Meksikon pikajuna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Meksikon pikajuna on Reino Helismaan suomentama versio kappaleesta Orient Express. Kappaleen on säveltänyt Gerhard Mohr ja alkuperäiset sanat on tehnyt Eric(h) Plessow.

Kappale levytettiin suomeksi laulettuna versiona ensimmäisen kerran vuonna 1949, tosin Kaarlo Valkama oli tehnyt soitetun version jo vuonna 1933.

Kappaleessa juna pysäytetään ja junarosvot ”Pikku-Pete” ja ”Iso-Pat” yrittävät ryöstää korut ja muut arvoesineet sekä siepata naiset. Matkaan tulee kuitenkin mutkia, sillä matkustajat alkavat kiistellä keskenään rosvojen viimeisestä aikeesta ja eräs vanhapiika alkaa lähennellä rosvoja näiden kauhuksi. Helismaa on levyttänyt laulun kahteen kertaan; myöhemmässä versiossa mukana on Ragni Malmstén vanhanpiian roolissa.

Kappale oli niin pitkä sanoitukseltaan, että teksti täytyi jakaa single-levyn molemmille puolille. Myöhemmissä muiden tekemissä levytyksissä kappaleen jälkimmäinen puolikas on jätetty pois.

Suomalainen koomikko Ismo Leikola on myös tehnyt kappaleesta cover-version, joka tekee pilaa Suomessa käytetyistä Pendolino-junista. Konsta Hietasen osittain muutetussa versiossa esiintyvät Johannes Virolainen ja Marja-Liisa Kirvesniemi, jolla vanhapiika on korvattu.

Tunnettuja levytyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.