Luettelo Whitesnaken jäsenistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Whitesnake
(19781990, 1994, 1997, 2002– )
Whitesnake esiintymässä USA:ssa vuonna 2011.
Whitesnake esiintymässä USA:ssa vuonna 2011.
Tiedot
Tyylilaji: hard rock
blues-rock
glam metal
Jäsenet
David Coverdale laulu
Doug Aldrich kitara, taustalaulu
Reb Beach kitara, taustalaulu
Michael Devin basso, taustalaulu
Briian Tichy rummut
Brian Ruedy koskettimet, taustalaulu

Whitesnake on englantilainen rockyhtye, jonka perusti Deep Purplen entinen laulaja David Coverdale vuonna 1978. Alun perin yhtyeen jäsenet toimivat Coverdalen soolouran taustayhtyeenä. Whitesnaken jäsenet ovat vaihtuneet lukemattomia kertoja, ja David Coverdale onkin yhtyeen ainoa alkuperäinen jäsen.

Whitenaken levyillä on käytetty paljon studiomuusikoita, jotka eivät ole olleet yhtyeen jäseniä.

Nykyiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soittimet: laulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki Whitesnaken julkaisut.
Soittimet: kitara, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 2005 Live...in the Still of the Nightista nykyiseen.
Soittimet: kitara, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 2005 Live...in the Still of the Nightista nykyiseen.
Soittimet: rummut
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 2011 Forevermoresta nykyiseen.
Soittimet: basso, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 2011 Forevermoresta nykyiseen.
Soittimet: koskettimet, taustalaulu

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kitaristit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soittimet: kitara, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 1978 Snakebite EP:sta vuoden 1984 Slide It Iniin (Brittiläinen-versio).
Soittimet: kitara, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 1978 Snakebite EP:sta vuoden 1982 Saints & Sinnersiin.
Soittimet: kitara, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 1982 Saints & Sinnersista (vain taustalaulua) vuoden 1984 Slide It Iniin.
Soittimet: kitara, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 1984 Slide It Inista (vain USA:lainen versio) vuoden 1987 Whitesnakeiin.
Soittimet: kitara, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Vuoden 1987 1987 (kitarasoolo "Here I Go Againissa"), (kirjoitti myös Slip of the Tonguelle, muttei soita levyllä) vuoden 1997 Restless Heart ja vuoden 1998 Starkers in Tokyo.
Soittimet: kitara
Merkittävät julkaisut: Vuoden 1988 remix "Give Me All Your Lovista" (vain kitarasoolo).
Soittimet: kitara
Merkittävät julkaisut: Vuoden 1989 Slip of the Tongue.
Soittimet: kitara
Soittimet: kitara

Basistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soittimet: basso, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 1978 Snakebite EP:sta vuoden 1982 Saints & Sinnersiin, ja myöhemmin Slide It Inista (USA:laisesta versiosta) Whitesnakeiin.
Soittimet: basso, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Slide It In (Brittiläinen-versio).
Soittimet: basso, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Slip of the Tongue.
Soittimet: basso
Merkittävät julkaisut: Restless Heart.
Soittimet: basso, taustalaulu
Soittimet: basso, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Live...in the Still of the Night.
Soittimet: basso, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Live: In the Shadow of the Blues ja Good to Be Bad.

Rumpalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soittimet: rummut
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 1978 Snakebite EP:sta vuoden 1980 Live at Hammersmithiin (äänitetty 1978).
Soittimet: rummut
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 1980 Ready an' Willingista vuoden 1982 Saints & Sinnersiin.
Soittimet: rummut
Merkittävät julkaisut: Slide It In.
Soittimet: rummut
Merkittävät julkaisut: Whitesnake.
Soittimet: rummut
Merkittävät julkaisut: Slip of the Tongue, Live...in the Still of the Night ja Live: In the Shadow of the Blues.
Soittimet: rummut
Merkittävät julkaisut: Restless Heart.
Soittimet: rummut
Merkittävät julkaisut: Good to Be Bad.

Kosketinsoittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soittimet: koskettimet
Soittimet: koskettimet
Merkittävät julkaisut: Snakebite (EP).
Soittimet: koskettimet
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 1978 Troublesta vuoden 1984 Slide It Iniin.
Soittimet: koskettimet
Soittimet: koskettimet
Merkittävät julkaisut: Restless Heart.
Soittimet: koskettimet
Soittimet: koskettimet, taustalaulu
Merkittävät julkaisut: Kaikki vuoden 2006 Live...in the Still of the Nightista vuoden 2011 Forevermoreen.

Aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikajanaan on listattu vain yhtyeen viralliset jäsenet, joten sessio- ja kiertuejäseniä ei ole merkitty.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]