Luettelo pikkuplaneetoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli on luettelo kaikista numeroiduista pikkuplaneetoista numerojärjestyksessä. Tunnetuimmista pikkuplaneetoista Neptunuksen radan sisällä kertoo artikkeli Luettelo tunnetuista asteroideista.

Tämä on luettelo Aurinkokunnan numeroiduista pikkuplaneetoista numerojärjestyksessä. Pikkuplaneetoiksi kutsutaan niin Marsin ja Jupiterin välisen päävyöhykkeen asteroideja kuin Neptunuksen takaisen Kuiperin vyöhykkeen kappaleita. Suurin osa pikkuplaneetoista luokitellaan aurinkokunnan pienkappaleiksi, mutta viisi (Ceres, Pluto, Haumea, Makemake ja Eris) luetaan kääpiöplaneetoiksi.

Pikkuplaneetat saavat numerot, kun niistä on riittävän monta havaintoa, että niiden rata voidaan laskea.[1]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1–50 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

       1–1000   10001–11000   20001–21000   30001–31000   40001–41000
    1001–2000   11001–12000   21001–22000   31001–32000   41001–42000
    2001–3000   12001–13000   22001–23000   32001–33000   42001–43000
    3001–4000   13001–14000   23001–24000   33001–34000   43001–44000
    4001–5000   14001–15000   24001–25000   34001–35000   44001–45000
    5001–6000   15001–16000   25001–26000   35001–36000   45001–46000
    6001–7000   16001–17000   26001–27000   36001–37000   46001–47000
    7001–8000   17001–18000   27001–28000   37001–38000   47001–48000
    8001–9000   18001–19000   28001–29000   38001–39000   48001–49000
   9001–10000   19001–20000   29001–30000   39001–40000   49001–50000

50 001–100 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  50001–51000   60001–61000   70001–71000   80001–81000   90001–91000
  51001–52000   61001–62000   71001–72000   81001–82000   91001–92000
  52001–53000   62001–63000   72001–73000   82001–83000   92001–93000
  53001–54000   63001–64000   73001–74000   83001–84000   93001–94000
  54001–55000   64001–65000   74001–75000   84001–85000   94001–95000
  55001–56000   65001–66000   75001–76000   85001–86000   95001–96000
  56001–57000   66001–67000   76001–77000   86001–87000   96001–97000
  57001–58000   67001–68000   77001–78000   87001–88000   97001–98000
  58001–59000   68001–69000   78001–79000   88001–89000   98001–99000
  59001–60000   69001–70000   79001–80000   89001–90000   99001–100000

100 001–150 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

100001–101000 110001–111000 120001–121000 130001–131000 140001–141000
101001–102000 111001–112000 121001–122000 131001–132000 141001–142000
102001–103000 112001–113000 122001–123000 132001–133000 142001–143000
103001–104000 113001–114000 123001–124000 133001–134000 143001–144000
104001–105000 114001–115000 124001–125000 134001–135000 144001–145000
105001–106000 115001–116000 125001–126000 135001–136000 145001–146000
106001–107000 116001–117000 126001–127000 136001–137000 146001–147000
107001–108000 117001–118000 127001–128000 137001–138000 147001–148000
108001–109000 118001–119000 128001–129000 138001–139000 148001–149000
109001–110000 119001–120000 129001–130000 139001–140000 149001–150000

150 001–200 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

150001–151000 160001–161000 170001–171000 180001–181000 190001–191000
151001–152000 161001–162000 171001–172000 181001–182000 191001–192000
152001–153000 162001–163000 172001–173000 182001–183000 192001–193000
153001–154000 163001–164000 173001–174000 183001–184000 193001–194000
154001–155000 164001–165000 174001–175000 184001–185000 194001–195000
155001–156000 165001–166000 175001–176000 185001–186000 195001–196000
156001–157000 166001–167000 176001–177000 186001–187000 196001–197000
157001–158000 167001–168000 177001–178000 187001–188000 197001–198000
158001–159000 168001–169000 178001–179000 188001–189000 198001–199000
159001–160000 169001–170000 179001–180000 189001–190000 199001–200000

200 001–250 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

200001–201000 210001–211000 220001–221000 230001–231000 240001–241000
201001–202000 211001–212000 221001–222000 231001–232000 241001–242000
202001–203000 212001–213000 222001–223000 232001–233000 242001–243000
203001–204000 213001–214000 223001–224000 233001–234000 243001–244000
204001–205000 214001–215000 224001–225000 234001–235000 244001–245000
205001–206000 215001–216000 225001–226000 235001–236000 245001–246000
206001–207000 216001–217000 226001–227000 236001–237000 246001–247000
207001–208000 217001–218000 227001–228000 237001–238000 247001–248000
208001–209000 218001–219000 228001–229000 238001–239000 248001–249000
209001–210000 219001–220000 229001–230000 239001–240000 249001–250000

250 001–300 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

250001–251000 260001–261000 270001–271000 280001–281000 290001–291000
251001–252000 261001–262000 271001–272000 281001–282000 291001–292000
252001–253000 262001–263000 272001–273000 282001–283000 292001–293000
253001–254000 263001–264000 273001–274000 283001–284000 293001–294000
254001–255000 264001–265000 274001–275000 284001–285000 294001–295000
255001–256000 265001–266000 275001–276000 285001–286000 295001–296000
256001–257000 266001–267000 276001–277000 286001–287000 296001–297000
257001–258000 267001–268000 277001–278000 287001–288000 297001–298000
258001–259000 268001–269000 278001–279000 288001–289000 298001–299000
259001–260000 269001–270000 279001–280000 289001–290000 299001–300000

300 001–350 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

300001–301000 310001–311000 320001–321000 330001–331000 340001–341000
301001–302000 311001–312000 321001–322000 331001–332000 341001–342000
302001–303000 312001–313000 322001–323000 332001–333000 342001–343000
303001–304000 313001–314000 323001–324000 333001–334000 343001–344000
304001–305000 314001–315000 324001–325000 334001–335000 344001–345000
305001–306000 315001–316000 325001–326000 335001–336000 345001–346000
306001–307000 316001–317000 326001–327000 336001–337000 346001–347000
307001–308000 317001–318000 327001–328000 337001–338000 347001–348000
308001–309000 318001–319000 328001–329000 338001–339000 348001–349000
309001–310000 319001–320000 329001–330000 339001–340000 349001–350000

350 001–400 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

350001-351000 360001-361000 370001-371000 380001-381000 390001-391000
351001-352000 361001-362000 371001-372000 381001-382000 391001-392000
352001-353000 362001-363000 372001-373000 382001–383000 392001–393000
353001–354000 363001-364000 373001-374000 383001–384000 393001–394000
354001-355000 364001-365000 374001-375000 384001–385000 394001–395000
355001-356000 365001-366000 375001-376000 385001–386000 395001–396000
356001-357000 366001-367000 376001-377000 386001–387000 396001–397000
357001-358000 367001-368000 377001-378000 387001–388000 397001–398000
358001-359000 368001-369000 378001-379000 388001–389000 398001–399000
359001-360000 369001-370000 379001-380000 389001–390000 399001–400000

400 001–450 000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

400001-401000 410001-411000 420001-421000 430001-431000 440001-441000
401001-402000 411001-412000 421001-422000 431001-432000 441001-442000
402001-403000 412001-413000 422001-423000 432001-433000 442001-443000
403001-404000 413001-414000 423001-424000 433001-434000 443001-444000
404001-405000 414001-415000 424001-425000 434001-435000 444001-445000
405001-406000 415001-416000 425001-426000 435001-436000 445001-446000
406001-407000 416001-417000 426001-427000 436001-437000 446001-447000
407001-408000 417001-418000 427001-428000 437001-438000 447001-448000
408001-409000 418001-419000 428001-429000 438001-439000 448001-449000
409001-410000 419001-420000 429001-430000 439001-440000 449001-450000

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Minor Planet Center: Pikkuplaneettojen nimeäminen Viitattu 3.11.2012. (englanniksi)