Star Wars: X-Wing Alliance

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star Wars: X-Wing Alliance
Kehittäjä Totally Games
Julkaisija LucasArts
Jakelija Steam, Humble Store ja GOG.com
Suunnittelija Lawrence Holland
Pelisarja Star Wars: X-Wing
Julkaistu 1999
Lajityyppi avaruustaistelusimulaattori (d)
Pelimuoto moninpeli ja yksinpeli
Ikäluokitus PEGI 12
USK 12
Alusta IBM PC -yhteensopivat ja Microsoft Windows
Jakelumuoto CD-ROM ja digitaalinen jakelu
Oheislaite joystick
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Star Wars: X-Wing Alliance on LucasArtsin kehittämä videopeli, joka julkaistiin vuonna 1999. Peli oli ensimmäinen Star Wars- aiheinen lentosimulaattori, jossa peli kulkee lineaarisen tarinan mukaan. Peli muistutti paljon Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighteria, sillä pelissä oli lähes kaikki samat komennot ja kontrollit.. Peli ei myöskään toiminut ilman joystickiä. Peli myös esitteli monta uutta alusta koko Star Wars- universumiin ja lennettäviä aluksia oli kymmeniä, joihin kuului muun muassa Millennium Falcon.

Azzameenien alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelissä seurataan läheltä "Azzameen"- nimistä perhettä, joka omistaa neutraalin kuljetusyhtiön ja se on joutunut Kapinaliiton ja Imperiumin välisen sodan väliin. Perheeseen kuuluu kuusi perheenjäsentä: isä Tomaas, edellisen veli Antan ja Tomaasin lapset: (vanhemmasta nuorimpaan) Galin, Emon, Aeron ja Ace sekä heidän droidinsa Emkay. Pelaaja on Ace Azzameen, jolla on unelmana tulla tähtihävittäjälentäjäksi, mutta perheensä takia hänen on tyydyttävä lentämään Corellialaisia kuljetusaluksia. Tomaas Azzameenin mielestä perhe pärjäisi paremmin, jos he auttavat Kapinaliittoa, koska Imperiumi voi jonain päivänä kiinnostua heidän toimistaan ja vaatia niitä itselleen. Antan Azzameen ei taas hyväksy Tomaasin ideologiaa siitä mahdollisten seurauksien takia.

Peli alkaa, kun Tomaasin mielestä on aika laittaa Ace töihin. Aeron ja Emon opettavat pikkuveljeänsä muutamissa perusjutuissa. Samalla kilpaileva perhe Viraxo alkaa tehdä hallaa heidän toimilleen, mutta Azzameenit selvittävät sotkut. Samaan aikaan Tomaas ja Galin olivat sopineet kapinallisten kanssa bactatoimituksesta. Perhe hankkii bactan salakuljettajilta, jotka yrittivät luovuttaa Azzameenit Imperiumille kapinallisten auttamisesta, mutta salakuljettajat eivät onnistu. Sitten Tomaas, Galin, Emon, Ace ja Emkay toimittivat bactan kapinallisten sairaalaan. Mutta kesken toimituksen Imperiumi hyökkää sairaalan kimppuun. Azzameenit liittyvät taisteluun mukaan, mutta Tomaas ja Galin eivät selviä. Ace, Emkay ja Emon pääsivät pakoon, mutta tämän jälkeen Imperiumi julisti Azzameenit pettureiksi ja tuhosi heidän kotinsa Azzameen-stationin. Perheen oli paettava, ennen kuin Imperiumi haltuunottaa heiltä kaiken. Paon aikana Viraxo kaappasi Antanin. Ace, Aeron, Emon ja Emkay päättivät paeta kapinallisten luo turvaan ja kapinalliset suostuivat ottamaan heidät suojelukseensa. Tämä myös antoi Acelle tilaisuuden toteuttaa unelmansa tähtihävittäjäpilottina.

Acen ensimmäinen tehtävä kapinallisilla on saattaa Hothin taistelusta selvinneet kapinalliset turvaan. Imperiumi etsiskelee heitä ympäri sektoria. Monien vaiheiden kautta kapinalliset pääsivät pakoon huomaamatta. Samalla he pelastivat Echo Basesta selvinneitä kapinallisia, joihin kuului muun muassa komentaja Kupalo. Ace joutui myös tekemään palveluksia perheelleen, ensimmäisenä pelastaa setänsä Antan Viraxon käsistä.

Paon jälkeen Ace ja monet muut kapinallispilotit lähetettiin Calamarilaisristelijä Libertyyn tutkimaan outoja hyökkäyksiä. Käy ilmi että Imperiumi yrittää luoda uudenlaisia TIE-hävittäjiä, jotka toimivat täysin itsenäisesti ilman pilottia. Kapinalliset tuhoavat tämän projektin. Azzameenit samalla yrittävät kostaa Tomaasin ja Galinin kuolemat tappamalla Viraxon päämies K'Armyn Viraxo, mutta tämä ei onnistu.

Myöhemmin kapinalliset saavat Imperiumilaiselta komentajalta tietoa eräästä mittavasta rakennusprojektista. Bothalaisten avulla kapinalliset löytävät tietokoneen, joka liittyy samaan projektiin. Suojeltuaan sitä itse Supertähtituhoaja Executorilta, kapinalliset saavat selville että se sisältää suunnitelmat toiselle Kuolemantähdelle.

Monien valmistelujen jälkeen kapinalliset ovat valmiita hyökkäämään Endoriin. Sillä aikaa Azzameenien keskuudessa kuohuu, sillä Antan on toiminut erittäin epäilevästi. Hän kertoi muille perheenjäsenille, että heidän isänsä Tomaas ja veli Galin ovat yhä elossa Kesselissä. Koko perhe lähtee etsimään heitä, mutta Antan kutsuu paikalle Imperiumin joukot ja pettää perheensä. Lapset pääsivät kuitenkin pakoon ja vastaukset kaikelle mitä heille oli tapahtunut, selvisi.

Pelin viimeinen taistelu on itse Endorin taistelu, jossa pääsee ohjaamaan Millennium Falconia itse Kuolemantähden sisuksiin. Heidän uusi kotinsa Calamariristeilijä Liberty kuitenkin tuhoutuu Endorin taistelun aikana. Pelin tarina loppuu toisen Kuolemantähden tuhoutumiseen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tarinassa lennätettävät alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • X-Wing: Yleinen hävittäjä, jonka nimi tulee sen X-mallisten siivekkeiden mukaan. Sopii hyvin hävittäjien eliminointiin ja raskaisiinkin hyökkäyksiin.
  • Y-Wing: Raskashyökkäyshävittäjä, joka ylhäältäpäin katsuttuna muistuttaa Y-kirjainta. Hidas mutta tehokas.
  • A-Wing: Torjuntahävittäjä, joka muistuttaa A-kirjainta. Nopea, ketterä ja toisille hävittäjille vaikea vastustaja.
  • B-Wing: Oudon mallinen raskashyökkäyshävittäjä. Sitä pidetään lähes mahdottomana käsitellä, mutta on taistelukentällä erittäin vaarallinen vihollinen.
  • Z-95 Headhunter: Vanha hävittäjä, joka on hyödyllinen peiteoperaatioihin, jos kapinallisten osanotto halutaan pitää salassa.
  • YT-1300: Corellialainen kuljetusalus, jossa on yksi tykkitorni, johon voi asettua ampujaksi. Azzameeneilla oli kaksi näitä aluksia, Sabra ja Selu.
  • YT-2000: Uudempi corellialainen kuljetusalus, joka on isompi, nopeampi, kestävämpi ja tehokkaampi kuin YT-1300. Aluksia on vain yksi jäljellä, nimeltään "Otana".
  • Millennium Falcon: Sanotaan, että se on galaksin nopein alus 1,5-kertaisella valonnopeudella. Han Solon ja Lando Calrissianin alus on käytettävissä Endorin taistelussa.