Mike Delfino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mike Delfino
Luoja(t) Marc Cherry
Näyttelijä(t) James Denton
Ensi-
esiintyminen
Täydellisten naisten jaksossa 1.01 Pilot
Henkilötiedot
Koko nimi Michael Delfino
Ammatti putkimies
Sukupuoli mies
Asuinpaikka 4356 Wisteria Lane, Fairview, Eagle State, USA
Suhteet
Vanhemmat Adele Delfino (äiti)
Nick Delfino (isä)
Puoliso(t) Susan Delfino (vaimo)
Alma Delfino (ex-vaimo; kuollut)
Katherine Mayfair (ex-kihlattu)
Lapset Maynard ”M.J.” Delfino (poika)
Zach Young (poika)
Julie Mayer (tytärpuoli)
Tutut Deirdre Taylor (ex-tyttöystävä; kuollut)
Edie Britt (ex-tyttöystävä; kuollut)
Gabrielle Solis
Carlos Solis
Bree Hodge
Lynette Scavo
Tom Scavo

Michael ”Mike” Delfino on fiktiivinen henkilö televisiosarjasta Täydelliset naiset. Häntä esittää näyttelijä James Denton. Mike on Susanin aviomies, M.J. Delfinon ja Zach Youngin isä sekä Julie Mayerin isäpuoli.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Mike on juuri muuttanut Wisteria Lanen naapurustoon. Ensimmäisessä jaksossa Susan Mayer tapaa hänet Mary Alicen hautajaisissa. Susan ihastuu Mikeen, samoin Edie Britt. Vähitellen Miken ja Susanin suhde syvenee. Mikelle on kuitenkin salaisuus, hän vain esittää ystävällistä naapuruston putkimiestä, mutta yrittää saada salaa selville vuosia aikaisemmin kadonneen tyttöystävänsä, Deirdren kohtalosta. Deirdren isä, Noah palkkasi Miken selvittämään tapauksen, sillä hän on kuolemaisillaan sairauteen ja haluaa tietää mitä hänen tyttärelleen oli tapahtunut.

Susanin ja Miken suhteen edetessä Susan alkaa saada selville palasia Miken menneisyydestä. Susanin epäilykset heräävät hänen tavatessa Kendra Taylorin, salaperäisen naisen Miken menneisyydestä ja myöhemmin löytäessään aseen ja suuren määrän rahaa Miken keittiökaapeista. Ystävänpäiväillallisella Mike pyörtyy ampumahaavan vuoksi, jonka hän väittää olevan itseaiheutettu. Todellisuudessa Mike oli ollut tutkimassa Deirdren kohtaloa ja vanha mies oli ampunut häntä, Miken tutkiessa tämän taloa.

Paul Youngin tapettua Wisteria Lanen asukkaan Martha Hubertin, tämä yrittää lavastaa Miken syylliseksi. Lynetten lapset löytävät Miken autotallista verisiä koruja, jotka liittävät hänet Martha Huberin murhaan. Mike oli kuitenkin ollut Marthan kuoleman aikaan Susanin luona, minkä vuoksi Susan kutsuttaan poliisiasemalle kuulusteluun. Asemalla Susanille selviää, että Mike on aikaisemmin tuomittu kuolemantuottamuksesta sekä huumeiden hallussapidosta vuonna 1987 ja että Miken "itseaiheutettu" ampumahaava liittää hänet kaupungin toisella puolella tapahtuneeseen murtoon. Susan lopettaa murtuneena suhteen.

Saatuaan vapaa-aikaa Susanin kiinnostus Youngin perhettä kohtaan syvenee. Hän saa selville, että Mary Alicen oikea nimi on Angela ja lisäksi löytää todisteita Youngin perheen mahdollisesta toisesta lapsesta. Paul antaa Susanin valheellisesti ymmärtää, että Zach tappoi vahingossa pikkusiskonsa Danan. Susan ymmärtää tilanteen, mutta ei ole varma uskooko Paulia. Kun yksityisetsivä (jolle Paul maksoi) vahvistaa tämän valheet, Susan pyytää tätä tutkimaan Miken menneisyyttä. Susan tyrmistyy saadessaan tietää, että mies, jonka Mike surmasi, oli poliisi. Susan ottaa yhteyttä Kendraan toivoen ymmärtävänsä koko tarinan. Kendra selittää, että hänen siskonsa sekä Miken tyttöystävä Deirdre alkoi käyttää huumeita ja joutui vaihtamaan vapautensa seksiin korruptoituneen poliisin kanssa. Yrittäessään suojella Deirdrea ja itseään Mike tappoi vahingossa kyseisen poliisin. Susanin ja Miken suhde alkaa uudelleen ja pari muuttaa yhteen.

Mike saa selville Paul Youngin liittyvän Deirdren murhaan, jolloin hän ottaa Paulin panttivangiksi ja vaatii tältä tietoja. Paul kertoo hänen ja vaimonsa Mary Alicen eläneen aikaisemmin Salt Lake Cityssä, jossa Mary Alice työskenteli vieroituslaitoksessa ja tapasi siellä Deirdren. Yhtenä iltana halutessaan huumeita Deirdre myi parille oman lapsensa, Danan, saadakseen rahaa huumeisiin. Lapsi nimetään uudelleen Zachiksi. Vuosia myöhemmin Deirdre etsi parin käsiinsä ja vaati lastaan takaisin. Mary Alice ei kuitenkaan suostunut Deirdren vaatimukseen vaan puukottaa tätä kuolettavasti. Paul ja Mary Alice tunkivat ruumiin lasten lelulaatikkoon ja hautasivat uima-altaansa alle. Miken tajutessa Zachin olevan hänen poikansa, hän vapauttaa Paulin.

Ensimmäisen kauden lopussa Miken ollessa töissä Susan menee Miken taloon syöttääkseen tämän koiran ja löytää aseistetun Zachin. Zach uskoo Miken vahingoittaneen hänen isäänsä Paulia. Zach käskee Susania odottamaan Miken paluuta voidakseen tappaa tämän.

Toisen kauden alussa Miken palatessa kotiin hän löytää Zachin pitämässä Susania panttivankinaan, mutta Susan saa kuitenkin aseen pois Zachilta. Zach pakenee, jolloin Mike tunnustaa Susanille Zachin olevan hänen biologinen poikansa ja että Deirdre myi hänet Mary Alicelle ja Paulille vuosia aikaisemmin. Susan sanoo Mikelle, että jos tämä jatkaa Zachin etsimistä he eivät voi muuttaa yhteen. Susan ja Mike päättävät jatkaa suhdettaan huolettomammalla tavalla. Susan kuitenkin päättää lopulta hyväksyä Zachin Miken vuoksi. Hän suostuu auttamaan Mikea etsinnöissä ja lopulta Susan löytääkin Zachin. Susan yrittää vakuuttaa Zachin palaamaan kotiin, mutta Zachin mainitessa toivonsa suhteeseen Julien kanssa, Susan antaa Zachille rahaa jotta tämä lähtisi Utahiin etsimää Paulia. Paul palaa Wisteria Lanelle ja Susan olettaa tämän tietävän Zachin olinpaikan. Susan kertoo vastentahtoisesti lähettäneensä Zachin Utahiin ja Paul kertoo asiasta Mikelle. Mike tuntee itsensä petetyksi ja päättää parin suhteen.

Edien poltettua Susanin talon, Mike tarjoaa kodittomalle Susanille asumusta. Susan kuitenkin kieltäytyy. Vähitellen parin välit alkavat kuitenkin lämmetä uudelleen. Kauden viimeisessä jaksossa Susan ja Mike suunnittelevat illallistavansa läheisellä Torch Lake -järvellä, jolla Mike suunnittelee kosivansa. Matkalla illalliselle Orson Hodge kuitenkin ajaa Miken yli ja jättää tämän makaamaan kadulle. Mike kuitenkin selviytyy onnettomuudesta, mutta joutui koomaan joka kestää yhteensä kuusi kuukautta.

Kolmannen kauden alussa Mike on koomassa ja Susan pysyttelee hänen rinnallaan vaikka alkaa ajatella, ettei Mike koskaan herää. Susan alkaa tapailla Ian Hainsworthia, brittiä jonka vaimo Jane on ollut koomassa vuosia. Kun Edie vierailee Miken luona sairaalassa hakemassa CD-soittimensa takaisin, Mike yllättäen herää. Edie saa tietää, että Mike ei muista viimeistä kahta vuotta; hän luulee että on vuosi 2004. Edie näkee mahdollisuutensa tulleen ja valehtelee Susanin kohdelleen Mikea huonosti parin seurusteluaikoina ja ettei pari ollut rakastunut toisiinsa. Mike uskoo Edien valheita ja torjuu Susanin tämän tullessa vierailulle. Mike ei halua kuunnella Susanin selityksiä, varsinkaan saatuaan tietää Ianista. Mike alkaa seurustelemaan Edien kanssa. Edie jättää Miken tämän jouduttua vankilaan epäiltynä Monique Polierin murhasta. Ian lupautuu maksamaan Miken asianajokulut, jos Susan lupaa ettei enää koskaan tapaa Mikea.

Päästyään vankilasta Mike alkaa käydä hypnoterapeutilla saadakseen selvyyttä menetettyihin muistoihin. Pian hän muistaakin olleensa Moniquen kotona putkitöissä tämän kuolin iltana ja muistaa Orsonin vierailleen Moniquen luona samana iltana ja olevan todennäköisesti murhaaja. Mike ja Orson ajautuivat tappeluun sairaalan katolla jolloin Orson tippui alas parkkipaikalle. Orson selviää putouksesta kuitenkin hyvin vähäisin vammoin. Mike ei lopulta joudu vankilaan sillä poliisit löytävät Orsonin entisen vaimon Alman kuolleena ja tämän jättämän viestin sekä Moniquen hampaat.

Miken muistin palatessa pätkittäin, hän alkaa muistaa aikoneensa kosia Susania ennen onnettomuuttaan. Mike saa kuulla Susanin ja Ianin olevan kihloissa ja on asiasta hyvin harmissaan, sillä hypnotisoijan vuoksi hän nyt muistaa Susanin kanssa vietetyn ajan. Mike haastaa Ianin pelaamaan pokeria Susanista ja Ian voittaa. Mike perääntyy, mutta panostaa taas Susaniin. Pian Mike ja Ian myöntävät pelanneensa Susanista pokeria, jolloin Susan peruu häät ja sanoo ettei halua nähdä kumpaakaan miestä enää ikinä. Susan kuitenkin lopulta kunnioittaa antamaansa lupausta ja aikoo mennä naimisiin Ianin kanssa. Ian kuitenkin sanoo, ettei voi viettää loppuelämäänsä Susanin kanssa miettien vieläkö tämä rakastaa Mikea, ja jättää Susanin. Susan tajuaa rakastavansa Mikea. Susan ja Mike palaavat yhteen ja menevät kihloihin. Pari menee naimisiin seremoniassa keskellä metsää vain Julie todistajanaan.

Neljännellä kaudella Mike ja Susan saavat tietää odottavansa lasta. Mike stressaantuu raha-asioista ja alkaa käyttää yliajon aiheuttamiin kipuihin reseptilääkkeitä joihin hän jää pian koukkuun. Bree saa tämän selville ja kertoo asiasta Susanille, joka uskoo vasta itse nähtyään pillerit. Kun Miken huumediileri ei enää myy tälle pillereitä, hän kiristää lääkkeitä Adamilta ja Orsonilta. Susan kuitenkin uhkaa jättävänsä Miken, jollei tämä mene vieroitukseen ja Mike tottelee.

Tornadon iskettyä Wisteria Lanelle Bree, Orson ja heidän uusi vauvansa Benjamin muuttavat väliaikaisesti Susanin luokse. Orson alkaa kävellä unissaan ja tunnustaa eräänä yönä unessa ollessaan Julielle ajaneensa Miken yli. Julie kertoo Mikelle, joka antaa Orsonille anteeksi. Susan ja Mike saavat terveen pojan, joka nimettään Maynard James Delfinoksi, Miken isoisien mukaan. Poika tunnetaan paremmin nimellä M.J.

Viiden vuoden aikana, jotka sijoittuvat neljännen ja viidennen kauden väliin, Susan ja Mike joutuivat autokolariin, jossa toisesta autosta kuolivat äiti ja tytär. Vaikka Susan ajoi Mike otti syyn niskoilleen koska Susan ei löytänyt ajokorttiaan onnettomuuden jälkeen. Susan tuntee syyllisyyttä Paige ja Lila Dashin kuolemasta vaikka Mike yrittääkin vakuuttaa ettei syy ollut hänen. Mike ja Susan eivät olleet kolarin aiheuttajia, vaan toinen auto joka ajoi heidän eteensä ja jonka matkustajat Lila ja Paige Dash kuolivat saamiinsa vammoihin.

Viidennellä kaudella Mike ja Susan ovat eronneet. Mike työskentelee pitkiä päiviä kaukana, jonka vuoksi hän jää paitsi poikansa elämästä. Sen vuoksi Mike muuttaa Susania vastapäätä olevaan taloon. Mike alkaa tapailla Katherine Mayfairia. Susan musertuu kuullessaan Miken muuttavan Katherinen luo.

Naapuruston uusimmalla asukilla Edie Brittin miehellä, Dave Williamsilla (oikeasti Dash) on salaisuus: hän luulee Miken olleen syyllinen kolariin, jossa hänen vaimonsa ja tyttärensä kuolivat ja aikoo tappaa tämän. Dave huijaa Mikea ja ystävystyy tämän kanssa. Miehet perustavat yhdessä bändin. Myöhemmin Dave sytyttää clubin, jossa Mike bändeineen on esiintymässä, palamaan. Mike jää vangiksi tulen keskelle ja menettää tajuntansa. Dave päättää kuitenkin pelastaa Miken hengen, koska haluaa Miken kärsivän perheensä surmaamisesta.

Edie saa Daven todellisen henkilöllisyyden selville, mutta kuolee ennen kuin ehtii kertoa asiasta kenellekään. Edien kuoleman jälkeen Susan yrittää lohduttaa Edien miestä Davea. Susan selittää Davelle totuuden omasta auto-onnettomuudestaan ja kuinka syyllisyys rikkoi hänen avioliittonsa. Susan ei tiedä, että Dave on Lila Dashin aviomies ja Paigen isä, joka on janonnut kostoa perheensä tappajalle.

Mike menee kihloihin Katherinen kanssa. Pari on lähdössä matkalle mennäkseen naimisiin. Samaan aikaan Dave kutsuu Susanin ja M.J.:n kalastamaan, aikoen tappaa M.J. kuten Susankin tappoi hänen lapsensa. Dave jättää jälkeensä videonauhan jossa hänen suunnitelmansa on. Mike löytää filmin ja jättää Katherinen lentokentälle varoittaakseen Susania ja M.J.:tä. Dave käskee Mikea tulemaan kolaripaikalle. Dave sitoo Susanin tiensivuun ja aikoo ajaa auton, jonka kyydissä M.J. on Miken autoa päin. Syyllisyys kuitenkin vainoaa Davea ja tämä päästääkin M.J.:n ulos autosta. Dave törmää Miken autoon, mutta kumpikaan ei loukkaannu vakavasti. Kausi loppuu, kun Mike menee naimisiin tuntemattoman naisen kanssa.

Kuudennen kauden alussa Miken morsiameksi varmistuu Susan, mistä Katherine on erittäin mustasukkainen. Katherine tulee pilaamaan häät, Mike kuitenkin vaatii tätä lähtemään. Katherine jatkaa Miken liehittelyä uskoen tämän vieläkin rakastavan itseään eikä Susania. Susanin ollessa Julien luona sairaalassa Katherine vierailee Miken luona, suutelee tätä ja kertoo olevansa tämän tukena. Sen jälkeen Katherine kertoo Orsonille Miken tehneen aloitteen, toivoen sanan kulkeutuvan Susanin korviin. Katherine kertoo Breelle Miken aikovan jättää Susanin ja palaavan tämän luo. Eräänä iltaa Katherine soittaa Miken korjaamaan talossaan olevaa vuotoa. Susan epäilee Katherinea ja lähtee Miken mukaan. Susan livahtaa Katherinen makuuhuoneeseen ja näkee ruusuja sekä kynttilöitä kaikkialla tajuten Katherinen aikovan vietellä Miken. Susan ja Katherine tappelee ja putoavat lopulta ammeeseen.

Katherine sanoo M.J.:lle Susanin olevan paha ihminen, joka varasti Miken häneltä. Mike suuttuu ja sanoo, ettei koskaan rakastanut Katherinea ja ajatteli koko ajan vain Susania. Katherine pyytää Mikeä puukottamaan häntä ja ojentaa tälle veitsen. Veitseen jää Miken sormen jäljet. Miken lähdettyä Katherine soittaa hätänumeroon ja puukottaa itseään syyttäen kaikesta Mikea. Katherine sanoo poliiseille, että Mike puukotti häntä, ja Mike sanoo että se ei ole totta. Poliisit kumminkin löytävät Miken sormenjäljet veitsestä ja Mike joutuu vankilaan. Susanin tietäessä totuuden hän soittaa Katherine tyttärelle Dylanille ja saa selville Katherinen uskotelleen tälle olevansa onnellisesti naimisissa Miken kanssa. Dylan saapuu Fairviewhin ja puhuttuaan vankilassa Mikelle, Dylan uskoo äitinsä tarvitsevan hoitoa. Dylanin lähestyessä Katherinea, tämä saa lopullisen hermoromahduksen ja joutuu hoitoon.

Kuudennen kauden lopussa selviää, että Mike on suurissa veloissa, ja lainaa Carlos Solisilta 50 000. Miehet päättävät, etteivät he kerro kenellekään, mutta Susan saa asian kuitenkin selville. Miken auto ulosmitataan, jolloin Miken on kerrottava velkojen määrä vihdoin Susanille. Yhdessä he tulevat siihen tulokseen, että ainoa vaihtoehto on muuttaa halvempaan asuntoon ja vuokrata talo. Talon vuokaa Paul Young, Miken entinen vihollinen.

Uudessa asunnossa Mike ja Susan onnistuvat pikkuhiljaa lyhentämään velkojaan, suureksi osaksi Susanin netissä tekemän "aikuisviihteen" ansiosta. Mike ei tiedä Susanin uudesta työstä, sillä Susan väittää rahojen tulleen Susanin tekemistä koruista.

Mike kuolee sarjan viimeisellä tuotantokaudella suojeltuaan Susania kun velkojenperijä ampui häntä autosta koska tämä oli vihainen Miken puolustettua Reneetä häneltä mistä velkoja ei pitänyt.Mike kuoli Susanin käsivarsille

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]