Paranormal Activity 4

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paranormal Activity 4
Ohjaaja Henry Joost
Ariel Schulman
Käsikirjoittaja Christopher B. Landon
Tarina Chad Feehan
Tuottaja Jason Blum
Oren Peli
Kuvaaja Doug Emmett
Leikkaaja Gregory Plotkin
Pääosat Kathryn Newton
Matt Shively
Aiden Lovekamp
Brady Allen
Stephen Dunham
Alexondra Lee
Katie Featherston
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Blumhouse Productions
Levittäjä Paramount Pictures
Ensi-ilta 19. lokakuuta 2012
Kesto 87 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 5 miljoonaa $
Tuotto 142,8 miljoonaa $
Edeltäjä Paranormal Activity 3
Seuraaja Paranormal Activity: Merkityt
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Paranormal Activity 4 on kauhuelokuva, joka on jatkoa elokuvalle Paranormal Activity 3. Elokuvan ohjasivat Ariel Schulman ja Henry Joost, ja se sai ensi-iltansa vuonna 2012. Elokuvassa jatketaan siitä, mihin elokuvasarjan toisessa osassa jäätiin.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Prologi: Demonin riivaama Katie tappoi siskonsa Kristin ja tämän miehen Rayn 9. lokakuuta 2006. Hän myös sieppasi Kristin 1-vuotiaan Hunter-pojan eikä heistä ole kuultu sen jälkeen.

Nyt, viisi vuotta myöhemmin Toby-demoni terrorisoi uutta perhettä, johon kuuluvat 15-vuotias Alex, adoptoitu pikkuveli Wyatt ja heidän vanhempansa. Alexilla on myös poikaystävä Ben. Eräänä päivänä Alexin puumajaan ilmaantuu naapurin pikkupoika Robbie, jota Alex ja Ben alkavat pitää heti outona. Myöhemmin Robbien äiti joutuu sairaalaan, jolloin Robbie muuttaa Alexin kotiin. Robbiella on outoja tapoja ja erikoinen mielikuvitusystävä, joten Ben ja Alex päättävät asentaa taloon web-kamerat ja Kinectin tutkiakseen pojan touhuja. Kamerat tallentavat muun muassa veitsen katoamisen, poikien yölliset touhut, Wyattin painumisen veden alle, kattokruunun putoamisen ja Alexin öisen levitoinnin. Monet ilmiöistä tapahtuvat myös päivisin erona elokuvasarjan aiempiin osiin.

Robbie alkaa piirtää outoja merkkejä ympäri taloa ja myös Wyattin selkään. Merkissä on kolmio, jonka sisällä on ympyrä. Ben ja Alex päättävät ottaa selvää merkin tarkoitusperästä, ja selviää että merkki liittyy noituuteen. Merkin on tarkoitus herättää demoni, joka riivaa viattoman ja puhtaan pojan. Myös Wyatt alkaa käyttäytyä oudosti ja väittää Alexille, että hänen entinen nimensä on Hunter ja hänen vanha perheensä kaipaa häntä. Alex kummastuu tästä ja kertoo asiasta äidilleen, joka suuttuu ja sanoo, että Wyatt on osa perhettä niin kuin aina.

Myöhemmin riivattu Katie (joka osoittautuu Robbien adoptioäidiksi) alkaa hiippailla Alexin perheen talossa. Hän tappaa lasten vanhemmat ja Benin heittämällä heidät lattiaan. Katie hyökkää myös Alexin kimppuun. Katien talon pihalta Alex löytää oudosti käyttäytyvän Wyattin, ja vaatii häntä lähtemään pakoon. Wyatt kieltäytyy, ja Alex huomaa heidän ympärillään satoja noitia, joilla on kolmio-ympyrämerkki kaulassaan. Katie hyökkää, jolloin Alexin kamera putoaa maahan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.


Roolit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Katie, Robbien adoptioäiti ja Wyattin täti – Katie Featherston
  • Alex – Kathryn Newton
  • Ben – Matt Shively
  • Wyatt – Aiden Lovekamp
  • Robbie – Brady Allen
  • Doug, Alexin ja Wyattin isä – Stephen Dunham
  • Holly, Alexin ja Wyattin äiti – Alexondra Lee
  • Sarah – Georgica Pettus
  • Tara – Alisha Boe
  • Derek – Brendon Eggertsen


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paranormal Activity 4 (2012) IMDb. Viitattu 5.6.2017. (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.