Luettelo Pokémon-lajeista (321–340)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pokémon-tuotesarjassa on 649 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Wailord[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 321 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Wailmer Seuraava muoto: Ei ole

Wailord on kolmannen sukupolven vesityypin Pokémon.

Numel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 322 Tyyppi: tuli/ maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Camerupt

Numel on kolmannen sukupolven tuli-/maatyypin Pokémon.

Camerupt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 323 Tyyppi: tuli/ maa Edellinen muoto: Numel Seuraava muoto: Ei ole

Camerupt on kolmannen sukupolven tuli-/maatyypin Pokémon.

Torkoal[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 324 Tyyppi: tuli Ei kehity

Torkoal (jap. コータス, Cortoise) on kuvitteellinen tulityypin Pokémon. Torkoalilla ei ole kehitysmuotoja. Nimi Torkoal tulee englannin kielisistä sanoista tortoise (joka tarkoittaa kilpikonnaa) ja coal (joka tarkoittaa kivihiiltä).

Torkoain ulkonäkö muistuttaa punaista kilpikonnaa. Se uloshengittää aina savua sieraimistaan ja sen päällä on savupilvi. Torkoalilla on tummanharmaa, kivinen kilpi selässään. Se tuhoaa kivihiiltä täyttämällä kilpensä reiät kivihiilillä ja polttamalla ne.

Spoink[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 325 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Grumpig

Spoink on kolmannen sukupolven meediotyypin Pokémon.

Grumpig[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 326 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Spoink Seuraava muoto: Ei ole

Grumpig on Spoinkin seuraava muoto ja meediotyypin Pokémon.

Spinda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 327 Tyyppi: normaali Ei kehity

Spinda on kolmannen sukupolven normaalityypin Pokémon.

Trapinch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 328 Tyyppi: maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Vibrava

Trapinch on kolmannen sukupolven maatyypin Pokémon.

Vibrava[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 329 Tyyppi: maa/ lohikäärme Edellinen muoto: Trapinch Seuraava muoto: Flygon

Vibrava on kolmannen sukupolven maa-/lohikäärmetyypin Pokémon.

Flygon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 330 Tyyppi: maa/ lohikäärme Edellinen muoto: Vibrava Seuraava muoto: Ei ole

Flygon on kolmannen sukupolven maa-/lohikäärmetyypin Pokémon.

Cacnea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 331 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Cacturne

Cacnea on kolmannen sukupolven ruohotyypin Pokémon.

Cacturne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 332 Tyyppi: ruoho/ pimeys Edellinen muoto: Cacnea Seuraava muoto: Ei ole

Cacturne on ruoho -ja pimeystyyppinen pokémon, joka esiintyi ensi kerran peleissä Pokémon Ruby ja Pokémon Sapphire. Sen edellinen muoto Cacnea kehittyy Cacturneksi tasolla 32. Sen länsimainen nimi tulee kaktusta tarkoittavasta sanasta cactus, ja yöeläjää tarkoittavasta sanasta nocturne.

Väriltään vihreällä Cacturnella päässään kulmikas hattu ja se kävelee kahdella jalalla. Sen kaulassa, käsivarsissa ja jaloissa on kulmikkaita piikkejä. Cacturnen suu muistuttaa koverrettua Halloween-kurpitsan suuta, joka koostuu ympyrän muotoisista rei'istä.

Pokédex-tiedot:

  • Pokémon Ruby: Päiväsaikaan Cacturne pysyy liikkumattomana, joten sen ei tarvitse menettää yhtään sen ruumiin kosteutta aavikon kuumuudessa. Tästä Pokémonista tulee aktiivinen yöllä, jolloin lämpötila laskee.
  • Pokémon Sapphire: Jos joku matkustaa aavikon läpi yön pimeydessä, Cacturnet alkavat seurata häntä odottaen matkamiehen aavikolle menehtymistä.
  • Pokémon Emerald: Vietettyään tuhansia vuosia karuilla aavikoilla, sen veri on muuttunut ajan kuluessa hiekan kaltaiseksi. Se on yöeläjä, joten se metsästää öisin.
  • Pokémon Fire Red ja Pokémon Leaf Green: Se elää aavikolla. Siitä tulee aktiivinen öisin, jolloin se metsästää aavikon kuumuuteen nääntyneitä.

Cacturne on esiintynyt TV-sarjassa seuraavissa jaksoissa:

  • Jakso 380: A Cacturne For The Worse!
  • Jakso 398: Hi Ho Silver Wind!
  • Jakso 399: Deceit & Assist!
  • Jakso 400: Rhapsody In Drew!
  • Jakso 421: Pokémon Contest! Saffron Conference (Part 2)!

Swablu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 333 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Altaria

Swablu on väriltään vaalean sinertävä normaali- ja lento-tyyppinen Pokémon, joka esiintyi ensi kerran peleissä Pokémon Sapphire ja Pokémon Ruby. Sen siivet ovat pumpulia. Se voi liikkua sekä maalla että ilmassa. Sen seuraava ja ainoa muoto on Altaria, joksi se kehittyy pelin tasolla 35. Swablu painaa 1,18 kg ja on 40,64 cm korkea. Jos Swablu halvaantuu, myrkyttyy, nukkuu, palaa tai jäätyy, sen Natural Cure -kyky parantaa sen, jos se vedetään taistelusta.

Altaria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 334 Tyyppi: lohikäärme/ lento Edellinen muoto: Swablu Seuraava muoto: Ei ole

Altaria (jap. チルタリス, Chirutarisu), on kuvitteellinen lohikäärme- ja lentotyypin Pokémon. Altaria on kehittynyt tasolla 35 Swablusta. Nimi Altaria tulee englannin kielisistä sanoista alto (joka tarkoittaa alttoa) ja aria (joka tarkoittaa aariaa). Yhdessä nämä tarkoittavat kaunista melodiaa.

Altaria muistuttaa feeniks-lintua. Sen pilvennäköiset siivet, jotka ympäröivät sen vartaloa, eivät ole oikeasti siipiä, mutta niillä on sama vaikutus lentämisessä. Altarialta on kaksi sulkaa päässään, jotka muistuttavat aivan Articunon pyrstösulkia. Altaria pystyy laulamaan monia eri sointuja, joilla se saa monet Pokémonit unten maille. Altaria pystyy myös sylkemään tulta, aivan kuten lohikäärmeet. Onhan se osittain lohikäärme-tyyppiä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eliittinelosten jäsen Drake käytti Altariaa jaksossa Turhaa touhua (Vanity Affair) taistelussa Ashia vastaan. Ash valitsi taisteluun Grovylen, joka käytti Draken laivan mastoja hyppiäkseen Altarian kanssa samalle tasolle. Taistelu meni huonosti Ashilta, ja vaikka Drake lopussa neuvoi Ashia keskittymään täydellisesti taisteluun ja Ash paransi taisteluaan, Grovyle hävisi.
Altaria osaa monia vahvoja ja hyödyllisä hyökkäyksiä, kuten Syöksyn, Lohikäärmeenhenkäyksen, Taivashyökkäyksen, Aurinkosäteen ja Taivasässän.

Zangoose[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 335 Tyyppi: normaali Ei kehity

Zangoose on kolmannen Pokémon-tuotantokauden normaalityyppinen pokémon, joka esiintyi ensimmäistä kertaa pelissä Pokémon Ruby. Sen voi saada vaihtamatta toisten versioiden kanssa vain peleissä Pokémon Ruby ja Pokémon XD: Gale of Darkness. Sillä ei ole kehitysmuotoja.

Seviper[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 336 Tyyppi: myrkky Ei kehity

Seviper on kolmannen sukupolven myrkkytyypin Pokémon.

Lunatone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 337 Tyyppi: kivi/ meedio Ei kehity

Lunatone on kolmannen sukupolven kivi-/meediotyypin Pokémon.

Solrock[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 338 Tyyppi: kivi/ meedio Ei kehity

Solrock on kolmannen sukupolven kivi-/meediotyypin Pokémon.

Barboach[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 339 Tyyppi: vesi/ maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Whiscash

Barboach on kolmannen sukupolven vesi-/maatyypin Pokémon.

Whiscash[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Numero: 340 Tyyppi: vesi/ maa Edellinen muoto: Barboach Seuraava muoto: Ei ole

Whiscash on kolmannen sukupolven vesi-/maatyypin Pokémon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]