Luettelo Ohion kuvernööreistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ohion kuvernööri
Tunnus
Tunnus
Governor John Kasich.jpg
Nykyinen
Virka-asunto Ohion kuvernöörin asunto
Kauden pituus 4 vuotta
Perustettu 3. maaliskuuta 1803
Ensimmäinen Edward Tiffin
Kotisivut governor.ohio.gov
Rutherford B. Hayes oli Ohion 29. ja 32. kuvernööri ja Yhdysvaltain 19. presidentti.
William McKinley oli Ohion 39. kuvernööri ja Yhdysvaltain 25. presidentti.

Tämä on luettelo Ohion kuvernööreistä.

Ohion kuvernööri on Ohion hallinnon päämies ja Ohion asevoimien ylipäällikkö. Kuvernöörillä on velvollisuus valvoa osavaltion lakeja ja valta vahvistaa uudet lait. Lisäksi kuvernöörillä on veto-oikeus Ohion uusiin lakiesityksiin. Kuvernööri valitaan neljän vuoden välein kansanäänestyksellä.[1]

Kuvernööreistä Yhdysvaltain presidentteinä ovat toimineet Rutherford B. Hayes[2] ja William McKinley[3].

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohion kuvernööreistä 23 on ollut demokraatteja, 30 republikaaneja, 8 demokraattis-republikaaneja, 5 whigejä, 2 federalisteja ja 1 kansallisrepublikaani.

Nimi Virassa Puolue
1 Edward Tiffin 1803–1807 Demokraattisrepublikaani
2 Thomas Kirker 1807–1808 Demokraattisrepublikaani
3 Samuel H. Huntington 1808–1810 Demokraattisrepublikaani
4 Return J. Meigs, Jr. 1810–1814 Demokraattisrepublikaani
5 Othniel Looker 1814 Demokraattisrepublikaani
6 Thomas Worthington 1814–1818 Demokraattisrepublikaani
7 Ethan Allen Brown 1818–1822 Demokraattisrepublikaani
8 Allen Trimble 1822 Federalisti
9 Jeremiah Morrow 1822–1826 Demokraattisrepublikaani
10 Allen Trimble 1826–1830 Federalisti
11 Duncan McArthur 1830–1832 Kansallisrepublikaani
12 Robert Lucas 1832–1836 Demokraatti
13 Joseph Vance 1836–1838 Whig
14 Wilson Shannon 1838–1840 Demokraatti
15 Thomas Corwin 1840–1842 Whig
16 Wilson Shannon 1842–1844 Demokraatti
17 Thomas W. Bartley 1844 Demokraatti
18 Mordecai Bartley 1844–1846 Whig
19 William Bebb 1846–1849 Whig
20 Seabury Ford 1849–1850 Whig
21 Reuben Wood 1850–1853 Demokraatti
22 William Medill 1853–1856 Demokraatti
23 Salmon P. Chase 1856–1860 Republikaani
24 William Dennison 1860–1862 Republikaani
25 David Tod 1862–1864 Republikaani
26 John Brough 1864–1865 Republikaani
27 Charles Anderson 1865–1866 Republikaani
28 Jacob Dolson Cox 1866–1868 Republikaani
29 Rutherford B. Hayes 1868–1872 Republikaani
30 Edward F. Noyes 1872–1874 Republikaani
31 William Allen 1874–1876 Demokraatti
32 Rutherford B. Hayes 1876–1877 Republikaani
33 Thomas L. Young 1877–1878 Republikaani
34 Richard M. Bishop 1878–1880 Demokraatti
35 Charles Foster 1880–1884 Republikaani
36 George Hoadly 1884–1886 Demokraatti
37 Joseph B. Foraker 1886–1890 Republikaani
38 James E. Campbell 1890–1892 Demokraatti
39 William McKinley 1892–1896 Republikaani
40 Asa S. Bushnell 1896–1900 Republikaani
41 George K. Nash 1900–1904 Republikaani
42 Myron T. Herrick 1904–1906 Republikaani
43 John M. Pattison 1906 Demokraatti
44 Andrew L. Harris 1906–1909 Republikaani
45 Judson Harmon 1909–1913 Demokraatti
46 James M. Cox 1913–1915 Demokraatti
47 Frank B. Willis 1915–1917 republikaani
48 James M. Cox 1917–1921 Demokraatti
49 Harry L. Davis 1921–1923 Republikaani
50 A. Victor Donahey 1923–1929 Demokraatti
51 Myers Y. Cooper 1929–1931 Republikaani
52 George White 1931–1935 Demokraatti
53 Martin L. Davey 1935–1939 Demokraatti
54 John W. Bricker 1939–1945 Republikaani
55 Frank J. Lausche 1945–1947 Demokraatti
56 Thomas J. Herbert 1947–1949 Republikaani
57 Frank J. Lausche 1949–1957 Demokraatti
58 John William Brown 1957 Republikaani
59 C. William O'Neill 1957–1959 Republikaani
60 Michael DiSalle 1959–1963 Demokraatti
61 Jim Rhodes 1963–1971 Republikaani
62 John J. Gilligan 1971–1975 Demokraatti
63 Jim Rhodes 1975–1983 Republikaani
64 Dick Celeste 1983–1991 Demokraatti
65 George Voinovich 1991–1998 Republikaani
66 Nancy Hollister 1998–1999 Republikaani
67 Bob Taft 1999–2007 Republikaani
68 Ted Strickland 2007–2011 Demokraatti
69 John Kasich 2011– Republikaani

[4][5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ohion perustuslaki, artikla III
  2. HAYES, Rutherford Birchard, (1822 - 1893) Biographical Directory of the United States Congress. Viitattu 10.9.2010.
  3. McKINLEY, William, Jr., (1843 - 1901) Biographical Directory of the United States Congress. Viitattu 10.9.2010.
  4. Governors Database: Ohio National Governors Association. Viitattu 11.1.2011. (englanniksi)
  5. The Governors of Ohio, 1803-1971 Ohiohistory.org. Viitattu 5.9.2010. (englanniksi)


Flag of Ohio.svg Ohion kuvernöörit

Tiffin · Kirker · Huntington · Meigs · Looker · Worthington · E. Brown · Trimble · Morrow · Trimble · McArthur · Lucas · Vance · Shannon · Corwin · Shannon · T. Bartley · M. Bartley · Bebb · Ford · Wood · Medill · Chase · Dennison · Tod · Brough · Anderson · J. D. Cox · Hayes · Noyes · Allen · Hayes · Young · Bishop · Foster · Hoadly · Foraker · Campbell · McKinley · Bushnell · Nash · Herrick · Pattison · Harris · Harmon · J. M. Cox · Willis · J. M. Cox · Davis · Donahey · Cooper · White · Davey · Bricker · Lausche · Herbert · Lausche · J. Brown · O'Neill · DiSalle · Rhodes · Gilligan · Rhodes · Celeste · Voinovich · Hollister · Taft · Strickland · Kasich