Luettelo Nevadan kuvernööreistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nevadan kuvernööri
Tunnus
Tunnus
Brian Sandoval and Harry Reid.jpg
Nykyinen
Virka-asunto Nevadan kuvernöörin asunto
Kauden pituus 4 vuotta, uudelleenvalinta mahdollinen
Perustettu 1864
Ensimmäinen James W. Nye
James W. Nye, Nevadan ensimmäinen kuvernööri.

Tämä on Luettelo Nevadan kuvernööreistä.

Nevadan kuvernööri on Nevadan hallinnon päämies ja Nevadan asevoimien ylipäällikkö. Kuvernöörillä on velvollisuus valvoa osavaltion lakeja ja valta vahvistaa uudet lait. Lisäksi kuvernöörillä on veto-oikeus Nevadan uusiin lakiesityksiin.[1]

Nevadan kuvernöörin virkakausi on monien muiden osavaltioiden tapaan neljän vuoden mittainen. Ehdolle asettuakseen henkilön tulee olla vähintään 25-vuotias ja Nevadan kansalainen vähintään kahden vuoden ajan.[1]

Kuvernööreistä pisimpään virassa on ollut Bob Miller (1989–1999) ja lyhyimpään Frank Bell (4 kuukauden ajan 1890–1891).

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nevadan kuvernööreistä 15 on ollut republikaaneja, 11 demokraatteja sekä kaksi silveriä ja silver-demokraattia.

  1. James W. Nye (Republikaanit, 1864–1864)
  2. Henry G. Blasdel (Republikaanit, 1864–1871)
  3. Lewis R. Bradley (Demokraatit, 1871–1879)
  4. John H. Kinkead (Republikaanit, 18779–1883)
  5. Jewett W. Adams (Demokraatit, 1883–1887)
  6. Charles C. Stevenson (Republikaanit, 1887–1890)
  7. Frank Bell (Republikaanit, 1890–1891)
  8. Roswell K. Colcord (Republikaanit, 1891–1895)
  9. John E. Jones (Silver, 1895–1896)
  10. Reinhold Sadler (Silver, 1895–1903)
  11. John Sparks (Silver-demokraatit, 1903–1908)
  12. Denver S. Dickerson (Silver-demokraatit, 1908–1911)
  13. Tasker L. Oddie (Republikaanit, 1911–1915
  14. Emmet D. Boyle (Demokraatit, 1915–1923)
  15. James G. Scrugham (Demokraatit, 1923–1927)
  16. Fred B. Balzar (Republikaanit, 1927–1934)
  17. Morley Griswold (Republikaanit, 1934–1935)
  18. Richard Kirman, Sr. (Demokraatit, 1935–1939)
  19. Edward P. Carville (Demokraatit, 1939–1945)
  20. Vail M. Pittman (Demokraatit, 1945–1951)
  21. Charles H. Russell (Republikaanit, 1951–1959)
  22. Grant Sawyer (Demokraatit, 1959–1967)
  23. Paul Laxalt (Republikaanit, 1967–1971)
  24. Mike O'Callaghan (Demokraatit, 1971–1979)
  25. Robert List (Republikaanit, 1979–1983)
  26. Richard Bryan (Demokraatit, 1983–1989)
  27. Bob Miller (Demokraatit, 1989–1999)
  28. Kenny Guinn (Republikaanit, 1999–2007)
  29. Jim Gibbons (Republikaanit, 2007–2011)
  30. Brian Sandoval (Republikaanit, 2011–virassa)

[2][3][4][5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Nevadan perustuslaki, artikla V[1]
  2. Governors of Nevada National Governors Association.. Viitattu 3.9.2010. (englanniksi)
  3. Nevada Governors' Biographical Information Nevada State Library and Archives. Viitattu 3.9.2010. (englanniksi)
  4. Territorial Officers Nevada State Library and Archives. Viitattu 3.9.2010. (englanniksi)
  5. New governors usher in new era CNN.com. 3.1.2011. Viitattu 3.1.2011. (englanniksi)