Shadowgate 64: Trials of the Four Towers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Shadowgate 64: Trials of the Four Towers
Kehittäjä Infinite Ventures
Julkaisija Kemco
Säveltäjä Saori Kobayashi
Kennosuke Suemura
Julkaistu N64
Yhdysvallat 31. toukokuuta 1999
Euroopan unionin lippu heinäkuu 1999
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta Nintendo 64
Jakelumuoto DVD-ROM
Vaatimukset riittävästi muistia N64:n Controller Pak laitteella
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Shadowgate 64: Trials of the Four Towers on Infinite Venturesin kehittämä ja alun perin vuonna 1999 Nintendo 64:lle julkaisema seikkailupeli. Peli on jatko-osa vuonna 1987 ilmestyneelle Shadowgatelle.

Pelijärjestelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samoin kuin ensimmäisessä pelissä, Shadowgate 64:ssä kuvataan peliä pelihahmon näkökulmasta, mutta tällä kertaa käytetään 3D-grafiikkaa, ja pelaaja saa vaeltaa vapaasti kuin ensimmäisen persoonan ammuntapeleissä. Grafiikan muutoksesta huolimatta pelin ydin on vastaavanlainen: peli riippuu enimmäkseen pulmien ja arvoituksien ratkonnasta taistelujen sijaan. Vankilanjohtaja ja kääpiövartijat ovat pelin ainoat viholliset, ja heitä täytyy välttää. Pelin päähenkilö voi kuolla monilla tavoilla kuten putoamalla tai hukkumalla. Pelaajan tulee löytää reittejä hyödyntämällä vuorovaikutusta ympäristön kanssa.

Pelaajan löytämistä monenlaisista kirjoista löytyy niin tietoa kuin huvittavia kaskuja ja anekdootteja. Hahmojen dialogissa on samanlaista huumoria kuin alkuperäisessä pelissä, ja esineiden maasta nostaminen voi luoda pelissä tekstiä kuten "Päätät ottaa kynän tietäen, että se on mahtavampi kuin miekka" tai "Otat kupin. Olet päättänyt, että olet aina halunnut tällaisen kupin".[1]

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tapahtumat sijoittuvat satojen vuosien päähän ensimmäisen osan tapahtumista, kun Lord Jair päihitti Warlockin ja otti valtaistuimen haltuunsa. Ajan myötä kuningaskunta on kuitenkin muuttunut varkaiden, rosvojen ja muiden pahojen olentojen kokoontumispaikaksi. Päähenkilö on puolituinen mies Del Cottonwood, joka ei ensimmäisen persoonan näkymän takia tule usein näkyviin. Hän matkustaa Shadowgaten (suom. Varjoportti) halki vaunuilla, kun yhtäkkiä rosvot vangitsevat hänet ja murhaavat hänen matkatoverinsa. Delin onnistuu karata vankilasta ja aloittaa seikkailu, joka vie hänet Neljälle Tornille. Jokainen torni sisältää tehtävän, joka Delin on suoritettava edetäkseen. Del käyttää kirjoja sekä kuolleiden kaupunkilaisten haamujen apua oppiakseen Shadowgaten historiasta. Tutkimalla kaupunkia ja tekemällä sekalaisia töitä jäljellä olevien ihmisten puolesta Del pääsee uusiin torneihin ja uusiin alueisiin.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Del Cottonwood

Päähenkilö Del on puolituinen seikkailija, joka joutuu rosvohyökkäyksen uhriksi. Hänet tuodaan Shadowgateen, ja siellä joukko erilaisia sattumuksia vaikuttaa sekä hänen että maan selviytymiseen.

  • Saul

Shadowgaten aavekaupungissa asuvan naisen poika. Hänellä oli kerran yhteistyökumppani, joka auttoi häntä löytämään Aikojen Sauvan (Staff of Ages). Saulin olinpaikka on tuntematon.

  • Lakmir

Tunnettu myös nimellä "Lakmir Viisas" (Lakmir the Wise) tai "Armoinen Herra" (Good Master), hän oli yksi Kahdentoista Piirin (Circle of Twelve) alkuperäisistä jäsenistä. Kauan sitten hän lähetti Jairin estämään Warlockia herättämästä Behemotin. Nykyään Lakmir on aave, joka kummittelee entisellä oppilaitoksellaan, ja hän neuvoo pelaajaa matkan varrella.

  • Belzar

Yksi Lakmirin viimeisistä oppilaista. Hän oli paljon taitavampi kuin muut, mutta alkoi lopulta harrastaa mustaa magiaa. Hän aikoo nyt herättää Warlock henkiin.

  • Talimar

Monella nimellä tunnettu, hän oli yhdessä Lakmirin kanssa yksi Kahdentoista Piiren alkuperäisistä jäsenistä. Hänestä tuli "Talimar Musta" (Talimar the Black) tai tuttavallisemmin "Warlock" tai "Velhojen Herra" (Warlock Lord). Hänet vangittiin Pidättämisen Kammioon (Chamber of Holding).

  • Lord Jair

Alkuperäisen Shadowgate-pelin sankari. Hän auttaa Deliä pelin lopussa.

  • D'Narth

Viimeinen Lohikäärmeiden Suojelija (Dragon Keeper).

Jatko-osa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shadowgate Rising-niminen jatko-osa oli kehitteillä mutta sitä ei koskaan julkaistu, koska Nintendo 64 korvattaisiin pian Nintendo GameCubella.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]