Rauhantekijä (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rauhantekijä
Luoja(t)
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Fightin' 5 no. 40 (Marraskuu 1966)
Henkilötiedot
Oikea nimi Christopher Smith
Status aktiivinen
Ryhmäsidokset
Voimat Korkea fyysinen kunto, kamppailulajien ja lähitaistelun tuntija, erinomainen ampuja

Rauhantekijä (engl. Peacemaker) on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä antisankari, jonka loivat Joe Grill ja Pat Boyette. Rauhantekijä ilmestyi ensimmäisen kerran varasarjana Charlton Comicsin vakoilutiiminimessä Fightin' 5 #40 (marraskuussa 1966). Kun sarja peruutettiin numerolla 41, Rauhantekijä sai oman otsikkonsa, joka kesti viisi numeroa maaliskuusta marraskuuhun 1967. Fightin' 5 oli varasarja ja myöhemmin pieni uusintapainos Modern Comics -julkaisusta. Jotkut lyijykynänkirjoittaja Pat Boyetten kuvitetut projektit kuudenteen numeroon ilmestyivät myöhemmin verkossa. Charlton Comicsin loppumisen jälkeen 1980-luvun puolivälissä DC Comics osti The Peacemakerin ja julkaisi neljän numeron minisarjan (tammi–huhtikuu 1988).

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rauhantekijä, oikealta nimeltään Christopher Smith on ääripasifisti, joka rakastaa rauhaa niin paljon, että on valmis tappamaan lukuisia miehiä, naisia ja lapsia, saavuttaakseen maailmaan ikuisen rauhan. Hän käyttää joukkoa erityisiä ei-tappavia aseita ja perusti myös Pax-instituutin. Suurin osa roistoista, joita hän kohtaa, ovat diktaattoreita ja sotapäälliköitä. Hänestä tulee erityisen tappava vartija, joka tappaisi pienestäkin provosoinnista, ja hän alkaa uskoa, että hänen tappamansa tai hänen läheisyydessä tapettujen ihmisten haamut on koottu hänen kypäränsä sisään ja voi tarjota hänelle neuvoja ja kommentteja. Rauhantekijä toimii jonkin aikaa Yhdysvaltain hallituksen agenttina erikoisjoukkojen Checkmate-yksikön alaisuudessa jahtaamassa terroristeja, kunnes hänen oma käyttäytymisensä muuttuu liian äärimmäiseksi. Rauhantekijä on osa Janus-direktiiviä. Vaikka häntä pidetään hyödyllisenä liittolaisena, jotkut muut sankarit ajattelevat, että hän on liian äärimmäinen auttaakseen heitä. Lopulta hän syöksyy alas helikopterilla tuhotakseen superpahiksen Eclipson hallitsemia tankkeja, ja hänen kerrotaan kuolleen. Hänen sielunsa nähdään myöhemmin Kiirastulen valtakunnassa Day of Judgment -sarjassa. Ryhmä sankareita on ilmestynyt värväämään Hal Jordanin sielun. Kiirastulen vartijat eivät pidä tästä, ja Rauhantekijä yhdessä muiden kuolleiden valvojien kanssa kokoontuvat ja tarjoavat tarpeeksi häiriötekijää, jotta ryhmä voisi palata maan päälle.

"Infinite Frontier" tarinassa Rauhantekijä palaa Suicide Squadin jäsenenä murtautuen Arkhamin mielisairaalaan noutaakseen Talonin muutama minuutti ennen Jokerin aiheuttamaa tapausta.

Tarinassa Justice League International #65 esiintyi Rauhantekijään pohjautuva hahmo "League-Busters"in jäsenenä.

Myöhemmin Mitchell Black, kirurgi, värvättiin "Peacemaker Project" -järjestöön, joka ei ole sidoksissa Pax-instituuttiin ja Yhdysvaltain hallituksen "Peacemaker-projektiin". Black esiintyi uudelleen minisarjassa nimeltä The L.A.W., joka yhdistetään muiden Charltonilta hankittujen sankarien kanssa. Ryhmänä he tutkivat voimakasta olentoa, joka kohdistui sotilaskohteisiin. Superroisto Prometheus näytti tappaneen hänet Infinite Crisis #7:ssä taistelussa Metropolisin pelastamiseksi tuholta.

Blue Beetle -sarjakuvissa esiintyi Rauhantekijään pohjautuva hahmo, joka käytti sekä Smithin ja Blackin nimeä. Blue Beetle -kappaleen lopussa Rauhantekijä lähtee El Pasosta. Ennen lähtöään hän jättää hyvästit Jaime Reyesille ja neuvoo tätä oppimaan tulemaan omillaan mieheksi.

Myöhemmin hän esiintyy tarinassa Final Crisis Aftermath: Escape Global Peace Agencyn vankina ja mahdollisena värvättynä.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kennedy, Michael: Who Is Peacemaker? John Cena's Suicide Squad 2 Character Explained Screenrant. 24.9.2020. Viitattu 8.12.2020. (englanniksi)
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.