Luettelo olympiakisojen taidekilpailujen mitalisteista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo taideolympialaisten mitalisteista.

Arkkitehtuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkkitehtuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Tukholma Henri Monod (SUI)
Alphonse Laverrire(SUI)
Nykyaikaisen stadionin rakennussuunnitelma
1928 Amsterdam Jan Wils (NED)
Amsterdamin olympiastadion
Einar Mindedal Rasmussen (DEN)
Ollerupin uima-allas
Jacques Lambert (FRA)
Versaillesin stadion
1932 Los Angeles Gustave Saacke (FRA)
Pierre Bailey (FRA)
Pietter Montenoit (FRA)
Arena for bulls, Pariisi
John Russell Pope (USA)
Payne Whitney Gymnasiumin suunnitelma
Richard Konwiartz (GER)
Schlesierkampfbahnin suunnitelma, Breslau
1936 Berliini Hermann Kutschera (AUT)
Hiihtostadion
Werner March (GER)
Kansallinen urheilukenttä
Hermann Stieglholzer
Herbert Kastinger (AUT)
Wienin kamppailualue
1948 Lontoo Adolf Hoch (AUT)
Kobenzlin mäkihyppymäki
Alfred Rinesch (AUT)
Karinthian vesiurheilukeskus
Nils Olsson (SWE)
Göteborgin kylpylä- ja urheiluhalli

Kaupunkisuunnittelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 Amsterdam Adolf Hensel (GER)
Nürnbergin stadion
Jacques Lambert (FRA)|
Versaillesin stadion
Max Lauger (GER)
Hampurin kunnallinen puisto
1932 Los Angeles John Hughes (GBR)
Suunnitelma urheilu- ja vapaa-ajankeskuksesta stadioneineen Liverpooliin
Jens Houmøller Klemmensen (DEN)
Suunnitelma stadionista ja julkisesta puistosta
André Verbeke (BEL)
Marathonpuiston suunnitelma
1936 Berliini Werner March (GER)
Walter March (GER)
Kansallinen urheilukenttä
Charles Downing Lay (USA)
Marine park, Brooklyn
Theodor Nussbaum (GER)
Kölnin kaupungin liikuntapaikkasuunnitelma
1948 Lontoo Yrjö Lindegren (FIN)
Varkauden yleisurheilukeskus
Werner Schindler
Eduard Knupfer (SUI)
Sveitsin urheilu- ja voimisteluharjoituskeskus
Ilmari Niemeläinen (FIN)
Kemin yleisurheilukeskus

Kirjallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Georges Hohrod (GER), Martin Eschbach (GER)
(kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Pierre de Coubertinin salanimiä)
1920 Raniero Nicolai (ITA)
Olympic songs
Andrea Theodore Cook (GBR)
Antwerpenin olympialaiset
Maurice Bladel (BEL)
Praise of the gods
1924 Georges Charles (FRA)
The Olympic Games
Margaret Stuart (GBR)
Sword songs
Charles Gonnet (FRA)
About the Olympic god
Josef Petersen (DEN)
Euryale
Oliver Gogarty (IRL)
Ode to the Tailteann Games
1932 Paul Bauer (GER)
The struggle with the Himalaya
Josef Petersen (DEN)
The Argonauts

Näytelmäkirjallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 Lauro de Bosis (ITA)
Icarus
1948

Epiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 Ferenc Mezö (HUN)
History of the Olympic Games
Ernst Weiss (GER)
Boetius von Orlamunde
Carel Scharten & Margot Scharten-Antink (NED)
The clown from the Maremmen
1936 Urho Karhumäki (FIN)
Avoveteen
Wilhelm Ehmer (GER)
For the top of the world
Jan Parandowski (POL)
The Olympic disk
1948 Gianni Stuparich (ITA)
The cave
Josef Petersen (DEN)
The Olympic champion
Eva Foldes (HUN)
The well of youth

Lyriikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 Kazimierz Wierynski (POL)
Olympic honour
Rudolf Binding (GER) Riding prescriptions for a loved one Johan Weltzer (DEN)
Symphonia heroica
1936 Felix Dhünen-Sondinger (GER)
The runner
Bruno Fattori (ITA)
Azure profiles
Hans Stoiber (AUT)
The discus
1948 Aale Tynni (FIN)
Hellaan laakeri
Etienne van Heerden (RSA)
Six poems
Gilbert Prouteau (FRA)
Rhythym of the stadium

Kuvataide[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvanveisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Walter Winans (USA)
1920 Alberie Collin (BEL)
1924 Konstandinos Dimitriadis (GRE)

Veistokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 Paul Landowski (FRA)
1932 Mahonri Young (USA)
1936 Farpi Vignoli (ITA)
1948 Gustaf Nordahl (SWE)

Kohokuvat ja mitalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 Edwin Grienauer (AUT)
1932 Jósef Klukowski (POL)
1936 Emil Sutor (GER)

Maalaustaide ja grafiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Giovanni Pellegrini (ITA)
1924 Jean Jacoby (LUX)

Öljyvärimaalaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 Isaac Israels (NED)
1932 David Wallin (SWE)

Piirrokset ja akvarellit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 Jean Jacoby (LUX)
1932 Lee Blair (USA)

Muu graafinen taide[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1928 William Nicholson (GBR)
1932 Joseph W. Golinkin (USA)
1936 A. W. Diggelmann (SUI)

Öljy- ja vesivärimaalaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Alfred R. Thomson (GBR)

Piirrokset ja radeeraukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Albert Decaris (FRA)

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1912 Riccardo Barthelemy (ITA)
1920 Georges Monier (BEL)

Yksin- ja kuorolaulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Paul Höffer (GER)

Orkesterimusiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1936 Werner Egk (GER)

Orkesteri- ja kuoromusiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kisat Kultaa Hopeaa Pronssia
1948 Zbigniew Turski (POL)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tietosanoma Oy, Kimmo Pietiläinen: Kansalaiskalenteri 1991 - suomalaisen käyttötieto. vuosikirja. WSOY, 1990. ISBN 951-885-057-7.