Layla

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Layla”
Derek and the Dominos
Singlen tiedot
 Albumilta Layla and Other Assorted Love Songs
 Julkaistu 1972
 Tuottaja(t) Tom Dowd
 Tyylilaji rock
 Kesto 07.04
 Levy-yhtiö Atco Records

Layla” on Derek and the Dominos -yhtyeen kappale, joka julkaistiin yhtyeen ainoalla studioalbumilla Layla and Other Assorted Love Songs vuonna 1970. Kappaleen sävellys- ja sanoitustyöstä vastasivat Eric Clapton ja Jim Gordon.

”Layla” on yksi rockmusiikin kuuluisimmista rakkauslauluista. Kun kappale julkaistiin singlenä vuonna 1970, se ei kuitenkaan yltänyt listoille. Vuonna 1972 se julkaistiin singlenä uudestaan. Tällöin se nousi Yhdysvaltain listan sijalle 10 ja Britannian listan sijalle 7. ”Layla” on edelleen Claptonin tunnetuimpia sävellyksiä. Clapton teki kappaleesta akustisen bluesversion 1990-luvulla. Kappale kertoo The Beatlesin George Harrisonin vaimosta, jonka kanssa Clapton seurusteli salaa.lähde?

Clapton poimi Layla-nimen persialaisesta runosta. Runossa mies rakastuu Layla-neitoon, jonka isä järjestää pakkoavioliittoon toisen miehen kanssa. Rakastunut mies menettää järkensä tapahtuneen vuoksi.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Katri Kallionpää: ”Sielulla ei ole sukupuolta”. (Jari Tervon haastattelu Layla-romaanin ilmestyttyä) Helsingin Sanomat, 2.9.2011, nro 239, s. C1. Helsinki: Sanoma.
Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.