeria avataan ja Gabrielle saa Zachin ymmärtämään ettei heillä ole tulevaisuutta.
3x16 (63) Pokerinaamat / My Husband, The Pig Yhdysvallat 4. maaliskuuta 2007 Suomi 14. tammikuuta 2008 18,31
Edien entinen mies tuo parin pojan vierailulle ja Carlos huomaa, että Edie on kaukana täydellisestä äidistä. Ian ja Mike päättävät riidan Susanista Ianin voitoksi pokerin avulla. Tom yrittää suunnitella Lynettelle täydellistä hääpäivää. Danielle huomaa olevansa raskaana ja Orson päättää piilottaa hänet, jotta asia ei selviäisi kenellekään. Gabrielle menee treffeille Fairview'n pormestariksi pyrkivän miehen, Victorin, kanssa.
3x17 (64) Paljon porua puvusta / Dress Big Yhdysvallat 8. huhtikuuta 2007 Suomi 21. tammikuuta 2008 15,93
Lynette ja Tom riitelevät pizzerian työasuista. Lopulta Lynette joutuu hoitamaan yritystä, sillä Tom loukkaa selkänsä ja joutuu kuukausien sairauslomalle. Victor jahtaa Gabriellea. Susan tapaa appivanhempansa. Edie ja Carlos päätyvät sänkyyn.
3x18 (65) Into ja himo / Liaisons Yhdysvallat 15. huhtikuuta 2007 Suomi 28. tammikuuta 2008 16,35
Mike pelastaa Susanin ja Ianin auto-onnettomuuden jälkeen, mikä ärsyttää Iania ja aiheuttaa riidan parin välille. Lynette palkkaa uuden työntekijän Tomin toiveiden vastaisesti. Gabrielle yrittää tehdä Victorin mustasukkaiseksi ja saa rakkaudentunnustuksen vastineeksi.
3x19 (66) Moni kakku päältä kaunis / God, That’s Good Yhdysvallat 22. huhtikuuta 2007 Suomi 4. helmikuuta 2008 15,91
Tom vastustaa Lynetten ja uuden työntekijän suunnitelmia pizzerian suhteen, mikä ajaa avioparin erilleen. Gabrielle hyväksyy Victorin kosinnan, ja Carlos masentuu kuullessaan asiasta. Mike ilmoittaa Ianille haluavansa Susanin takaisin. Kolmikon riitelyn päätteeksi Susan päättää perua häät. Poliisi saa selville, että rouva McCluskey säilyttää ruumista pakastimessaan.
3x20 (67) Juorut / Gossip Yhdysvallat 29. huhtikuuta 2007 Suomi 11. helmikuuta 2008 17,17
Susan menee terapeutin puheille, jolloin hän tajuaa että hänen pitää valita joko Mike tai Ian. Victor ja Gabrielle pitävät kihjalaisjuhlat. Gabrielle ei ole iloinen kun hän kuulee Edien ja Carlosin tapailevan. Tom epäilee, että Lynettellä on suhde pitserian uuteen työntekijään Rickiin. Mike muuttaa.
3x21 (68) Eksyneet / Into The Woods Yhdysvallat 6. toukokuuta 2007 Suomi 18. helmikuuta 2008 17,16
Scavojen ravintola ryöstetään, ja Lynette ja Rick lukitaan yöksi ravintolan kylmiöön. Tom luulee, että Lyneten ja Rickin välillä on jotain syvempää. Mike menee metsäretkelle ja Susan lähtee etsimään häntä, mutta eksyy. Victor voittaa.
3x22 (69) Vaikeat kysymykset / What Would We Do Without You? Yhdysvallat 13. toukokuuta 2007 Suomi 25. helmikuuta 2008 16,13
Carlos aikoo ostaa Miken talon. Susan on alla päin, sillä hän peruutti häänsä Ianin kanssa. Gabrielle "varasti" hänen häänsä. Susan ja Mike menevät kihloihin. Tomin vanha koulukaveri saapuu kylään ja Lynette pelkää avioliittonsa puolesta. Edie pelkää eroa ja ehdottaa siksi Carlosille, että pari tekisi lapsen. Hän syö kuitenkin edelleen ehkäisypillereitä.
3x23 (70) Häähuumaa / Getting Married Today Yhdysvallat 20. toukokuuta 2007 Suomi 3. maaliskuuta 2008 18,82
Gabrielle ja Victor menevät naimisiin, kuten myös Susan ja Mike tekevät samoin. Bree ja Orson palaavat häämatkaltaan, ja muiden yllätykseksi Bree on raskaana – tai ainakin näyttää olevan. Lynetten äiti tulee auttamaan tytärtään tämän sairaudessa. Carlos saa selville Edien juonen, ja Edie yrittää itsemurhaa.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Desperate Housewives" Hits All-Time Ratings Low archive.is. (englanniksi)
  2. 2006-07 primetime The Hollywood Reporter. Arkistoitu 28.5.2007. Viitattu 23.2.2010. (englanniksi)
  3. Listen to the Rain on the Roof TV Guide. (englanniksi)
  4. Wisteria Lane's new landscape USA Today. (englanniksi)
  5. I thought someone was... TV Guide. (englanniksi)
  6. For the record... TV Guide. (englanniksi)
  7. Desperate Housewives: Cast & Details TV Guide. (englanniksi)