Operation Flashpoint: Cold War Crisis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Operation Flashpoint: Cold War Crisis
Kehittäjä Bohemia Interactive Studio
Julkaisija Codemasters
Ohjaaja Marek Španěl
Taiteilija Kamila Clarová, Jan Hovora, Karel Matějka, Petr Pechar, Petr Víšek
Säveltäjä Ondřej Matějka
Ohjelmoija Jiří Martínek, Ondřej Španěl
Pelisarja Operation Flashpoint
Pelimoottori Real Virtuality
Julkaistu Windows
  • EU 22. kesäkuuta 2001
  • NA 30. elokuuta 2001
Xbox
  • EU 28. lokakuuta 2005
  • NA 8. marraskuuta 2005
Lajityyppi taktinen ammuntapeli, sotasimulaattori
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ELSPA: 15+
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 16
OFLC: MA15+
Alusta Microsoft Windows, Xbox
Jakelumuoto CD-ROM
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Operation Flashpoint: Cold War Crisis (tai lyhennettynä OFP) on Bohemia Interactive Studion kehittämä ja Codemastersin julkaisema ensimmäisen persoonan taktinen ammuntapeli, joka on julkaistu vuonna 2001. Operation Flashpoint on realismia tavoitteleva sotapeli, joka sijoittuu kylmään sotaan. Osapuolina ovat Yhdysvallat, Neuvostoliitto ja paikalliset joukot (vastarinta).

Lisä- ja jatko-osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelille on kaksi lisälevyä, Red Hammer (neuvostoliittolaisten kampanja) ja Resistance (vastarinnan kampanja). Pelistä on julkaistu kaksi pakettipainosta: Gold Edition, joka sisältää pelin ja Red Hammer -lisäosan, ja Game of the Year Edition, joka sisältää pelin ja molemmat lisäosat.

Vuonna 2011, pelin saavutettua kymmenen vuoden iän, Bohemia Interactive julkaisi päivityksen, joka muutti pelin nimeksi Arma: Cold War Assault. Tämä on saatavilla päivityksenä alkuperäisen pelin ostajille ja sitä myydään mm. Steamissa. Tämä versio sisältää Resistance-lisäosan, muttei Codemastersin kehittämää Red Hammer-kampanjaa.[1]

Bohemia Interactive on kehittänyt pelille kaksi seuraajaa, Armed Assault (2006) ja ARMA 2 (2009). Nimenvaihdoksen syynä oli välirikko Operation Flashpoint -nimen oikeudet omistavan Codemastersin kanssa. Codemasters julkaisi itse kehittämänsä jatko-osan Operation Flashpoint: Dragon Rising vuonna 2009.

Pelistä on myös kehitetty sotilaskoulutusversio nimeltä VBS1, jonka tarkoituksena on auttaa taistelutilanteiden ryhmätaktiikan opettamisessa. Pelin ensimmäinen sotilaskäyttäjä oli Yhdysvaltain merijalkaväki, ja sittemmin useat muut joukot ovat ottaneet sen käyttöön. Parannettu versio VBS2 pohjautuu Armed Assaultiin.

Modit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin julkaisusta asti Bohemia Interactive tuki avoimesti modaajia. Muokkausta varten saatavilla on tehtäväeditori, työkalut lisäosien pakkaukseen pelin ymmärtämään muotoon sekä ohjeet pelin käyttämästä skriptikielestä. Modeja ja lisäosia on julkaistu ahkerasti ja ne ovat pitäneet pelin kehittäjäyhteisön aktiivisena. Tunnetuin modaus Suomessa lienee suomalaisin voimin tehty Finnish Defence Forces Mod.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.