Luettelo Harry Potter -elokuvasarjan näyttelijöistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Daniel Radcliffe, joka esittää Harry Potteria, on ollut elokuvasarjan ikoni ensimmäisen elokuvan julkaisusta, vuodesta 2001, saakka.

Luettelo Harry Potter -elokuvasarjan näyttelijöistä on lista näyttelijöistä, jotka ovat näytelleet tai ääninäytelleet hahmoa joka esiintyy Harry Potter -elokuvasarjassa, jotka perustuvat J. K. Rowlingin samannimisiin kirjoihin. Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson, jotka ovat näytelleet ja tulevat näyttelemään Harry Potteria, Ron Weasleytä ja Hermione Grangeria kaikissa elokuvissa, olivat vielä tuntemattomia kun heidät valittiin näyttelijäkaartiin. Harry Potter -hahmoja esittää valkokankaalla joukko Ison-Britannian tunnetuimpia nättelijöitä, mukaan lukien Helena Bonham Carter, David Bradley, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, Robert Hardy, Richard Harris, Jason Isaacs, Gemma Jones, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, David Thewlis, Emma Thompson, Julie Walters ja Mark Williams (näyttelijä). Seitsemäntoista näyttelijää ovat esittäneet samaa hahmoa kaikissa kuudessa elokuvassa ja suurin osa heistä esiintyy myös Harry Potter ja kuoleman varjelukset ensimmäisessä ja toisessa osassa.

Kirjoissa suuri osa hahmoista, jotka ovat viimeksi esiintyneet ensimmäisissä kirjoissa esiintyvät Tylypahkan suuressa taistelussa. David Yates, neljän viimeisen Harry Potter elokuvan ohjaaja, sanoi "Haluan saada heidät kaikki takaisin." viitaten haluunsa tuoda niin monta elokuvasarjassa esiintynyttä näyttelijää takaisin kuin mahdollista.lähde?

Joiltakin hyvintunnetuilta brittiläisnäyttelijöiltä, jotka eivät ole näytelleet elokuvissa, on kysytty syytä siihen. Vuonna 2007, kun Yates ohjasi Harry Potter ja Feeniksin kiltaa, Bill Nighy sanoi: "Vitsailin Yatesin kanssa, että ehkä en olisi enää ainut englantilainen näyttelijä, joka ei ole näytellyt 'Harry Potterissa'".lähde? Ironisesti vuonna 2009 Nighy valittiin näyttelemään Taikaministeriä, Rufus Rymistyiriä, Yatesin ohjaamaan Harry Potter ja kuoleman varjelukset elokuvaan. Siihen Nighy kommentoi: "En ole enää ainut englantilainen näyttelijä, joka ei ole ollut Harry Potterissa ja olen siihen hyvin tyytyväinen."lähde? Jude Law on sanonut: "Kukaan ei pyytänyt minua. Olin hiukan liian vanha Harryksi".lähde? Kun reportteri vertasi liemien professoria, Horatius Kuhnusarvion pakkomiellettä sarjan kuuluisiin nimiin "jokaisen huomattavan brittinäyttelijän" yhteyteen, Jim Broadbent, joka esittää Kuhnusarviota sanoi: "No, ei jokaista näyttelijää kutsuta. Tunnen joitain jotka odottavat vieläkin."lähde?

Luettelo on lajiteltu elokuvien ja hahmojen mukaan, sillä joitakin hahmoja on näytellyt useampikin näyttelijä. Luettelo sisältää myös vahvistetut näyttelijät seitsemänteen elokuvaan, Harry Potter ja kuoleman varjelukset, joka on julkaistu kahdessa osassa, vuosina 2010 ja 2011.

  • (v) tarkoittaa, että näyttelijä lainasi vain äänensä hahmolle.
  • (y) tarkoittaa, että näyttelijä esitti hahmoa takaumassa tai kun hahmo oli nuori.
  • (f) tarkoittaa, että näyttelijä ei esiintynyt uudessa materiaalissa elokuvaa varten; materiaalia käytettiin vanhojen elokuvien kohtauksista.
  • Harmaa osio (kuten kohdassa "Armando Dippet" "Viisasten kivi" osiossa) tarkoittaa, että hahmo ei esiintynyt elokuvassa.
  • Vaaleanharmaa osio "Kuoleman varjelukset" otsikon alapuolella, tarkoittaa että hahmo ei esiintynyt kirjassa; tumman harmaa osio tarkoittaa, että hahmo esiintyy kirjassa, mutta näyttelijää ei ole vielä valittu, ja jos niin mainitaan, henkilö ei ole elokuvassa.


Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmo Elokuva
Viisasten kivi (2001) Salaisuuksien kammio (2002) Azkabanin vanki (2004) Liekehtivä pikari (2005) Feeniksin kilta (2007) Puoliverinen prinssi (2009) Kuoleman varjelukset (2010/2011)


Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harry Potter Daniel Radcliffe[1]
Ron Weasley Rupert Grint[1]
Hermione Granger Emma Watson[1]

Tylypahkan henkilökunta ja muut asukkaat (ihmiset)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amore Burbage   Carolyn Pickles[2]
Armando Dippet   Alfred Burke (y)  
Albus Dumbledore F Richard Harris Michael Gambon[3][4] Michael Gambon[5]
Toby Regbo (y)[6]
Argus Voro David Bradley[3][7]
Filius Lipetit Warwick Davis Warwick Davis[3][8]
Wilhelmina Matoisa-Lankku   Apple Brook
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane Robbie Coltrane
Martin Bayfield (y)
Robbie Coltrane[3][9]
Matami Huiski Zoë Wanamaker
Gilderoy Lockhart   Kenneth Branagh  
Minerva McGarmiwa Maggie Smith[3]
Irma Prilli Sally Mortemore
Poppy Pomfrey Gemma Jones   Gemma Jones[10][11]
Professori Orave Ian Hart
Horatius Kuhnusarvio Jim Broadbent[3][12]
Severus Kalkaros Alan Rickman Alan Rickman
Alec Hopkins (y)[13]
Alan Rickman[3]
Pomona Verso Miriam Margolyes Miriam Margolyes[14]
Sibylla Punurmio   Emma Thompson   Emma Thompson   Emma Thompson
"Velho" B   Warwick Davis[15]  

Tylypahkan henkilökunta ja asukkaat (ei-ihmiset ja haamut)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verinen paroni Terence Bayler
Ritari Cadogan Paul Whitehouse    
Everard Sam Beazley  
Lihava munkki Simon Fisher-Becker
Lihava leidi Elizabeth Spriggs Dawn French
Harmaa leidi Nina Young Kelly Macdonald
Murjottava Myrtti   Shirley Henderson   Shirley Henderson  
Melkein päätön Nick John Cleese  
Phineas Nigellus Musta John Atterbury    
Riesu C Rik Mayall (f)  
Lajitteluhattu Leslie Phillips (v)    

Tylypahkan oppilaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannah Abbott Charlotte Skeoch Charlotte Skeoch  
Marcus Belby Robert Knox E[16]  
Katie Bell Emily Dale Georgina Leonidas[16]
Susan Bones Eleanor Columbus
Miles Bletchley David Churchyard  
Lavender Brown Jennifer Smith Jessie Cave[3][17][18]
Millicent Bulstrode Helen Stuart  
Cho Chang Katie Leung[19][20]
Penelope Clearwater Gemma Padley  
Vincent Crabbe Jamie Waylett  
Colin Creevey   Hugh Mitchell    
Roger Davies Henry Lloyd-Hughes  
Cedric Diggory Robert Pattinson Robert Pattinson (f)  
Justin Finch-Fletchley Edward Randell
Marcus Flint Jamie Yeates[21]
Seamus Finnigan Devon Murray[22]
Gregory Goyle Joshua Herdman[23]
Terence Higgs Will Theakston[21]
Angelina Johnson Danielle Tabor Tiana Benjamin  
Leanne Isabella Laughland[16]  
Lee Jordan Luke Youngblood    
Neville Longbottom Matthew Lewis[3]
Luna Lovekiva   Evanna Lynch[3]
Ernie Macmillan Louis Doyle Louis Doyle  
Draco Malfoy Tom Felton[3][24]
Cormac McLaggen Freddie Stroma[16]
Nigel D   William Melling  
Pansy Parkinson   Genevieve Gaunt   Scarlett Byrne[25]  
Padma Patil   Afshan Azad  
Parvati Patil   Sitara Shah Shefali Chowdhury[26]  
Adrian Pucey Scot Fearn[21]  
Michael Corner   Ryan Nelson  
Zacharias Smith   Nick Shirm[27]  
Alicia Spinnet Leilah Sutherland Rochelle Douglas
Dean Thomas Alfred Enoch
Romilda Vane   Anna Shaffer[16]  
Fred Weasley James Phelps[28]
George Weasley Oliver Phelps[28]
Ginny Weasley Bonnie Wright[3][29]
Oliver Wood Sean Biggerstaff  
Blaise Zabini   Louis Cordice[16][23]

Lordi Voldemort ja Kuolonsyöjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Regulus Musta Tom Moorcroft[30]
Alekto Carrow Suzie Toase[31]
Amikus Carrow Ralph Ineson[32]
Barty Kyyry Jr. David Tennant  
Fenrir Harmaaselkä Dave Legeno[32][33]
Bellatrix Lestrange Helena Bonham Carter[3][34]
Walden Macnair   Peter Best   Peter Best    
Lucius Malfoy   Jason Isaacs   Jason Isaacs Tony Coburn (y)[35] Jason Isaacs[36]
Narcissa Malfoy   Helen McCrory[3][37][38]
Peter Piskuilan Timothy Spall Charles Hughes (y) Timothy Spall[39]
Thorfinn Rowle   Rod Hunt[40]
Scabior   Nick Moran[41]
Snatchers   Chase Armitage[42]
Adam Bradshaw[43]

Sam Parham

Travers   Tav MacDougall[44]    
Yaxley   Johnpaul Castrianni[45]  
Lordi Voldemort Richard Bremmer (y)
Ian Hart (v)[21]
Christian Coulson (y) Ralph Fiennes Hero Fiennes-Tiffin (y; 11)[3]
Frank Dillane (y; teen)[3]
Ralph Fiennes[46]

Taikaministeriön palkolliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bob   Nicholas Blane  
Amelia Bones   Sian Thomas  
Reg Kissimyyr Steffan Rhodri[47]
Barty Kyyry Sr. Roger Lloyd-Pack  
John Dawlish[48]   Richard Leaf  
Amos Diggory Jeff Rawle  
Cornelius Toffee   Robert Hardy  
Hissi   Daisy Haggard (v)  
Sanomalehtimyyjä   Jamie Wolpert  
Mafalda Hopkirk   Jessica Hynes (v)   Sophie Thompson[49]
Albert Runcorn   David O'Hara[50]
Rufus Rymistyir Bill Nighy[51]
Pius Sakia Guy Henry[52]
Dolores Pimento   Imelda Staunton   Imelda Staunton[53]
Percy Weasley Chris Rankin   Chris Rankin   Chris Rankin[6]

Muut Feeniksin killan jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirius Musta   Gary Oldman Gary Oldman
James Walters (y)
  Gary Oldman[54]
Dedalus Diggle David Brett[55]    
Elfias Doze   Peter Cartwright   David Ryall[56]
Aberforth Dumbledore   Jim McManus[57]   Ciarán Hinds[41]
Arabella Figg   Kathryn Hunter  
Mundungus Fletcher   Andy Linden[58]
Remus Lupin   David Thewlis   David Thewlis
James Utechin (y)
David Thewlis[3][59]
Alastor Villisilmä Vauhkomieli   Brendan Gleeson   Brendan Gleeson[60]
James Potter Adrian Rawlins Adrian Rawlins (f) Adrian Rawlins Robbie Jarvis (y)
Adrian Rawlins (f)
   
Lily Potter Geraldine Somerville Geraldine Somerville (f) Geraldine Somerville Geraldine Somerville (f) Geraldine Somerville[61]
Kingsley Kahlesalpa   George Harris    
Nymfadora Tonks   Natalia Tena[3]
Emmeline Vance   Brigitte Millar  
Arthur Weasley   Mark Williams (näyttelijä)[62]
Bill Weasley   Richard Fish   Domhnall Gleeson[63]
Charlie Weasley   Alex Crockford    
Molly Weasley Julie Walters   Julie Walters[3][64]

Jästit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frank Bryce Eric Sykes  
Mrs Cole Amelda Brown[65]  
Dudley Dursley Harry Melling   Harry Melling    
Marge Dursley Pam Ferris  
Petunia Dursley Fiona Shaw   Fiona Shaw    
Vernon Dursley Richard Griffiths   Richard Griffiths    
Herra Granger Tom Knight
Rouva Granger Heather Bleasdale Michelle Fairley[66]
Malcolm Richard Macklin  
Herra Mason Jim Norton
Rouva Mason Veronica Clifford
Piers Polkiss   Jason Boyd  
King's Crossin rautatieaseman vartija Harry Taylor  
säämies TV:ssä   Miles Jupp  
Tarjoilija   Elarica Gallagher[67]  

Ulkomaiset noidat ja velhot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fleur Delacour   Clémence Poésy   Clémence Poésy[68]
Gabrielle Delacour   Angelica Mandy   Angelica Mandy[69]
Gregorovitch   Rade Šerbedžija[70]
Gellert Grindelwald Jamie Campbell Bower[71]
Igor Irkoroff Predrag Bjelac  
Irkoroffin apulainen Tolga Safer  
Viktor Krum   Stanislav Ianevski   Stanislav Ianevski[56]
Olympe Maxime   Frances de la Tour  

Velhomaailmaan liittyvää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(mukaan lukien Päivän Profeetta, Tylyaho, Viistokuja, Tylypahkan pikajuna, Poimittaislinja ja Iskunkiertokuja)

Bathilda Bagshot Hazel Douglas[72]
Herra Borgin Edward Tudor-Pole
Bozo (Rita Luodikon valokuvaaja) Robert Wilfort  
Päivän Profeetan reportteri   Peter O'Farrell  
Ariana Dumbledore Hebe Beardsall[6]
Ruokakärry nainen Tylypahkan pikajunassa Jean Southern   Margery Mason  
Vuotavan noidan kattilan siivooja Abby Ford
Muriel-täti   Matyelok Gibbs[49]
Ksenofilius Lovekiva Rhys Ifans[73]
Herra Ollivander John Hurt John Hurt[74]
Ernie Rysky   Jimmy Gardner  
Matami Rosmerta Julie Christie
Stan Pikitie   Lee Ingleby    
Rita Luodiko Miranda Richardson
baarimies Tom Derek Deadman   Jim Tavare  

Muut ei-ihmiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hämäkäk   Julian Glover (v)  
Bane   Jason Piper[75]    
Dobby Toby Jones (v) Toby Jones (v)[76]
Firenze Ray Fearon (v)
Pankkiiri Warwick Davis
Ruaah Tony Maudsley
Lujahaka Verne Troyer Warwick Davis[77]
Oljo Timothy Bateson (v) Simon McBurney (v)[50]
Magorian   Michael Wildman[78]    
Sanguini (vampyyri) Charlie Bennison[30]
Näivettynyt pää   Lenny Henry (v)  

Huomioita:

A Usein pieniin lapsihahmojen osaa - tässä tapauksessa Harry-vauvan - esittää kaksoset tai kolmoset, jottei lapsia rasitettaisi liikaa. Saundersin kolmosten nimiä ei tiedetä: heitä kutsuttiin elokuvankin tiedoissa nimellä "Saundersin kolmoset".
B Warwick Davis esitti Filius Lipetitiä kahdessa ensimmäisessä elokuvassa ollen tonttumainen mies jolla on harmaat hiukset. Ennen kolmatta elokuvaa tuottajat kertoivat Davisille, ettei Lipetitin roolia olisi, mutta he toivovat tämän esittävän erästä toista henkilöä. Davis esitti paljon nuoremman näköistä miestä, jolla on mustat houkset ja viikset ja joka johtaa kuoroa Tylypahkan tervetuliasjuhlassa.
C Otos, jossa Riesu oli, kuvattiin Viisasten kiveä varten, mutta se leikattiin pois lopullisesta versiosta.
D Nigelia ei ole kirjoissa, mutta rooli jota hän esittää on samankaltainen kuin Creeveyn veljeksillä, jotka eivät ole esiintyneet elokuvissa (lukuun ottamatta toista elokuvaa, jossa Colin esiintyi voidakseen kangistua osana juonta).
E Rob Knox tapettiin puukottamalla 24. toukokuuta 2008, ennen kuin Puoliverinen prinssi oli julkaistu.
F Michael Gambon korvasi Richard Harrisin Albus Dumbledorena elokuvasta Azkabanin vanki lähtien Harrisin kuoleman takia.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Warner Bros. (2007-03-23). "Daniel Radcliffe, Rupert Grint and Emma Watson to Reprise Roles in the Final Two Installments of Warner Bros. Pictures' Harry Potter Film Franchise". Press release. http://www.newswire.ca/en/releases/archive/March2007/23/c6173.html. Retrieved 2007-03-23. 
  2. "Deathly Hallows Movie Updates: Charity Burbage Cast, Possible Historic Home for Exterior Shots and More", The Leaky Cauldron, 2009-06-12. Luettu 2009-06-24. 
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Warner Bros. (2007-09-16). "Casting Is Complete on "Harry Potter and the Half-Blood Prince"". Press release. http://www.prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=213122. Retrieved 2007-09-16. 
  4. Adler, Shawn. "Harry Potter Caves In For ‘Half-Blood Prince’", MTV, 2007-09-24. Luettu 2007-09-24. 
  5. "Cave, Gambon and Isaacs: Returning for Seven", The Leaky Cauldron, 2009-07-07. Luettu 2009-07-07. 
  6. a b c "Deathly Hallows Casting Updates: Teen Dumbledore Cast, Chris Rankin Returns and More", The Leaky Cauldron, 2009-05-30. Luettu 2009-05-31. 
  7. "David Bradley to reprise Filch role in Deathly Hallows", SnitchSeeker, 2009-06-23. Luettu 2009-06-25. 
  8. "Warwick Davis Sounds Off On Deathly Hallows Split, Calls Character ‘Light Relief’ In Next Harry Potter.", MTV, 2008-06-09. Luettu 2009-07-13. 
  9. "Robbie Coltrane on Jonathan Ross", BBC One via YouTube, 2008-06-08. Luettu 2008-06-26. 
  10. McCarthy, Todd. "Harry Potter and the Half-Blood Prince", Variety, 2009-07-05. Luettu 2009-07-05. 
  11. "Exclusive: SnitchSeeker Attends UK Half-Blood Prince Premiere", SnitchSeeker, 2009-07-07. Luettu 2009-07-07. 
  12. Oakes, Keily. "Potter broadens actor's appeal", BBC, 2009-07-15. Luettu 2009-07-15. 
  13. "Snapes on a Plane", The Leaky Cauldron, 2008-09-06. Luettu 2008-09-06. 
  14. "Miriam Margolyes: I love actors", This is South Wales, 2008-09-25. Luettu 2008-09-25. 
  15. MuggleCast EP47 Transcript (continued) 2006-07-09. MuggleCast. Viitattu 2007-06-09.
  16. a b c d e f "More Potter film casting revealed", CBBC Newsround, 2007-12-19. Luettu 2007-12-19. 
  17. "EXCLUSIVE: Lavender cast in Potter", Newsround, 2007-11-13. Luettu 2007-11-13. 
  18. "Jessie Cave to Return as Lavender Brown for Harry Potter and the Deathly Hallows", The Leaky Cauldron, 2009-06-15. Luettu 2009-06-18. 
  19. Vineyard, Jennifer. "Daniel Radcliffe Tells 'Harry Potter' Fans To Get Ready To Laugh: 'Half-Blood' Could Be 'Funniest' Film", MTV, 2007-12-11. Luettu 2007-12-13. 
  20. Katie Leung Spotlight. Viitattu 2009-07-24.
  21. a b c d Credit Confusion MuggleNet. Viitattu 2007-01-07.
  22. "Harry Potter and the film script moved to Dublin safe house over theft fears", Ireland Evening Herald, 2009-05-18. Luettu 2009-05-19. 
  23. a b "Joshua Herdman & Louis Cordice to reprise Goyle and Zabini roles for Deathly Hallows", SnitchSeeker, 2009-07-23. Luettu 2009-07-23. 
  24. "Tom Felton discusses 'Deathly Hallows' movie, Lucius Malfoy & much more", HPANA, 2008-12-02. Luettu 2009-06-03. 
  25. ""Half-Blood Prince" Casting News: New Actress for Role of Pansy", The Leaky Cauldron, 2008-02-02. Luettu 2008-02-02. 
  26. "Harry Potter: Where are they now?", New York Daily News, 2009-07-13. Luettu 2009-07-13. 
  27. "Exclusive: More Potter casting", BBC, 2006-02-10. Luettu 2007-12-17. 
  28. a b Scull, Eric. "Harry Potter and the Half-Blood Prince: A test screening experience and review by Eric Scull", MuggleNet, 2008-09-07. Luettu 2008-09-07. 
  29. Carnevale, Rob. "Harry Potter & The Order of The Phoenix - Bonnie Wright interview", indieLondon, 2007-07-10. Luettu 2007-08-21. 
  30. a b "Two More Characters Cast for "Half-Blood Prince"", The Leaky Cauldron, 2008-04-04. Luettu 2008-04-04. 
  31. "Actors' News". 
  32. a b "Fenrir Greyback, Amycus Carrow Cast for "Half-Blood Prince"", The Leaky Cauldron, 2008-02-17. Luettu 2008-02-18. 
  33. Dave Legeno Andrew Manson Personal Management. Viitattu 2009-04-29.
  34. Duff, Oliver. "Trimble gels his quiff and heads for Memphis", The Independent, 2007-08-10. Luettu 2007-09-02. 
  35. "Tony Coburn cast as Young Lucius Malfoy", MuggleNet, 2008-05-03. Luettu 2008-05-03. 
  36. Isaacs Conjures Lucius Malfoy's Return to Harry Potter - ComingSoon.net 2008-06-25. Viitattu 2008-06-25.
  37. "EXCLUSIVE: Narcissa cast in Potter 6", Newsround, 2007-11-09. Luettu 2007-11-09. 
  38. Paton, Maureen. "Helen McCrory: The Importance of Being Sexy", Daily Mail, 2008-04-12. Luettu 2008-04-12. 
  39. Morris, Clint. "Spall talks his Harry Potter future", MovieHole, 2008-01-18. 
  40. Rod Hunt Spotlight Actors. Viitattu 2008-06-30.
  41. a b "Deathly Hallows Casting News: Ciaran Hinds to Play Aberforth Dumbledore, More on Nick Moran", The Leaky Cauldron, 2009-03-23. Luettu 2009-03-23. 
  42. "Exclusive: SnitchSeeker interviews Deathly Hallows actor Chase Armitage", SnitchSeeker, 2009-05-29. Luettu 2009-05-31. 
  43. "Exclusive: Adam Brashaw to play Deathly Hallows Snatcher", SnitchSeeker, 2009-06-01. Luettu 2009-06-03. 
  44. Tav MacDougall McLean-Williams Management. Viitattu 2008-01-27.
  45. Johnpaul Castrianni Casting Call Pro. Viitattu 2008-07-09.
  46. Ralph Fiennes to Begin Deathly Hallows Production "In the Fall" Variety. Viitattu 2009-04-08.
  47. Francesca Elliott: Actor Steffan Rhodri talks to the Chronicle about his new role in Great Expectations and his future with Harry Potter 13.2.2009. Chester Chronicle. Viitattu 1.7.2009. (englanniksi)
  48. Anelli, Melissa, John Noe, Sue Upton: PotterCast 130: The One with J.K. Rowling 18.12.2007. PotterCast. Viitattu 18.12.2007. (englanniksi)
  49. a b "Deathly Hallows Casting Updates: Aunt Muriel Cast, Mafald Hopkirk Recast and Clemence Confirmed!", The Leaky Cauldron, 2009-06-26. Luettu 2009-06-28. 
  50. a b "More Casting for Harry Potter and the Deathly Hallows", The Leaky Cauldron, 2009-06-17. Luettu 2009-06-17. 
  51. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; viitettä nighy-scrimgeour ei löytynyt
  52. "Guy Henry to Play Pius Thicknesse in Harry Potter and the Deathly Hallows", The Leaky Cauldron, 2009-07-03. Luettu 2009-07-03. 
  53. "Heyman: Imelda Staunton to Return as Umbridge for Deathly Hallows", The Leaky Cauldron, 2009-07-14. Luettu 2009-07-14. 
  54. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; viitettä mtv-predh-oldman ei löytynyt
  55. David Brett CastNet UK. Viitattu 2007-07-31.
  56. a b "Deathly Hallows Updates: Krum Returns, Doge is Cast and More", The Leaky Cauldron, 2009-07-19. Luettu 2009-07-20. 
  57. "Jim McManus to Play Aberforth Dumbledore in Order of the Phoenix", The Leaky Cauldron, 2006-04-20. Luettu 2006-10-23. 
  58. "More on Casting of Dung Fletcher and Bill Weasley for Deathly Hallows", The Leaky Cauldron, 2009-03-10. Luettu 2009-03-10. 
  59. "Harry Potter Film Star Talks To Sky News", Sky News, 2007-10-06. Luettu 2007-10-06. 
  60. Horowitz, Josh. "Colin Farrell Opens Up About His Love Of Little People And Profanity", MTV, 2008-01-19. Luettu 2008-01-19. 
  61. "Harry Potter: Geraldine Somerville", Manchester Evening News, 2008-08-13. Luettu 2008-08-19. 
  62. Phillips, Jevon. "'Harry Potter' countdown: Arthur Weasley speaks", Los Angeles Times, 2009-06-24. Luettu 2009-06-24. 
  63. "Tony Nominee Domhnall Gleeson to Appear in Final Harry Potter Films", Broadway.com, 2009-03-10. Luettu 2009-03-10. 
  64. Rifkind, Hugo. "Julie Walters: why I'm such a super trouper", The Times, 2008-07-03. Luettu 2008-07-03. 
  65. Puig, Claudia. "'Potter' trailer unveils a young Voldemort", USA Today, 2008-07-29. Luettu 2008-07-29. 
  66. Rankin, David. "Local woman lands Harry Potter movie role", Coleraine Times (UK), 2009-03-04. Luettu 2009-03-04. 
  67. Ebert, Roger. "Harry Potter and the Half-Blood Prince", Chicago Sun-Times, 2009-07-13. Luettu 2009-07-13. 
  68. "Clémence Poésy Concurrence Marion Cotillard !", Elle, 2009-06-24. Luettu 2009-06-24. 
  69. "Angelica Mandy to reprise Gabrielle Delacour role for Deathly Hallows", SnitchSeeker, 2009-07-22. Luettu 2009-07-22. 
  70. "Serbedzija to act in seventh Harry Potter film", Croatian Times, 2009-05-26. Luettu 2009-05-26. 
  71. "Jamie Campbell Bower Talks Role as Young Grindelwald in Deathly Hallows", The Leaky Cauldron, 2009-06-30. Luettu 2009-07-22. 
  72. "Rumor Alert: Bathilda Bagshot Casting for Deathly Hallows and More (Updated)", The Leaky Cauldron, 2009-04-03. Luettu 2009-04-05. 
  73. "Rhys Ifans to Play Xenophilius Lovegood in Harry Potter and the Deathly Hallows", 2009-03-27. Luettu 2009-03-27. 
  74. Vineyard, Jennifer. "Tribeca Film Festival 2009 - John Hurt Talks Harry Potter, Confirms His Return", AMC TV, 2009-04-28. Luettu 2009-04-28. 
  75. "Potter exclusive: New Bellatrix", BBC, 2006-05-25. Luettu 2006-10-23. 
  76. Cavendish, Dominic. "Toby Jones takes the lead in Tom Stoppard's classic Every Good Boy Deserves Favour", The Telegraph, 2009-01-09. Luettu 2009-01-10. 
  77. "Shell Cottage Filming Day One: Location Photos for Filming on Harry Potter and the Deathly Hallows", The Leaky Cauldron, 2009-05-11. Luettu 2009-05-11. 
  78. "Exclusive: More Potter cast news", BBC, 2006-02-01. Luettu 2006-10-23.