Star Wars: Republic Commando

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Star Wars: Republic Commando
Kehittäjä LucasArts
Julkaisija LucasArts (Xbox, PC)
Aspyr (Switch, PS4)
Ohjaaja Tim Longo
Tuottaja Christopher Williams
Steve Matulac
Säveltäjä Jesse Harlin
Pelimoottori Unreal Engine 2
Julkaistu Xbox
NA 28. helmikuuta 2005
EU 4. maaliskuuta 2005
Microsoft Windows
NA 1. maaliskuuta 2005
EU 4. maaliskuuta 2005
Nintendo Switch, PS4
  • WW 6. huhtikuuta 2021
Lajityyppi taktinen ammuntapeli, ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 12
ESRB: T Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Microsoft Windows, Xbox, Nintendo Switch, PlayStation 4
Jakelumuoto DVD, CD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Star Wars: Republic Commando on LucasArtsin kehittämä ja julkaisema Tähtien sota -universumiin sijoittuva ensimmäisen persoonan taktinen ammuntapeli. Peli julkaistiin vuonna 2005 Microsoft Windowsille ja Xboxille. Peli käyttää Epic Gamesin Unreal Engine 2.0 -pelimoottoria. 6. huhtikuuta 2021 peli julkaistiin paranneltuna versiona Nintendo Switchille ja PlayStation 4:lle.[1]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot ja droidit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatio:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Droidit:

Alukset:

  • Lucrehulk-luokan taistelualus
  • Lucrehulk-luokan ydinalus
  • Nantex-luokan alueellisen puolustuksen tähtihävittäjä

Hahmot:

Galaktinen tasavalta:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotilaat:

Alukset & kulkuneuvot:

  • AT-TE -kävelijä
  • LAAT-sarjan tykkialus
  • Acclamator I-luokan hyökkäysalus

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli kertoo kloonisodan kommandoyksiköstä, joka suorittaa erilaisia tehtäviä. Peli alkaa Kaminon kloonausplaneetalta, jossa pelin päähenkilöille annetaan erikoiskoulutus. Ensimmäinen tehtävä alkaa kloonisodan Geonosiksen taistelusta, jossa ryhmän johtaja Delta-RC-1138 (Boss) tapaa muut Delta-ryhmänsä kommandot, Delta 1262, 1140, ja 1207 (Scorch, Fixer ja Sev). Kommandot sabotoivat droiditehtaan, valtaavat ilmatorjuntabunkkerin (joka tulittaa tasavallan aluksia), tekevät toimintakyvyttömäksi yhden Kauppaliiton aluksista ja varastavat tärkeät laukaisukoodit.

Kun sotaa on kulunut vuoden, Delta-ryhmä lähetetään tutkimaan Tasavallan hyökkäysalus (Republic Assault Ship) Prosecutoria, koska alus ei palannut tukikohtaan. Delta-ryhmä jakautuu tehdäkseen laajan tutkimuksen, mutta radioyhteydet katkeavat. Alus on erittäin hiljainen kunnes Boss joutuu Scavenger-droidin väijytykseen. Boss jatkaa taistelua Scavenger-droideja vastaan, kunnes tapaa trandosha-rotuiset orjuuttajat ja sotilaat, jotka ovat kaapanneet Prosecutorin. Boss pelastaa muut kommandot ja Delta-ryhmä valtaa aluksen takaisin, vaikka sinne hyökkäävät myös separatistien droidit. He saavat selville, että trandoshalaiset ovat liittyneet separatisteihin.

Seuraavaksi Delta-ryhmä matkaa sodan loppuvaiheilla Kashyyyk-planeetalle, jossa se vapauttaa trandoshalaisten pitämiä wookiee-vankileirejä. Sen jälkeen Delta-ryhmä jatkaa wookieiden kanssa sotimista Kashyykissa estäen droidiarmeijan etenemisen ja lopulta he ampuvat alas separatistien aluksen, jonka jälkeen Sev joutuu vihollisten kohteeksi. Kolme muuta ryhmäläistä lähtee pelastamaan Seviä, mutta komento käskee näiden vetäytyä. Peli päättyy siihen, kun loput ryhmäläiset katsovat tykki-aluksesta Tasavallan invaasiovoimien hyökkäystä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Classic Republic Commando Blasts onto PlayStation and Nintendo Switch – Exclusive 24.2.2021. starwars.com. Viitattu 28.2.2021. (englanniksi)