Luettelo komeetoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo komeetoista.

Numeroituja säännöllisiä komeettoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[1]

Komeetta Löytäjä(t) Huomautuksia
1P/Halley kiinalaiset 240 eaa. Edmond Halley tunnisti jaksolliseksi 1705
2P/Encke Pierre Méchain 1786 Johann Franz Encke tunnisti jaksolliseksi 1819
3D/Biela Jacques Leibax Montaigne 1772 Wilhelm von Biela löysi komeetan uudelleen 1826
4P/Faye Hervé Faye 1843
5D/Brorsen Theodor Johann Christian Brorsen 1846
6P/d'Arrest Heinrich Ludwig d'Arrest 1851
7P/Pons-Winnecke Jean Louis Pons 1812 Friedrich August Theodor Winnecke löysi komeetan uudelleen 1858
8P/Tuttle Pierre Méchain 1790 Horace Parnell Tuttle löysi komeetan uudelleen 1858
9P/Tempel 1 Ernst Wilhelm Liebrecht Tempel 1867
10P/Tempel 2 Ernst Wilhelm Liebrecht Tempel 1873
11P/Tempel-Swift-LINEAR Ernst Wilhelm Liebrecht Tempel 1869 Lewis Swift löysi komeetan uudelleen 1880, kadonnut komeetta löytyi jälleen 2001 LINEAR-ohjelmassa
12P/Pons-Brooks Jean Louis Pons 1812 William Robert Brooks löysi komeetan uudelleen 1883
13P/Olbers Heinrich Wilhelm Matthäus Olbers 1815
14P/Wolf Max Wolf 1884
15P/Finlay William Henry Finlay 1886
16P/Brooks 2 William Robert Brooks 1889
17P/Holmes Edwin Holmes 1892
18D/Perrine-Mrkos Charles Dillon Perrine 1896 Antonin Mrkos löysi komeetan uudelleen 1955
19P/Borrelly Alphonse Louis Nicolas Borrelly 1904
20D/Westphal J. G. Westphal 1852
21P/Giacobini-Zinner Michel Giacobini 1900 Ernst Zinner löysi komeetan uudelleen 1913
22P/Kopff August Kopff 1906
23P/Brorsen-Metcalf Theodor Johann Christian Brorsen ja K. G. Schweizer 1847 Joel Hastings Metcalf löysi komeetan uudelleen 1919
24P/Schaumasse Alexandre Schaumasse 1911
25D/Neujmin 2 Grigori N. Neujmin 1916
26P/Grigg-Skjellerup John Grigg 1902 James Francis Skjellerup löysi komeetan uudelleen 1922
27P/Crommelin Jean Louis Pons 1818 Andrew Claude de la Cherois Crommelin tunnisti 1928 komeetan Ponsin vuonna 1818 sekä J. E. Coggian ja F. A. T. Winnecken vuonna 1873 havaitsemaksi komeetaksi
28P/Neujmin 1 Grigori N. Neujmin 1913
29P/Schwassmann-Wachmann 1 Arnold Schwassmann ja Arno Arthur Wachmann 1927
30P/Reinmuth 1 Karl Reinmuth 1928
31P/Schwassmann-Wachmann 2 Arnold Schwassmann ja Arno Arthur Wachmann 1929
32P/Comas Sola Josep Comas Solá 1926
33P/Daniel Zaccheus Daniel 1909
34P/Gale Walter Frederick Gale 1927
35P/Herschel-Rigollet Caroline Herschel 1788 Roger Rigollet löysi komeetan uudelleen 1939
36P/Whipple Fred L. Whipple 1933
37P/Forbes Alexander F. I. Forbes 1929
38P/Stephan-Oterma J. E. Coggia 1867 Édouard Stephan tunnisti kohteen komeetaksi 1867. Liisi Oterma löysi komeetan uudelleen 1942
39P/Oterma Liisi Oterma 1943
40P/Väisälä 1 Yrjö Väisälä 1939
41P/Tuttle-Giacobini-Kresak Horace Parnell Tuttle 1858 Michel Giacobini löysi komeetan uudelleen 1907 ja Kresak 1951
42P/Neujmin 3 Neujmin
43P/Wolf-Harrington Max Wolf 1924 Robert G. Harrington löysi komeetan uudelleen 1951
44P/Reinmuth 2 Karl Reinmuth 1947
45P/Honda-Mrkos-Pajdusakova Minuru Honda 1948
46P/Wirtanen Carl Alvar Wirtanen 1948
47P/Ashbrook-Jackson Joseph Ashbrook ja Cyril V. Jackson 1948
48P/Johnson Ernest Leonard Johnson 1949
49P/Arend-Rigaux Sylvain Arend ja Fernand Rigaux 1951
50P/Arend Sylvain Arend 1951
51P/Harrington Robert G. Harrington 1953
52P/Harrington-Abell Robert G. Harrington ja George Ogden Abell 1955
53P/Van Biesbroeck George Van Biesbroeck 1954
54P/de Vico-Swift-NEAT Francesco de Vico 1844 Edward Swift löysi komeetan uudelleen 1894 ja komeetta löydettiin jälleen 2002 NEAT-etsintäohjelmassa
55P/Tempel-Tuttle Ernst Wilhelm Liebrecht Tempel ja Horace Parnell Tuttle 1865 - 1866
56P/Slaughter-Burnham Charles D. Slaughter ja Robert Burnham, Jr. 1959
57P/du Toit-Neujmin-Delporte Daniel du Toit, Grigori N. Neujmin ja Eugène Joseph Delporte 1941
58P/Jackson-Neujmin Cyril V. Jackson ja Grigori N. Neujmin 1936
59P/Kearns-Kwee E. Kearns ja Kiem King Kwee 1963
60P/Tsuchinshan 2 Tsuchinshan 1965
61P/Shajn-Schaldach Pelageja F. Shajn ja Robert D. Schaldach 1949
62P/Tsuchinshan 1 Tsuchinshan 1965
63P/Wild Paul Wild 1960
64P/Swift-Gehrels Lewis Swift 1889 Tom Gehrels löysi komeetan uudelleen 1973
65P/Gunn James E. Gunn 1970
66P/du Toit Daniel du Toit 1944
67P/Churyumov-Gerasimenko Klim Ivanovic Churyumov ja Svetlana Ivanovna Gerasimenko 1969
68P/Klemola Arnold R. Klemola 1965
69P/Taylor Clement J. Taylor 1915
70P/Kojima Nobuhisa Kojima 1970
71P/Clark Michael Clark 1973
72P/Denning-Fujikawa W. F. Denning 1881

Shigehisa Fujikawa löysi komeetan uudelleen 1978

73P/Schwassmann-Wachmann 3 Arnold Schwassmann ja Arno Arthur Wachmann 1930
74P/Smirnova-Chernykh Tamara Mikhajlovna Smirnova ja Nikolaj Stepanovich Chernykh 1975
75P/Kohoutek Lubos Kohoutek 1975
76P/West-Kohoutek-Ikemura Richard M. West, Lubos Kohoutek ja Toshihiko Ikemura 1975
77P/Longmore Andrew Jonathan Longmore 1975
78P/Gehrels 2 Tom Gehrels 1973
79P/du Toit-Hartley Daniel du Toit 1945 Malcolm Hartley löysi komeetan uudelleen 1982
80P/Peters-Hartley Christian Heinrich Friedrich Peters 1846 Malcolm Hartley löysi komeetan uudelleen 1982
81P/Wild 2 Paul Wild 1978
82P/Gehrels 3 Tom Gehrels 1975
83P/Russell Kenneth S. Russell 1979
84P/Giclas Henry L. Giclas 1978
85P/Boethin Leo Boethin 1975
86P/Wild 3 Paul Wild 1980
87P/Bus S. J. Bus 1981
88P/Howell Ellen Howell 1981
89P/Russell 2 Kenneth S. Russell 1980
90P/Gehrels 1 Tom Gehrels 1972
91P/Russell 3 Kenneth S. Russell 1983
92P/Sanguin J. G. Sanguin 1977
93P/Lovas Mikos Lovas 1980
94P/Russell Kenneth S. Russell 1984
95P/Chiron =pikkuplaneetta 2060 Chiron Charles Thomas Kowal 1977 Kohdetta arveltiin alun perin tavalliseksi pikkuplaneetaksi, komeettaluonne selvisi 1989
96P/Machholz Donald E. Machholz 1986
97P/Metcalf-Brewington Joel Hastings Metcalf 1906 Brewington löysi komeetan uudelleen 1991
98P/Takamizawa Kesao Takamizawa 1984
99P/Kowal 1 Charles Thomas Kowal 1977
100P/Hartley 1 Malcolm Hartley 1985
101P/Chernykh Nikolaj Stepanovich Chernykh 1977
102P/Shoemaker 1 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker 1984
103P/Hartley 2 Malcolm Hartley 1986
104P/Kowal 2 Charles Thomas Kowal 1979
105P/Singer Brewster Stephen Singer-Brewster 1986
106P/Schuster Hans-Emil Schuster 1975
107P/Wilson-Harrington =pikkuplaneetta 4015 Wilson-Harrington Albert George Wilson ja Robert G. Harrington 1949
108P/Ciffreo Jacqueline Ciffreo 1985
109P/Swift-Tuttle Lewis Swift ja Horace Parnell Tuttle 1862
110P/Hartley Malcolm Hartley 1988
111P/Helin-Roman-Crockett Ron Helin, Brian P. Roman ja Randy Crockett 1989 Eleanor Helin löysi komeetan Helinin, Romanin ja Crocketin ottamilta valokuvauslevyiltä.
112P/Urata-Niijima Takeshi Urata ja Tsuneo Niijima 1986
113P/Spitaler Rudolf Ferdinand Spitaler 1890
114P/Wiseman-Skiff Jennifer Wiseman ja Brian A. Skiff 1986 Wisemann löysi komeetan 1987 puolella Skiffin edellisen vuoden joulukuussa ottamilta valokuvauslevyiltä.
115P/Maury Alain Maury 1986
116P/Wild 4 Paul Wild 1990
117P/Helin-Roman-Alu 1 Eleanor Helin, Brian P. Roman ja Jeff Alu 1989
118P/Shoemaker-Levy 4 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker sekä David Levy 1990
119P/Parker-Hartley Quentin A. Parker ja Malcolm Hartley 1989
120P/Mueller 1 Jean Mueller 1987
121P/Shoemaker-Holt 2 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker ja Henry E. Holt 1989
122P/de Vico Francesco de Vico 1846
123P/West-Hartley Richard M. West ja Malcolm Hartley 1989
124P/Mrkos Antonin Mrkos 1991
125P/Spacewatch Tom Gehrels 1991 Komeetta löytyi Spacewatch-teleskoopin kuvista
126P/IRAS IRAS-satelliiti 1983
127P/Holt-Olmstead Henry E. Holt ja C. Michelle Olmstead 1990
128P/Shoemaker-Holt 1 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker ja Henry E. Holt 1987
129P/Shoemaker-Levy 3 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker sekä David Levy 1991
130P/McNaught-Hughes McNaught-Hughes
131P/Mueller 2 Jean Mueller 1990
132P/Helin-Roman-Alu 2 Eleanor Helin, Brian P. Roman ja Jeff Alu 1991
133P/Elst-Pizarro =pikkuplaneetta 7968 Elst-Pizarro Elst-Pizarro
134P/Kowal-Vavrova Kowal-Vavrova
135P/Shoemaker-Levy 8 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker sekä David Levy 1992
136P/Mueller 3 Jean Mueller 1990
137P/Shoemaker-Levy 2 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker sekä David Levy 1990
138P/Shoemaker-Levy 7 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker sekä David Levy 1991
139P/Vaisala-Oterma Väisälä-Oterma
140P/Bowell-Skiff Bowell-Skiff
141P/Machholz Machholz
142P/Ge-Wang Ge-Wang
143P/Kowal-Mrkos Kowal-Mrkos
144P/Kushida Kushida
145P/Shoemaker-Levy 5 Carolyn S. ja Eugene M. Shoemaker sekä David Levy 1991
146P/Shoemaker-LINEAR C.Shoemaker ja E.Shoemaker-LINEAR
147P/Kushida-Muramatsu Kushida-Muramatsu
148P/Anderson-LINEAR Anderson-LINEAR
149P/Mueller 4 Jean Mueller 1992
150P/LONEOS LONEOS
151P/Helin Helin
152P/Helin-Lawrence Helin-Lawrence
153P/Ikeya-Zhang Ikeya-Zhang
154P/Brewington Brewington
155P/Shoemaker C.Shoemaker&E.Shoemaker
156P/Russell-LINEAR Russell-LINEAR
157P/Tritton Tritton
158P/Kowal-LINEAR Kowal-LINEAR
159P/LONEOS LONEOS
159P/LONEOS (LONEOS 7) LONEOS
160P/LINEAR (LINEAR 43) LINEAR
161P/Hartley-IRAS Hartley & IRAS
162P/Siding Spring (Siding Spring 2) Siding Spring
163P/NEAT (NEAT 21) NEAT
164P/Christensen (Christensen 2) Christensen
165P/LINEAR (LINEAR 10) LINEAR
166P/NEAT (NEAT 8) NEAT
167P/CINEOS CINEOS
168P/Hergenrother (Hergenrother 1) Hergenrother
169P/NEAT (NEAT 22) NEAT
170P/Christensen (Christensen 4) Christensen
171P/Spahr (Spahr 2) Spahr
172P/Yeung Yeung
173P/Mueller (Mueller 5) Mueller
174P/Echeclus=pikkuplaneetta 60558 Echeclus Spacewatch
175P/Hergenrother (Hergenrother 2) Hergenrother
176P/LINEAR (LINEAR 52) =pikkuplaneetta 118401 LINEAR LINEAR
177P/Barnard (Barnard 2) Barnard
178P/Hug-Bell Hug & Bell
179P/Jedicke (Jedicke 1) Jedicke
180P/NEAT (NEAT 3) NEAT
181P/Shoemaker-Levy (Shoemaker-Levy 6) C. Shoemaker, E. Shoemaker & Levy
182P/LONEOS (LONEOS 6) LONEOS
183P/Korlević-Jurić Korlević & Jurić
184P/Lovas (Lovas 2) Lovas
185P/Petriew Petriew
186P/Garradd (Garradd 1) Garradd
187P/LINEAR (LINEAR 4) LINEAR
188P/LINEAR-Mueller LINEAR & Mueller
189P/NEAT (NEAT 10) NEAT
190P/Mueller (Mueller 6) Mueller
191P/McNaught (McNaught 11) McNaught
192P/Shoemaker-Levy (Shoemaker-Levy 1) C. Shoemaker, E. Shoemaker & Levy
193P/LINEAR-NEAT (LINEAR-NEAT 2) LINEAR & NEAT
194P/LINEAR (LINEAR 9) LINEAR [1]
195P/Hill (Hill 3) Hill
196P/Tichý Tichý
197P/LINEAR (LINEAR 30) LINEAR
198P/ODAS OCA-DLR Asteroid Survey (ODAS)[2]
199P/Shoemaker (Shoemaker 4) C. Shoemaker & E. Shoemaker
200P/Larsen (Larsen 1) Larsen
201P/LONEOS (LONEOS 4) LONEOS[3]
202P/Scotti (Scotti 2) Scotti[4]
203P/Korlević Korlević IAUC 8974
204P/LINEAR-NEAT (LINEAR-NEAT 3) LINEAR & NEAT IAUC 8974
205P/Giacobini Giacobini (previously thought lost and designated D/1896 R2) IAUC 8975
206P/Barnard-Boattini Barnard & Boattini
207P/NEAT (NEAT 4) NEAT
208P/McMillan McMillan IAUC 8997, IAUC 9000
209P/LINEAR LINEAR IAUC 9002
210P/Christensen Christensen IAUC 9005
211P/Hill Hill (Catalina Sky Survey) IAUC 9001
212P/NEAT NEAT IAUC 9010
213P/Van Ness Van Ness IAUC 9017
214P/LINEAR LINEAR IAUC 9017
215P/NEAT NEAT IAUC 9018
216P/LINEAR LINEAR IAUC 9021
217P/LINEAR LINEAR
218P/LINEAR LINEAR
219P/LINEAR LINEAR
220P/McNaught McNaught
221P/LINEAR LINEAR
222P/LINEAR LINEAR
223P/Skiff Skiff
224P/LINEAR–NEAT LINEAR & NEAT
225P/LINEAR LINEAR
226P/Pigott–LINEAR–Kowalski Pigott & LINEAR & Kowalski
227P/Catalina–LINEAR Catalina Sky Survey & LINEAR
228P/LINEAR LINEAR
229P/Gibbs Gibbs (Catalina Sky Survey)
230P/LINEAR LINEAR
231P/LINEAR–NEAT LINEAR & NEAT
232P/Hill Hill (Catalina Sky Survey)
233P/La Sagra La Sagra Sky Survey
234P/LINEAR LINEAR
235P/LINEAR LINEAR
236P/LINEAR LINEAR
237P/LINEAR LINEAR
238P/Read Read (Spacewatch)
239P/LINEAR LINEAR
240P/NEAT NEAT
241P/LINEAR LINEAR
242P/Spahr Spahr
243P/NEAT NEAT
244P/Scotti Scotti
245P/WISE WISE
246P/NEAT NEAT
247P/LINEAR LINEAR
248P/Gibbs Gibbs (Catalina Sky Survey)
249P/LINEAR LINEAR
250P/Larson Larson (Catalina Sky Survey)
251P/LINEAR LINEAR
252P/LINEAR LINEAR
253P/PANSTARRS Pan-STARRS
254P/McNaught McNaught
255P/Levy Levy
256P/LINEAR LINEAR
257P/Catalina Catalina Sky Survey
258P/PANSTARRS Pan-STARRS
259P/Garradd Garradd
260P/McNaught McNaught
261P/Larson Larson (Mount Lemmon Survey)
262P/McNaught–Russell McNaught & Russell
263P/Gibbs Gibbs (Catalina Sky Survey)
264P/Larsen Larsen
265P/LINEAR LINEAR
266P/Christensen Christensen
267P/LONEOS LONEOS
268P/Bernardi Bernardi
269P/Jedicke V. Jedicke & R. Jedicke
270P/Gehrels Gehrels
271P/van Houten–Lemmon C. van Houten & I. van Houten-Groeneveld
272P/NEAT NEAT
273P/Pons–Gambart Pons & Gambart
274P/Tombaugh–Tenagra Tombaugh & Tenagra II Observatory
275P/Hermann Hermann
276P/Vorobjov Vorobjov
277P/LINEAR LINEAR
278P/McNaught McNaught
279P/La Sagra La Sagra Sky Survey
280P/Larsen Larsen
281P/MOSS Morocco Oukaimeden Sky Survey (MOSS)
282P
283P/Spacewatch Spacewatch
284P/McNaught McNaught
285P/LINEAR LINEAR
286P/Christensen Christensen
287P/Christensen Christensen
288P/Spacewatch = minor planet (300163) 2006 VW139 Spacewatch
289P/Blanpain Blanpain
290P/Jäger Jäger
291P/NEAT NEAT
292P/Li Li
293P/Spacewatch Spacewatch
294P/LINEAR LINEAR
295P/LINEAR LINEAR
296P/Garradd Garradd
297P/Beshore Beshore (Mount Lemmon Survey)

Numeroimattomia säännöllisiä komeettoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komeetta Löytäjä
C/1468 S1 = C/1337 M1 [2]
C/1861 J1 = C/1500 H1 Tebbutt (1861) [2]
D/1884 O1 (Barnard 1) Barnard
P/2001 W2 (BATTeRS) BATTeRS
P/2005 V1 (Bernardi) Bernardi
P/2008 J2 (Beshore) Beshore (Mount Lemmon Survey)
D/1819 W1 (Blanpain) Blanpain
P/2008 O3 (Boattini 1) Boattini (Mount Lemmon Survey)
P/2008 T1 (Boattini 2) Boattini (Mount Lemmon Survey) [5]
P/1984 A1 (Bradfield 1) Bradfield
P/1989 A3 (Bradfield 2) Bradfield
D/1886 K1 (Brooks 1) Brooks
P/2005 T5 (Broughton) Broughton
P/1999 V1 (Catalina 1) Catalina Sky Survey (Hergenrother)
P/1999 XN120 (Catalina 2) Catalina Sky Survey
P/2005 JQ5 (Catalina 3) Catalina Sky Survey
P/2005 JY126 (Catalina 4) Catalina Sky Survey
P/2005 N5 (Catalina 5) Catalina Sky Survey
P/2007 C2 (Catalina 6) Catalina Sky Survey [6]
P/2007 T6 (Catalina 7) Catalina Sky Survey [7]
P/2007 VQ11 (Catalina 8) Catalina Sky Survey [8]
P/2008 E1 (Catalina 9) Catalina Sky Survey [9]
P/2004 EW38 (Catalina-LINEAR) Catalina Sky Survey & LINEAR
P/2008 S1 (Catalina-McNaught) Catalina Sky Survey & McNaught [10]
P/2005 JD108 (Catalina-NEAT) Catalina Sky Survey & NEAT
P/2003 K2 (Christensen 1) Christensen
P/2005 L4 (Christensen 3) Christensen
P/2005 O2 (Christensen 5) Christensen
P/2005 T2 (Christensen 6) Christensen
P/2005 W2 (Christensen 7) Christensen
P/2006 F2 (Christensen 8) Christensen
P/2006 R2 (Christensen 9) Christensen
P/2006 S1 (Christensen 10) Christensen
P/2006 S4 (Christensen 11) Christensen
P/2006 U5 (Christensen 12) Christensen
P/2006 WY182 (Christensen 13) Christensen
P/2007 B1 (Christensen 14) Christensen [11]
P/2007 C1 (Christensen 15) Christensen (Catalina Sky Survey) [12]
D/1894 F1 (Denning) Denning
P/1921 H1 (Dubiago) Dubiago
P/2007 H3 (Garradd 2) Garradd [13]
P/2007 R4 (Garradd 3) Garradd [14]
P/2008 R1 (Garradd 4) Garradd [15]
P/1997 C1 (Gehrels 4) Gehrels
P/2006 U7 (Gibbs 1) Gibbs (Mount Lemmon Survey)
P/2006 W1 (Gibbs 2) Gibbs (Catalina Sky Survey)
P/2006 Y2 (Gibbs 3) Gibbs (Catalina Sky Survey)
P/2007 K2 (Gibbs 4) Gibbs (Catalina Sky Survey) [16]
P/2007 R2 (Gibbs 5) Gibbs (Catalina Sky Survey) [17]
P/2007 R3 (Gibbs 6) Gibbs (Mount Lemmon Survey) [18]
P/2007 T4 (Gibbs 7) Gibbs (Catalina Sky Survey) [19]
P/2007 Q2 (Gilmore) Gilmore
D/1978 R1 (Haneda-Campos) Haneda & Campos
D/1952 B1 (Harrington-Wilson) Harrington & Wilson
D/1766 G1 (Helfenzrieder) Helfenzrieder
P/1999 D1 (Hermann) Hermann
P/2006 D1 (Hill 1) Hill (Catalina Sky Survey)
P/2006 S6 (Hill 2) Hill
P/2007 V2 (Hill 4) Hill (Mount Lemmon Survey) [20]
P/2008 L2 (Hill 5) Hill (Catalina Sky Survey)
P/2008 T4 (Hill 6) Hill (Catalina Sky Survey) [21]
P/1998 U3 (Jäger) Jäger
P/1996 A1 (Jedicke 2) Jedicke
P/1997 B1 (Kobayashi) Kobayashi
P/2005 W3 (Kowalski 1) Kowalski (Catalina Sky Survey)
P/2006 F1 (Kowalski 2) Kowalski (Mount Lemmon Survey)
P/2007 T2 (Kowalski 3) Kowalski (Catalina Sky Survey) [22]
P/1996 R2 (Lagerkvist) Lagerkvist
P/1997 T3 (Lagerkvist-Carsenty) Lagerkvist & Carsenty
P/2004 C1 (Larsen 2) Larsen
P/2004 H2 (Larsen 3) Larsen
P/2004 H3 (Larsen 4) Larsen
P/2005 N3 (Larson 1) Larson (Mount Lemmon Survey)
P/2007 R1 (Larson 2) Larson (Mount Lemmon Survey) [23]
P/2007 V1 (Larson 3) Larson (Catalina Sky Survey) [24]
P/2007 S2 (Lemmon) Mount Lemmon Survey
P/1991 L3 (Levy 1) Levy
P/2006 T1 (Levy 2) Levy
D/1770 L1 (Lexell) Lexell
P/1998 Y2 (Li 1) Li
P/1999 E1 (Li 2) Li
P/1998 G1 (LINEAR 1) LINEAR
P/1998 VS24 (LINEAR 2) LINEAR
P/1998 Y1 (LINEAR 3) LINEAR
P/1999 G1 (LINEAR 5) LINEAR
P/1999 S3 (LINEAR 6) LINEAR
P/1999 U3 (LINEAR 7) LINEAR
P/1999 XB69 (LINEAR 11) LINEAR
P/1999 XS87 (LINEAR 8) LINEAR
P/2000 G1 (LINEAR 12) LINEAR
P/2000 G2 (LINEAR 13) LINEAR
P/2000 D2 (LINEAR 14) LINEAR
P/2000 R2 (LINEAR 15) LINEAR
P/2001 CV8 (LINEAR 16) LINEAR
P/2001 MD7 (LINEAR 17) LINEAR
P/2002 A1 (LINEAR 18) LINEAR
P/2002 A2 (LINEAR 19) LINEAR
P/2002 B1 (LINEAR 20) LINEAR
P/2001 YX127 (LINEAR 21) LINEAR
P/2002 CW134 (LINEAR 22) LINEAR
P/2002 AR2 (LINEAR 23) LINEAR
P/2002 EJ57 (LINEAR 24) LINEAR
P/2002 JN16 (LINEAR 25) LINEAR
P/2002 T1 (LINEAR 26) LINEAR
P/2002 T5 (LINEAR 27) LINEAR
P/2003 F1 (LINEAR 28) LINEAR
P/2003 H4 (LINEAR 29) LINEAR
P/2003 HT15 (LINEAR 31) LINEAR
P/2003 O2 (LINEAR 32) LINEAR
P/2003 O3 (LINEAR 33) LINEAR
P/2002 CE10 (LINEAR 34) LINEAR
P/2003 R1 (LINEAR 35) LINEAR
P/2003 U2 (LINEAR 36) LINEAR
P/2003 U1 (LINEAR 37) LINEAR
P/2002 LZ11 (LINEAR 38) LINEAR
P/2003 UY275 (LINEAR 39) LINEAR
P/2003 W1 (LINEAR 40) LINEAR
P/2004 CB (LINEAR 41) LINEAR
P/2004 HC18 (LINEAR 42) LINEAR
P/2003 A1 (LINEAR 44) LINEAR
P/2004 WR9 (LINEAR 45) LINEAR
P/2004 X1 (LINEAR 46) LINEAR
P/2005 Q4 (LINEAR 47) LINEAR
P/2004 FY140 (LINEAR 48) LINEAR
P/2005 SD (LINEAR 49) [3] LINEAR
P/2000 QJ46 (LINEAR 50) LINEAR
P/2005 YQ127 (LINEAR 51) LINEAR
P/2006 U1 (LINEAR 53) LINEAR
P/2008 A2 (LINEAR 54) LINEAR [25]
P/2008 R3 (LINEAR 55) LINEAR [26]
P/2003 WC7 (LINEAR-Catalina) LINEAR & Catalina Sky Survey
P/2004 V5 (LINEAR-Hill 1) LINEAR & Hill
P/2008 QP20 (LINEAR-Hill 2) LINEAR & Hill [27]
P/2001 BB50 (LINEAR-NEAT 1) LINEAR & NEAT
P/2003 CP7 (LINEAR-NEAT 4) LINEAR & NEAT
P/2003 XD10 (LINEAR-NEAT 5) LINEAR & NEAT
P/2004 R3 (LINEAR-NEAT 6) LINEAR & NEAT
P/2004 T1 (LINEAR-NEAT 7) LINEAR & NEAT
P/2001 R6 (LINEAR-Skiff) LINEAR & Skiff
P/2000 S4 (LINEAR-Spacewatch) LINEAR & Spacewatch
P/1999 RO28 (LONEOS 1) LONEOS
P/2000 S3 (LONEOS 2) LONEOS
P/2001 OG108 (LONEOS 5) LONEOS
P/2004 A1 (LONEOS 8) LONEOS
P/2004 VR8 (LONEOS 9) LONEOS
P/2005 GF8 (LONEOS 10) LONEOS
P/2005 SB216 (LONEOS 11) LONEOS
P/2006 Q2 (LONEOS 12) LONEOS
P/2005 RV25 (LONEOS-Christensen) LONEOS & Christensen
P/2005 XA54 (LONEOS-Hill) LONEOS & Hill
P/1998 QP54 (LONEOS-Tucker) LONEOS & Tucker
P/2008 U1 (McMillan) McMillan
P/2004 K2 (McNaught 1) McNaught
P/2004 R1 (McNaught 2) McNaught
P/2005 J1 (McNaught 3) McNaught
P/2005 K3 (McNaught 4) McNaught
P/2005 L1 (McNaught 5) McNaught
P/2005 Y2 (McNaught 6) McNaught
P/2006 G1 (McNaught 7) McNaught
P/2006 H1 (McNaught 8) McNaught
P/2006 K2 (McNaught 9) McNaught
P/2007 H1 (McNaught 10) McNaught
P/2008 J3 (McNaught 12) McNaught
P/2008 O2 (McNaught 13) McNaught
P/1994 N2 (McNaught-Hartley) McNaught & Hartley
P/1994 X1 (McNaught-Russell) McNaught & Russell
P/1917 F1 (Mellish) Mellish
P/1997 G1 (Montani) Montani
P/2001 F1 (NEAT 1) NEAT
P/2001 H5 (NEAT 2) NEAT
P/2001 M10 (NEAT 5) NEAT
P/2001 Q6 (NEAT 6) NEAT
P/2001 T3 (NEAT 7) NEAT
P/2002 K4 (NEAT 9) NEAT
P/2002 O8 (NEAT 11) NEAT
P/2002 X2 (NEAT 12) NEAT
P/2003 E1 (NEAT 13) NEAT
P/2003 F2 (NEAT 14) NEAT
P/2003 QX29 (NEAT 15) NEAT
P/2003 S1 (NEAT 16) NEAT
P/2003 S2 (NEAT 17) NEAT
P/2003 U3 (NEAT 18) NEAT
P/2004 F1 (NEAT 19) NEAT
P/2004 F3 (NEAT 20) NEAT
P/2005 R1 (NEAT 23) NEAT
P/2002 T6 (NEAT-LINEAR) NEAT & LINEAR
P/2003 SQ215 (NEAT-LONEOS) NEAT & LONEOS
P/2008 Q2 (Ory) Ory
D/1783 W1 (Pigott) Pigott
P/1827 M1 (Pons-Gambart) Pons & Gambart
P/2005 S3 (Read 1) Read (Spacewatch)
P/2005 T3 (Read 2) Read
P/2005 U1 (Read 3) Read
D/1918 W1 (Schorr) Schorr
P/2000 Y3 (Scotti 1) Scotti
P/2003 L1 (Scotti 3) Scotti
D/1993 F2 (Shoemaker-Levy 9) C. Shoemaker, E. Shoemaker & Levy
P/2004 V3 (Siding Spring 1) Siding Spring Survey
P/2006 HR30 (Siding Spring 3) Siding Spring Survey
P/2006 R1 (Siding Spring 4) Siding Spring Survey
P/2000 S1 (Skiff 1) Skiff
P/2002 S1 (Skiff 2) Skiff
P/2004 V1 (Skiff 3) Skiff
P/2005 S2 (Skiff 4) Skiff
D/1977 C1 (Skiff-Kosai) Skiff & Kosai
P/1999 R1 = 2003 R5 = 2007 R5 (SOHO 1) SOHO [28]
P/1999 X3 = 2004 E2 = 2008 K10 (SOHO 2) SOHO [29]
P/2001 D1 = 2004 X7 = 2008 S2 (SOHO 3) SOHO [30]
P/2005 JN (Spacewatch 2) Spacewatch
P/2006 F4 (Spacewatch 3) Spacewatch
P/2006 XG16 (Spacewatch 4) Spacewatch [31]
P/2004 DO29 (Spacewatch-LINEAR) Spacewatch & LINEAR
P/1998 U4 (Spahr 1) Spahr
P/2005 T4 (SWAN) SWAN instrument of SOHO satellite (Matson & Mattiazzo)
D/1895 Q1 (Swift) Swift
P/2005 E1 (Tubbiolo) Tubbiolo
P/1942 EA (Väisälä 2) Väisälä
D/1960 S1 (van Houten) van Houten
P/2002 Q1 (Van Ness 1) Van Ness
P/2005 R2 (Van Ness 2) Van Ness
P/1937 D1 (Wilk) Wilk
P/2007 S1 (Zhao) Zhao[32]

Epäsäännöllisiä komeettoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1910 jälkeen (aakkosjärjestyksessä)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komeetta Löytäjä(t)
Komeetta Arend-Roland (C/1956 R1) Sylvain Arend, Georges Roland
Hale-Bopp (C/1995 O1) Alan Hale ja Thomas Bopp
Humason (C/1961 R1) Milton L. Humason
Hyakutake (C/1996 B2) Yuji Hyakutake
Ikeya-Seki (C/1965 S1) Kaoru Ikeya, Tsutomu Seki
Kohoutek (C/1973 E1) Lubos Kohoutek
Mrkos (C/1957 P1) Antonin Mrkos
Shoemaker-Levy 9 (D/1993 F2) Eugene Shoemaker, Carolyn Shoemaker, David Levy
Skjellerup-Maristany (C/1927 X1) John Francis Skjellerup, Edmundo Maristany
Komeetta West (C/1975 V1) Richard Martin West

Ennen 1910 (aikajärjestyksessä)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komeetta Löytäjä(t)
Komeetta Caesar (C/-43 K1)
Vuoden 1680 komeetta (C/1680 V1) Gottfried Kirch
Komeetta Lexell (D/1770 L1) Anders Lexell
Vuoden 1807 komeetta (C/1807 R1 tai 1807)
Vuoden 1811 komeetta (C/1811 F1 tai 1811 I)
Vuoden 1843 komeetta (C/1843 D1 tai 1843 I)
C/1847 T1 (C/1847 T1 tai 1847 VI) Maria Mitchell
Komeetta Donati (C/1858 L1 tai 1858 VI) Giovanni Battista Donati
C/1861 J1 (C/1861 J1)
Komeetta Coggia (C/1874 H1 tai 1874 III) Jerome Coggia
Vuoden 1882 komeetta (C/1882 R1)
C/1910 A1 (C/1910 A1) Useita, näkyi paljain silmin päivänvalossa[4]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IAU Minor Planet Center: Dual-Status Objects Luettelo Aurinkokunnan kappaleista, jotka luetaan sekä pikkuplaneetoiksi että komeetoiksi.