Milan Stanković

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Milan Stanković
Милан Станковић
Milan Stanković cropped.jpg
Milan Stanković Oslossa.
Syntynyt 9. syyskuuta 1987 (ikä 26)
Jugoslavian lippu Belgrad, Jugoslavia
Taiteilijanimet Miki
Kotipaikka Serbian lippu Serbia
Aktiivisena 2009 -
Tyylilajit pop ja folk
Laulukieli serbia, espanja
Ammatit Laulaja
Levy-yhtiöt Grand Production

Milan Stanković (kyrill. Милан Станковић, s. 9. syyskuuta 1987 Belgrad, Jugoslavia) on serbialainen pop- ja folk-laulaja.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milan Stankovic (serbiaksi: Милан Станковић, syntynyt Obrenovacissa, 9. syyskuuta, 1987) on pop- ja folk-laulaja Serbiasta. Milan aloitti uransa osallistumalla musiikkikilpailuun Zvezde Granda Serbiassa vuonna 2007, jossa hänestä tuli yleisön suosikki (SMS-äänillä hän pääsi ensimmäiselle sijalle 12 kilpailuesityksessä 14:stä). Hän pääsi super-finaaliin ja herätti runsaasti huomiota tiedotusvälineissä. Samana vuonna hänen singlensä ilmestyi kokoelmalevyllä "Zvezde Granda" (joita on myyty 100.000 kappaletta). Sen lisäksi että hänellä on ollut esityksiä entisen Jugoslavian alueella, hän kirjasi myös suurta menestystä hänen esityksissään Sveitsissä, Unkarissa ja Yhdysvalloissa. Toukokuussa 2009 Milanin debyyttialbumia, nimeltään Solo myytiin 50000 kappaletta.

Eurovision laulukilpailu 2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän kilpaili myös Serbian Euroviisujen alkukarsinnoissa Tri pa jedan za Oslo. Hän voitti kilpailun ja edusti Serbiaa kappaleella "Ovo je Balkan" (Tämä on Balkan) Euroviisujen finaalissa, jossa Milan sijoittui 13. sijalle saaden 72 pistettä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroviisujen jälkeen, kun Milan oli jälleen Serbiassa, hän joutui ristiriitaan levy-yhtiönsä pomon Sasa Popovicin kanssa (Grand Productionin johtaja). Sen jälkeen Milan katosi musiikkialalla julkisuudesta ja piileskeli tiedotusvälineiltä. Yli vuoden kuluttua kesäkuussa 2011, Milan julkaisi kappaleen "Perje" (Höyhenet), jonka hän on itse sanoittanut. Laulu oli erittäin suuri menestys Serbiassa ja sen ympäristössä Balkanin alueilla. Lokakuussa 2011 Milan ratkaisi ongelman Grand Productionin kanssa ja sitten he peruuttivat sopimuksen, jonka takia heillä oli ristiriita. Sopimuksen irtisanomisen jälkeen Milan aloitti Euroopan kiertueen ja ensimmäinen kiertuepaikka oli Sveitsissä, Jil CLUBilla. Nyt Milan on paras nuori laulaja kilpailusta Zvezde Granda. Hänellä on suuri kansainvälinen ihailijakerho ja faneja ympäri maailmaa. Milanin faniryhmän nimi on "KRASIVA" ja sen logo on "FEEL THE KRASIVA POWER" (Tunne kaunis voima). Milanilla on suuret faniryhmät Serbiassa, Makedoniassa, Bosniassa, Kroatiassa, Romaniassa, USA:ssa, Puolassa, Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Albaniassa ja Montenegrossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]