Star Wars: Empire at War

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star Wars: Empire at War
Kehittäjä Petroglyph
Julkaisija LucasArts
Jakelija Steam ja GOG.com
Säveltäjä Frank Klepacki
Pelimoottori Petroglyph Games
Julkaistu 16. helmikuuta 2006
Lajityyppi Strategia
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI 12
USK 12
Alusta Windows
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Star Wars: Empire at War on LucasArtsin vuonna 2006 julkaisema strategiapeli, joka perustuu George Lucasin Tähtien sota -elokuvasarjaan. Se sijoittuu alkuperäiseen trilogiaan ja siinä taistellaan joko Galaktisen Imperiumin tai Kapinaliiton puolella.

Peli on reaaliaikainen strategia, jossa pelaaja valitsee puolensa joko Imperiumin ja Kapinaliiton välillä. Pelaajan tehtävänä on luoda omia tukikohtia, joukkoja ja kulkuneuvoja, joilla tuhota vastustaja. Kummallakin on omat vahvuutensa esim. tähtituhooja voi pelotella vihollislaivaston karkuun tai X-siipinen voi tuhota Kuolemantähden ampumalla protonitorpedot sen ilmastointikuiluun. Pelissä on kampanja-muoto, Galaktinen Valloitus ja skirmish jossa pitää tuhota vihollisen avaruusasema. Sotaa voidaan käydä suoraan galaksin kartalta, avaruudessa tai planeetan pinnalla. Pelin juonena on valloittaa kaikki planeetat kartalta. Vuonna 2007 peliin julkaistiin Empire at War: Forces of Corruption -lisäosa, jossa on mahdollista rakentaa Supertähtituhooja Executor tai Toinen Kuolemantähti. Lisäksi pelissä on uudet sotavoimat, Tyber Zannin oma organisaatio, Zann Consortium. Pelissä voi myös sabotoida toisen tukikohtia, käydä mustaa pörssiä tai korruptoida planeetta.

Tarinakampanjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarinakampanjat sijoittuvat aikaan Episodi 3:n jälkeen ja Episodi 4:n loppuun. Sekä Kapinaliitolla, että Imperiumilla on omat kampanjansa.

Kapinaliitto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kampanjassa kapinalliset saavat selville Imperiumin aikeesta rakentaa Kuolemantähti. Kampanjan päätavoite on pelata kampanjan tehtäviä, kunnes Kuolemantähti on tuhottava.

Imperiumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kampanjassa Darth Vader ja muut Imperiumin johtajat yrittävät saada Kuolemantähden valmiiksi ja sen jälkeen tuhota kapinalliset lopullisesti.

Forces of Corruption -kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lisäosassa Forces of Corruption on kampanja Zann Consortiumille. Kampanjan aikajana on pitempi kuin muiden. Se alkaa vähän ennen Yavinin taistelua ja päättyy vähän aikaa Endorin taistelun jälkeen. Tavoitteena on tehdä Zann Consortiumista galaksin mahtavin rikosjärjestö.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.