Mark Labbett

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Labbett The Chasen amerikkalaisessa versiossa 2014

Mark Labbett (s. 15. elokuuta 1965) on englantilainen tietokilpailija, joka tunnetaan yhtenä "jahtaajista" (engl. chaser) brittiläisessä The Chase -visailuohjelmassa. Hän on "jahtaajana" myös ohjelman australialaisessa versiossa ja oli aiemmin myös sen yhdysvaltalaisessa versiossa. Labbett on osallistunut myös useisiin muihin visailuohjelmiin ja tietokilpailuihin. Hän myös työskentelee Redtooth-nimisen tietokilpailuyrityksen kysymyksenlaatijana. Aiemmin hän työskenteli matematiikan opettajana sekä tutkijana Oxfordin yliopistossa.

The Chase -ohjelman muut "jahtaajat" ovat Shaun Wallace, Anne Hegerty, Paul Sinha, Jenny Ryan ja Darragh Ennis.[1] Labbettin lempinimi ohjelmassa on "The Beast" (suom. Peto), joka johtuu hänen isosta koostaan (noin 198cm) sekä siitä, että hänen sukunimensä kuulostaa ranskan kielen sanalta la bête, joka tarkoittaa petoa.

Vuonna 2012 Labbett tuli 81. sijalle Tietokilpailun maailmanmestaruuskilpailuissa.

Visailuohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mark Labbett syntyi Tivertonissa, Devonissa, Englannissa. Labbett meni naimisiin itseään 27 vuotta nuoremman Katie-vaimonsa kanssa lokakuussa 2014.[2] Labbettilla on kaksi pikkuveljeä: Paul ja Philip.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Morris, Lauren: The Chase introduces new Chaser: Who is Darragh Ennis? Radio Times. 17.4.2020. Arkistoitu 1.12.2020. Viitattu 13.12.2020. (englanniksi)
  2. The Chase game show star Mark 'Beast' Labbett marries girl less than half his age Daily Mirror. 11.10.2014. Viitattu 8.3.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]