Tuan Le

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuan Le
Tuan Le WPT Legends of Poker -turnauksessa vuonna 2019.
Tuan Le WPT Legends of Poker -turnauksessa vuonna 2019.
Henkilötiedot
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Pokerinpelaaja
WSOP-voitot 0
WSOP-rahasijat 1[1]
WPT-voitot 3
EPT-voitot 0
Turnausansiot (USD) 4 590 955
Päivitetty 13. elokuuta 2007

Tuan Le (s. 15. helmikuuta 1978 Pariisi, Ranska) on ranskalaissyntyinen yhdysvaltalainen pokeriammattilainen. Hänet tunnetaan erittäin aggressiivisesta ja riskialttiista pelityylistään. Le on voittanut World Poker Tour -turnauksen kaikkiaan kolme kertaa, ainoastaan tanskalaisella Gus Hansenilla on useampia voittoja (neljä).

Le syntyi Pariisissa vietnamilaistaustaisille vanhemmille, mutta varttui Yhdysvalloissa Kansas Cityssä. Keskikouluun siirtyessään hän asui Los Angelesissä. Hän alkoi pelata pokeria $20/$40 limit hold 'em -muodossa Hustler Casinolla kotikaupungissaan.

Len suurin voitto on Bellagiossa, Las Vegasissa voitettu WPT:n kolmannen kauden finaali World Poker Championship, jossa hän voitti yli 2,8 miljoonaa dollaria, mikä oli WPT:n historian sen hetken toiseksi suurin palkintosumma. Len yhteenlaskettu voittosumma World Poker Tourilta on kolmanneksi korkein Daniel Negreanun ja Carlos Mortensenin jälkeen.[2]

Vuonna 2004, Le voitti ensimmäisen WPT-turnauksensa, vain kolme vuotta sen jälkeen, kun hän alkoi pelata pokeria. Voittosumma, minkä sai tuosta turnauksesta oli yli 1,5 miljoonaa dollaria. Samalla kaudella hän voitti myös World Poker Championshipin, josta muodostui todellinen trilleri. Kaksinpelissä ollessaan Le ja hänen kilpakumppaninsa Paul Maxfield saivat jatkuvasti ohivetoja riverissä juuri kriittisimmillä hetkillä. Lopulta kuitenkin Le onnistui ohivedossa kun Maxfield laittoi kaiken peliin viimeisessä kädessä. Kolmannen voittonsa Le otti seuraavalla kaudella WPT Battle of Champions -turnauksessa.

Le ei ole sukua toiselle WPT-voittaja Nam Le'lle. Elokuussa 2007 Tuan Len pokeriuran turnausansiot ylittivät 4,5 miljoonaa dollaria.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1.  : Tuan Le WSOP player profile World Series of Poker. Viitattu 13. elokuuta 2007.
  2. http://pokerdb.thehendonmob.com/ranking/123
  3.  : Tuan Le stats The Hendon Mob. Viitattu 13. elokuuta 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]