Rakkautta ja anarkiaa

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa on suomalainen vuodesta 1988 vuosittain syyskuussa järjestettävä elokuvafestivaali. Ensimmäisen festivaalin järjesti Image kulttuuriyhdistys ry. Tuolloin näytännöt pidettiin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan elokuvateatteri Illusionissa.

Nykyäänmilloin? festivaalinäytöksiä järjestetään myös maakunnissa. R&A-kiertueen ansiosta festivaalielokuvia on mahdollista nähdä esimerkiksi Tampereella, Lahdessa ja Jyväskylässä. Festivaalilla esitetään vuosittain yli sata elokuvaa. Rakkautta & Anarkiaa on kävijämäärältään Suomen suurin elokuva-alan tapahtuma. Vuoden 2013 festivaaleilla oli 470 näytöstä ja yli 58 000 kävijää, mikä oli tapahtuman uusi yleisöennätys.[1]

Festivaalin ohjelmistossa on elokuvia ympäri maailman bollywoodista art houseen. Vuodesta 2008 alkaen tapahtumassa on jaettu Finnkino-palkinto yhdessä Finnkinon kanssa. Yleisöäänestyksen voittaja saa valtakunnallisen elokuvateatterilevityksen sekä mainostilaa Episodi-elokuvalehdessä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Entistä kansainvälisempi R&A keräsi jälleen ennätysyleisön 29.9.2013. Rakkautta & Anarkiaa. Viitattu 29.9.2013.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.