Matti Helimo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Matti Antero Helimo (s. 28. tammikuuta 1977) on suomalainen laulaja-lauluntekijä. Hype Records julkaisi hänen ensimmäisen soololevynsä Blogi 2009.

Helimon ensimmäinen ”Janne Ojanen” -single rikkoi kultalevyn rajan ja hänen ”Lukko voittoon” -singleään on myyty tuhat kappaletta, kuten myös Superpesiksen kaikkien aikojen lyöjätilaston ykkösen, Simo ”Iso-Kello” Eerikäisen, tribuuttisingleä ”Iso-Kello”.

Aamulehden lukijat valitsivat heinäkuussa 2010 Matti Helimon ”Kesä-Tampere” -kappaleen parhaaksi Tampere-aiheiseksi lauluksi.

Matti Helimon toinen albumi Näytelmä julkaistiin 30.11.2011 (Hype). Levyllä soittavat Suomen eturivin muusikoista mm. Marzi Nyman (kitara), Seppo Kantonen (koskettimet), Risto Niinikoski (rummut), Eva Alkula (sähkökantele) ja Jaan Wessman (basso).

Helimon kolmas albumi Hiljaista makuuhuoneessa julkaistaan 16.12.2016, levyn nimikkosingle julkaistiin digitaalisesti jo 5.12.2016.

Matti Helimo on ammatiltaan opettaja ja toimii Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n valtuuston 2. varapuheenjohtajana (2014−) sekä OAJ Pirkanmaan puheenjohtajana (2014−). Kuntavaaleissa 2017 hän sai ensikertalaisena 605 ääntä ja tuli valituksi sitoutumattomana ehdokkaana Vihreiden listalta Tampereen kaupunginvaltuustoon.

Helimo on ollut vuodesta 2021 Tampereen sivistys- ja kulttuuriasioista vastaava apulaispormestari. Hän on entisen pääministerin Jukka Rangellin lapsenlapsenlapsi.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tampereen sivistys- ja kulttuuriasioista vastaavan apulaispormestari

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.