Philippe Petit

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Philippe Petit (s. 13. elokuuta 1949) on ranskalainen nuorallakävelijä ja sirkustaiteilija. Hän tuli kuuluisaksi suorittamalla 7. elokuuta 1974 nuorallakävelyn New Yorkissa World Trade Centerin kaksoistornien välillä.[1]

Petit'n World Trade Centerin nuorallakävelystä valmistui vuonna 2008 dokumenttielokuva Man on Wire, joka perustuu Petit'n kirjaan. Elokuva voitti vuonna 2009 parhaan dokumentin Oscar-palkinnon.

World Trade Centerin nuorallakävely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petit kiinnostui New Yorkiin tekeillä olevista World Trade Centerin rakennuksista jo rakennusvaiheessa vuonna 1968. Nuorallakävelyn suunnittelu kesti kuusi vuotta, jonka aikana hän tutki rakennuksia ja teki useita matkoja New Yorkiin tehdäkseen havaintoja rakennuksista. World Trade Centerin nuorallakävely kesti 45 minuuttia, jonka aikana hän ylitti kahdeksan kertaa rakennusten välin. Kävelyn lisäksi hän istui ja makasi vaijerilla sekä teki tervehdyksiä yleisölle polvistuneena vaijerille. Nuorallakävelyn suunnittelussa mukana ollut ystävä varoitti häntä, että poliisihelikopteri tulee hakemaan hänet, ellei hän lopeta. Lisäksi kosteus alkoi lisääntyä, jolloin hän päätti lopettaa suorituksensa. Petit pidätettiin välittömästi eteläisessä tornissa hänen astuttuaan vaijerilta sinne.

Merkittäviä nuorallakävelyitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]