Leonor (Espanjan prinsessa)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Prinsessa Leonor)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leonor
Asturian ruhtinatar
Syntynyt 31. lokakuuta 2005 (ikä 18)
Madrid, Espanja
Koko nimi Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz
Suku Bourbon
Isä Felipe VI
Äiti Kuningatar Letizia
Uskonto roomalaiskatolilaisuus
Nimikirjoitus

Prinsessa Leonor (Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz, s. 31. lokakuuta 2005) on Espanjan kuninkaan Felipe VI:n ja kuningatar Letizian esikoistytär ja Asturian ruhtinatar. Prinsessa Leonorilla on 29. huhtikuuta 2007 syntynyt sisar, prinsessa Sofía. Isänsä noustua valtaistuimelle on Leonor kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä[1].

Prinsessa Leonor kastettiin Zarzuelan palatsissa 14. tammikuuta 2006. Kasteen toimitti Madridin arkkipiispa Antonio María Rouco Varela. Prinsessa Leonorin kummeina toimivat hänen isänsä vanhemmat, kuningas Juan Carlos I ja kuningatar Sofía.

Prinsessa Leonor muutti elokuussa 2021 opiskelemaan Walesissa sijaitsevaan UWC Atlantic Collegeen, jossa hän suoritti IB-tutkinnon.[2]

Elokuussa 2023 Leonor siirtyi Espanjan Zaragozaan. Seuraavan vuoden hän viettää Zaragozan sotilasakatemiassa, sitten siirtyy laivastokouluun, jossa hän purjehtii Juan Sebastian de Elcano -aluksella, jota Espanjan laivasto käyttää koulutukseen. Viimeisen vuoden hän päättää opinnot General Air Academyssa.lähde?

Kunnianosoituksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuninkaalliseen henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.