Nimeni on Trinity – paholaisen oikea käsi

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nimeni on Trinity – paholaisen oikea käsi
Lo chiamavano Trinità
Videokasetin kansi
Videokasetin kansi
Ohjaaja Enzo Barboni
Käsikirjoittaja Enzo Barboni
Gene Luotto
Pääosat Terence Hill
Bud Spencer
Farley Granger
Steffen Zacharias
Dan Sturkie
Valmistustiedot
Valmistusmaa Italia
Ensi-ilta 1970
Kesto 109 min
Alkuperäiskieli englanti
Seuraaja Trinity ratsastaa jälleen
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Nimeni on Trinity – paholaisen oikea käsi (Lo chiamavano Trinità) on vuonna 1970 julkaistu italowestern. Elokuvan ohjasi Enzo Barboni ja pääosissa ovat Terence Hill ja Bud Spencer.

Elokuva kertoo lännen nopeimmasta vetäjästä Trinitystä ja hänen veljestään Bambinosta joka toimii väliaikaisesti sheriffinä. Majuri Harriman ei voi sietää tätä kaksikkoa ja on koko ajan yrittämässä saada veljeksiä pois elävien kirjoista sekä yrittää häätää mormonit pois mailtansa. Eikä veljeskaksikko voi olla puuttumatta tähän.

Elokuvalle julkaistiin jatko-osa vuonna 1971 Trinity ratsastaa jälleen.

Kuvauspaikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kohtaukset, joissa Terence Hill matkustaa autiomaahan ja osaksi "Posada", johon hän saapuu syömään (alussa ja lopussa elokuvaa) kuvattiin Castel Porzianon rannalla Rooman laitamilla. Kamerat oli sijoitettu niin, että meri oli kameroiden takana. Camerata Nuovassa, Rooman maakunnassa sijaitsee 480 asukkaan kaupunki, kuvauspaikkoja oli Abruzzon ja Lazion rajalla. Kuvauksia suoritettiin pääasiassa, Camposecco laakson Park Montin Simbruinin alueella, Abruzzon rajan läheisyydessä. Vesiputouskohtaus tapahtui puolestaan Monte Gelaton vesiputouksilla puiston laaksossa Parco Regionale Valle del Trejassa. Kylän puolestaan rakensi tuotanto De Laurentis Pontinan varrelle. Kylästä ei valitettavasti ole jälkeäkään jäljellä.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.