Now He Sings, Now He Sobs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Now He Sings, Now He Sobs
Chick Corea
Studioalbumin Now He Sings, Now He Sobs kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  maaliskuu 1968
 Julkaistu 1968
 Tuottaja(t) Sonny Lester, Michael Cuscuna
 Tyylilaji jazz
 Kesto 68.48
 Levy-yhtiö Blue Note
Corean muut julkaisut
Tones for Joan's Bones
1966
Now He Sings, Now He Sobs
1968
Is
1969

Now He Sings, Now He Sobs on jazzpianisti Chick Corean trioalbumi, joka julkaistiin 14. maaliskuuta 1968. Levy nauhoitettiin New Yorkissa A&R studioilla. Rumpuja levyllä soittaa pitkän linjan jazz-rumpali Roy Haynes, ja bassossa on myöhemmin esimerkiksi Weather Reportissa soittanut nuori tšekkiläinen, Miroslav Vitous.

Alkuperäisellä vinyylilevyllä oli viisi raitaa, mutta Blue Noten uudelleenjulkaisun myötä studiosession kahdeksan muuta raitaa otettiin mukaan levylle. Alkuperäinen levy koostui lähinnä verrattain pitkistä otoista, mutta myöhemmin mukaan otetut kappaleet ovat lyhyempiä. Standardia "My One and Only Love" ja Monkinin "Pannonicaa" lukuun ottamatta kaikki kappaleet ovat Corean omia sävellyksiä. Kappale "Windows" nousi myöhemmin standardiksi, ei kuitenkaan tämän trioversion vaan samana vuonna huilisti Hubert Lawsin kanssa tehdyn luonteeltaan melodisemman levytyksen ansiosta. Samoin kappaletta "Matrix" on joissakin lähteissä pidetty standardina. Jälkipuoli kappaleesta "Steps - What Was" on varhainen versio Corean myöhemmästä sävellyksestä nimeltä "La Fiesta". Viimeistään tämä levy nosti 26-vuotiaan Corean maineeseen jazz-yleisön keskuudessa. Levyn on kuvattu olevaan tyyliltään hard boppia, joka kurottautuu free jazzin suuntaan. Osa kappaleista on selvemmin melodisia ja toiset taas vapaamuotoisempia.

Vuonna 1999 albumille myönnettiin Hall of Fame -Grammy-palkinto. 1980-luvun alussa Corea, Haynes ja Vitous tekivät kiertueen ja julkaisivat livelevyn nimeltä Trio-music.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Steps - What Was
  2. Matrix
  3. Now He Sings, Now He Sobs
  4. Now He Beats The Drum, Now He Stops
  5. The Law Of Falling And Catching Up
  6. Samba Yantra
  7. Bossa
  8. I Don't Know
  9. Fragments
  10. Windows
  11. Gemini
  12. Pannonica
  13. My One and Only Love

(raidat 1-5 ovat alkuperäiseltä julkaisuilta. Joissakin painoksissa kappaleiden järjestys on erilainen)

Yhtye[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]