Pekka Huttunen (tietokirjailija)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pekka Huttunen
Henkilötiedot
Syntynyt20. toukokuuta 1941 (ikä 82)
Haapajärvi
Kansalaisuus Suomi
Siviilisääty naimisissa
Puoliso Heli Huttunen
Muut tiedot
Merkittävät teoksetJohtaminen muuttuvassa julkishallinnossa, Onnistuneen konsulttihankkeen toteuttaminen, Strateginen johtaminen julkisessa hallinnossa (Santalainen, Huttunen), Neljäs aalto, Konsultin muistelmat (omakustanne)

Pekka Huttunen (s. 20. toukokuuta 1941 Haapajärvi) on suomalainen matemaatikko, suunnittelija ja tietokirjailija. Hän valmistui Helsingin yliopistosta vuonna 1971 pääaineena matematiikka.[1]

Hän on toiminut vesistöjärjestelyjen suunnittelijana Maatalous­hallituksessa, matematiikan opettajana Hämeenkylän yhteiskoulussa, suunnittelijana ja laskentatoimen asiantuntijana Vesi­hallituksessa, erikoistutkijana konsultoiden keskeisten ministeriöiden ylimmän johdon johtamisen kehittämistä Valtiovarainministeriön Suunnittelusihteeristössä, suunnittelupäällikkönä Oikeusministeriössä, muutos­johtajana Patentti- ja rekisteri­hallituksessa, konsultti­yksikön johtajana HAUS:n Kehittämiskeskuksessa, HAUS Oy:n johtokunnan jäsenenä vuonna 1992 ja viransijaisina valtiovarainministeriön hallinnon kehittämisosaston osastopäällikkönä ja finanssineuvoksena. Hän toimi Ahon hallituksen kehittämisvaliokunnan asiantuntijajäsenenä.

HAUS:ssa toimiessaan hän konsultoi keskeisten ministeriöiden ylimmän johdon johtamisen kehittämistä. Hän oli vuonna 1995 Pertti Sorsan johdolla työskentelevän valtiovarainministeriön asettaman valtion kehys- ja tulosohjausta kehittävän hankkeen sihteeri ja kirjoitti sen loppuraportin ”Ministeriö tuloksentekijänä”, johon perustuen Lipposen 1. hallitus käynnisti julkisen hallinnon kehysohjauksen. Kirjassaan Johtaminen muuttuvassa julkishallinnossa hän esitteli ensimmäisenä konsernijohtamisen soveltamisen ministeriöiden yhtymäjohtamisessa.

Viime vuodet Huttunen on toiminut tietokirjailijana bloginpitäjänä. Hän on pitänyt vuodesta 2012 lähtien blogia ”Mikä vain on, ei pysy”.[2] Postauksia on yli 3 000. Ne käsittelevät näkökulmia päivän kysymyksistä ja tekstejä arkielämästä. Blogilla on lukijoita yli kymmenestä eri maasta.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Johtaminen muuttuvassa julkishallinnossa
  • Ministeriöissä käsi käden pesee Mediapinta 2021
  • Konsultin muistelmat Mediapinta 2012
  • Onnistuneen konsulttihankkeen toteuttaminen Talentum 2003
  • Neljäs aalto Kauppakaari 2000

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Huttunen, Pekka - kirjailijan esittely Mediapinta. Viitattu 20.11.2021.
  2. Mikä vain on, ei pysy – Pekka Huttunen: Yhteiskuntakritiikkiä, vaihtoehtoja ja politiikkaa (Huttusen oma blogi) huttunenpekka.blogspot.com. Viitattu 18.3.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]